Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fahrettin Altun

Fahrettin AltunModernleşme Kuramı yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.1/10
10 Kişi
61
Okunma
11
Beğeni
933
Görüntülenme

Hakkında

Akademisyen, sosyoloji profesörü, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, yazar. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Altun 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misar araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. Bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde İletişim Bölüm Başkanlığını ifa etti. Ardından 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. Prof. Dr. Fahrettin Altun, SETA İstanbul Genel Koordinatörü & SETA Genel Koordinatör Yardımcısı İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Altun Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan Ayrıntı adlı televizyon programını hazırladı ve sundu. Halihazırda Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, aylık Kriter dergisinin genel yayın yönetmenliği görevini sürdürmekte, TRT1’de Enine Boyuna ve TRT Haber’de Dışa Bakış adlı televizyon programlarına yorumcu olarak kaktı sunmaktadır. SETA İstanbul’un Genel Koordinatörlüğünü yürüten Altun, siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, 03.05.2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak atandı. Makaleler: Middle East Critique, Perceptions, Toplum ve Bilim, TALID, Euro Agenda, Sivil Toplum ve Divan dergileri başta olmakta üzere çeşitli akademik dergilerde makaleleri yayımlandı.
Unvan:
Akademisyen, Sosyoloji Profesörü ve Yazar
Doğum:
Aalen, Almanya, 11 Eylül 1976

Okurlar

11 okur beğendi.
61 okur okudu.
2 okur okuyor.
18 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Gelenek ve modernlik bütünüyle birbirini dışlamak zorunda da değillerdir.
Sayfa 167 - İnsan YayınlarıKitabı okudu
Modernleşmeye engel teşkil eden unsurlar tasfiye edilmelidir! İslami kültürel gelenek, Eisenstadt'a göre, modernleşme söz konusu olduğunda hiç de olumlu bir anlama ve içeriğe sahip değildir.
Sayfa 244 - İnsan YayınlarıKitabı okudu
Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Abdi İpekçi ve Hrant Dink gibi önemli gazetecilerin fikirlerinden ötürü öldürüldüğü, birçok gazetecinin benzeri sebeplerle senelerce hapiste yattığı dönemler Türkiye tarihinin acı gerçekleri olarak önümüzde durmaktadır.
Toplumları oyun hamuru gibi şekilden şekle sokmak mümkün değildir Barrington Moore
Sayfa 165 - İnsan YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin başarısını hazmedemeyip halkın irâdesiyle seçilen Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetinin meşruiyetine dil uzatan ve aba altından sopa gösteren hadsizler bilmelidir ki Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları hiçbir tehdide boyun eğmez.
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun
Güzel bir tespit
Sosyal medya, ne yazıkki siyasal kamplaşma ve nefret endüstrisinin 'mümtemim cüzü' oldu.
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun
Irkçılık
Avrupa'da tekrardan yükselişe geçen ayrımcılık ve ırkçılık. Bir yahudiye asla söylenemeyecek sözlerin bir müslümana sözüm ona düşünce özgürlüğü adı altında söylene bilmesini mümkün kılmaktadır.
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
200 syf.
8/10 puan verdi
·
9 günde okudu
İlk kez Fahrettin Altun'un bir kitabını okuduğumu belirtmekle işe başlayayım. Öncelikle sosyal bilimler alanında eğitim gören veya görmüş olan arkadaşlar için çok daha verimli bir kaynak olabilecek nitelikte bir kitap. Modernleşme Kuramı' nı birçok düşünürden alıntılar yaparak enine boyuna tartışmış Fahrettin Bey. İçerisinde çok ilginç ve kayda değer bilgiler olduğu da aşikâr, özellikle alıntılar çok nitelikliydi. Eğer siyaset, sosyoloji, tarih alanlarına ilgiliyseniz ve modernleşme gibi kaçınılmaz bir gerçekle yüzleştiğimiz çağda bazı şeyleri daha iyi anlamak ve anlamlandırmak istiyorsanız tam size göre, başucu niteliğinde bir kitap. Tavsiye ederim. İyi okumalar!
Modernleşme Kuramı
Modernleşme KuramıFahrettin Altun · İnsan Yayınları · 201724 okunma