Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim Ethem Başaran

İbrahim Ethem BaşaranTürk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi yazarı
Yazar
7.0/10
5 Kişi
25
Okunma
3
Beğeni
1.217
Görüntülenme

İbrahim Ethem Başaran Sözleri ve Alıntıları

İbrahim Ethem Başaran sözleri ve alıntılarını, İbrahim Ethem Başaran kitap alıntılarını, İbrahim Ethem Başaran en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
US….(un gücüne inanmak ve onu kullanmak)
. AYDINLANMA, insanın usunun gücüne inanması; usunu her işinde kullanması ve her türlü dogmalardan kurtularak özgürce yaşamasını sürdürmesidir. .
Sayfa 15 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Deneyim ve Kuşkudan Kesin Bilgiye...
. Doğaya egemen olmanın koşulu, doğayı kendi bütünlüğü içinde bilmek ve onu düzenleyen yasaları kavramaktı. Bunun yolu deneyimden geçerdi. Kesin bilgi, kuşkunun bittiği yerde başlardı. ( BACON ) .
Sayfa 13 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Reklam
Öğrendiklerimizi çevremizin kültürel niteliği de sınırlar, geleneksel tutucu bir çevrede büyüyorsak öğrendiklerimiz geleneklerle sınırlanır, bağnaz bir çevrede isek dogmalar öğrenmemizi sınırlandırır.
Daha Etkili Öğretmenlik İçin ( Bilim & Sanat )
. .... öğretmenlerin öğretme işlevine gelince, aynı öğretmenlik öğrenimini görmüş iki kişiden birinin ötekine bakarak bilimsel bilgisini, kişilik özellikleri ile donatarak daha etkili öğretmenlik yapması, öğretmenliğin sanatsal yönüdür. Bu da bize öğretmenliğin hem BİLİMSEL hem de SANATSAL MESLEK olduğunu göstermektedir. .
Sayfa 11 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Eğitimin Amacı (üzerine)
. James felsefeci ve psikogdu. (.....) James, görüşlerini eğitim alanına da yansıtarak, eğitimin amacının, insana yarar sağlayan ve insanın işine yarayan davranışları öğretmek olduğunu savundu.(Sf.17) (.....) James, düşünmeyi ve bilgiyi, insanın yaşama savaşının araçları olarak ele alıyordu. (Sf.18) .
Sayfa 17 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Eğitimin Bilimsel Evresine Geçiş/imiz
Eğitimin bilimsel evresi, Batı’da ve ondokuzuncu yüzyılın son çeyreğinde, insanın nasıl öğrendiğinin labaratuvarlarda incelenmesiyle başladı. BİZDE EĞİTİMİN BİLİMSEL EVRESİ, 1930’lardan sonra Batı’ya benzer zekâ testlerinin uygulanması ve bazı labaratuvar çalışmalarıyla başladı. 1950’lerden sonra eğitim alanındaki araştırma çalışmalarıyla sürdü.
Sayfa 12 - 12. Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Reklam
İnsan, Eğer Bildikleri Doğruysa...
. Bacon, Descartes ve Locke’un üzerinde önemle durduğu kavram insanın uslamlamasıydı. Bu düşünürlere göre, USLAMLAMA (reasoning, muhakeme), insanın bilgilerini kullanarak yeni düşünceler üretmesiydi. İnsan, eğer bildikleri doğruysa, bunlarla doğru düşünceler üreterek iyi yaşamanın ve mutlu olmanın yollarını bulabilirdi. .
Sayfa 15 - Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
İnsan Zihninin Altı Yeti’si…
. Descartes’e göre insanın zihninin, neyi bilirse bilsin, hep aynı kalan bir temel yapısı vardı ve bu yapı altı yetiden (faculty, meleke) oluşmaktaydı. Bunlar ALGILAMA, BELLEK, İMGELEM, USLAMLAMA, DUYGU ve İRADEYDİ. .
Sayfa 14 - 15 Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
Bilimsel & Sanatsal Meslek (öğretmenlik)
Aynı öğretmenlik öğrenimimi görmüş iki kişiden birinin ötekine bakarak bilimsel bilgisini, kişilik özellikleri ile donatarak daha etkili öğretmenlik yapması, öğretmenliğin sanatsal yönüdür. Bu da bize öğretmenliğin hem bilimsel hem de sanatsal meslek olduğunu göstermektedir.
Sayfa 11 - 15 Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
İnsanı Geliştirmenin Yolu….
. Locke’a göre insanı biçimlendiren yaşadığı ortamdı ve insanı geliştirmenin yolu da yaşadığı ortamı geliştirmekten geçiyordu. .
Sayfa 14 - 12. Ekinoks Yayınları, 2007Kitabı okuyor
33 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.