Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kenneth W. Ford

Kenneth W. Ford101 Soruda Kuantum yazarı
Yazar
8.2/10
35 Kişi
164
Okunma
11
Beğeni
1.596
Görüntülenme

Hakkında

Kenneth William Ford (1 Mayıs 1926 doğumlu) şu anda Philadelphia , Pennsylvania'da ikamet eden Amerikalı bir teorik fizikçi , öğretmen ve yazardır. Kaliforniya Üniversitesi, Irvine'deki fizik bölümünün ilk başkanıydı ve daha sonra New Mexico Madencilik ve Teknoloji Enstitüsü (New Mexico Tech) başkanlığı ve Amerikan Fizik Enstitüsü İcra Direktörü ve CEO'su olarak görev yaptı.
Tam adı:
Kenneth William Ford
Unvan:
Amerikalı Fizikçi, Yazar
Doğum:
Florida, ABD, 1 Mayıs 1926

Okurlar

11 okur beğendi.
164 okur okudu.
19 okur okuyor.
215 okur okuyacak.
15 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bir saçılım veya bozunum sırasında ne değişir?
Kısa yanıt korunmayan her şeyin, örneğin kütlenin, değişebileceğidir. Kütle enerjisi dahil olmak üzere toplam enerji değişmez; ancak kütle, bozunum olaylarında gerçekleştiği üzere azalabilir veya saçılım olaylarında sıkça olduğu üzere çoğalabilir. Değişebilen başka bir şey de bozonların sayısıdır. Bir elektron ve pozitron iki foton oluşturmak üzere yok olduklarında örneğin, süreç öncesinde bozon sayısı sıfırken süreç sonrasında ikidir.
Güneş her bir saniyede 4,6 milyon ton kütleyi enerjiye çevirmektedir.
Reklam
Elektron, foton ve müon temel parçacıktır. Proton, nötron ve pion bileşik parçacıktır.
ked
Kuantum elektrodinamiği adı verilen elektron ve protonlarla ilgili oldukça başarılı teoriye göre, bir elektron bir protonla karşılaştığında, bunu uzay ve zamanda bir nokta üzerinde gerçekleştirmektedir. Aslında böylesi bir karşılaşmada elektron ya ortaya çıkar ya da yok olur, ama bu her zaman belli bir nokta üzerinde olur.
Her parçacık ya fermiyon ya da bozondur.
Bir atomun bozon mu fermiyon mu olduğunu anlamayı sağlayan bir kural vardır. Bileşiminde bulunan fermiyonların sayısını sayın. Bu sayı çiftse, atom bozondur. Sayı tekse, atom fermiyondur.
Sheldon Glashow (1932)
Fotoğrafta 1980'lerin başında geniş evren üzerine ders verirken görülüyor. Tahtadaki 2 x 10¹⁰ LY, evrenin o dönemdeki tah­minle 20 milyar ışık yılı büyüklüğündeki yarıçapını simgeliyor. Glashow ve Nobel ödülünü paylaştığı çalışma arkadaşı Steven Weinberg, her iki­si de göçmen Yahudi ailelerinden gelmekteydiler, 1950'de New York'taki Bronx High School of Science'da ve 1954'te Cornell Üniversitesi'nde sınıf arkadaşıydılar. Dördüncü kuarkın ilginç ismi "tılsım"ı, Glashow'a borçlu­yuz. "Tılsım" Glashow'un makalelerinin bir araya getirildiği The Charm of Physics'te de tekrar karşımıza çıkacaktır. ~ "temel parçacıklar arasındaki zayıf ve elektromanyetik etkileşimlerin birleşik kuramına katkıları ve bu çalışmaları kapsamında zayıf nötr akımı öngörmeleri" nedeniyle Steven Weinberg ve Abdus Salam ile birlikte 1979 Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Amerikalı fizikçidir.
101 Soruda Kuantum
101 Soruda Kuantum
Reklam
Richard Feynman (1918-1988)
Feynman, burada 1962 yılında görülüyor. Şa­şılacak derecede çok yönlü, meraklı ve eğlenceli bir fizikçi olan Feyn­man süper bilgisayarlardan süper iletkenliğe ve temel parçacıklara dek birçok konunun anlaşılmasına büyük katkılar sağlamıştır. Kitapla­rından Feynman Lectures on Physics büyük başarı kazanmış ve Surely You're Joking, Mr. Feynman ise bir bestseller olmuştur. Challenger uzay mekiği faciasından sonra Beyaz Sa­ray Araştırma Komisyonu'nun üyesi olarak Feynman, bir basın konferan­ sında O-contasının zayıflığını buzlu suda nasıl kırılgan olduğunu teatral biçimde göstererek açıklamıştı.
101 Soruda Kuantum
101 Soruda Kuantum

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
320 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Kuantum Mekaniği'ni öğrenmek için çok iyi bir kitap. Bazı okurlara biraz ağır gelebilir. Kuantum fiziği hakkında bilgi sahibi olmak için okunulabilecek kitapların başında geliyor.
101 Soruda Kuantum
101 Soruda KuantumKenneth W. Ford · Alfa Yayıncılık · 2011158 okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
·
209 günde okudu
Özellikle kitabın kapağı için seçilen fotoğrafı çok beğendim. Kuantum mekaniği, hakkında benim gibi sıradan insanların anlaması için temel bilgilerden başlayarak karmasiğa doğru gitmesi güzel olmuş. Ayrıca kitapta birçok bilim adamının fotoğrafının olması çok güzel olmuş. Bu bilim adamları hakkında kısa bilgiler verilmiş. Bu bilgiler onları tanımamız için yeterli değil. Bunun için ayrıca hayatlarına bakmak çok faydalı olur. Ben ayrıca bu bilim adamlarının hayatına baktığım da onlara olan hayranlığım biraz daha arttı. Onlar hakkında çok ilginç yeni şeyler öğrendim. Son olarak kitabın dilinin sade ve anlaşılır olması, kuantum mekaniği hakkında bilgi düzeyimizi biraz daha arttıracak.
101 Soruda Kuantum
101 Soruda KuantumKenneth W. Ford · Alfa Yayıncılık · 2011158 okunma
%12 (38/300)
·
Puan vermedi
Bu konular hakkında altyapısı olan kişiler için hazırlanmış. Ben içeriği hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için biraz daha yalın ve anlaşılır bir dil bekliyordum. Yarım bırakmak zorunda kaldım.
101 Soruda Kuantum
101 Soruda KuantumKenneth W. Ford · Alfa Yayıncılık · 2011158 okunma