Milton W. Meyer

Japonya Tarihi yazarı
Yazar
8.4/10
13 Kişi
48
Okunma
3
Beğeni
1.010
Görüntülenme

Milton W. Meyer Sözleri ve Alıntıları

Milton W. Meyer sözleri ve alıntılarını, Milton W. Meyer kitap alıntılarını, Milton W. Meyer en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akihito'dan radikal(!) karar
1959'da eş olarak imparatorluk ailesine halktan giren ilk kadın olan Michiko Shoda ile evlendi.
Sayfa 238
Güzel Sektörü ele geçirmişler
Gemi inşa endüstrisi, %9'la ikinci olan Güney Kore ile birlikte dünyanın gemi ihtiyacının yarısını karşılar.
Sayfa 261 - Verilen istatistik bilgisinde şuan değişiklik meydana gelmiş olabilir.
Reklam
%50 etkileyici bir sayı
Japonya'da şirket kurucuları veya üst düzey yöneticiler gibi çok zengin insanlar yaşamasına rağmen, paralı sınıf küçülürken, daha düşük sosyoekonomik sınıfların hayat standardı yükseliyordu. Her yeni nesille birlikte otorite ve toplumsal örf ve âdetler sorgulandı. Genç çiftlerin yarısı âşık olup kendi iradeleriyle evlenirken, diğer yarısı hâlâ arabulucular sayesinde (nakodo) aileler tarafından ayarlanan tanışmaları (omidai) tercih ediyorlardı.
Sayfa 268
Japonya isminin kökeni
Japonlar ülkelerini Nippon veya Nihon diye adlandırırlar. Bu sözler, " Doğan Güneşin Toprağı" diye kabaca çevrilen Çin harfleri ri-ben'den türemişlerdir. Çinçeden türemiş bu terimin farklı bir çeşidi Batı'da da kullanılmaya başlandı. 13. yüzyılda Çin'de Moğol hükümdarlarının yönetiminde hizmet eden Marco Polo, bu ismin, Venediklilerin hiçbir zaman ziyaret etmedikleri denizaşırı bir ülke için kullanıldığını duydu. Ardından Avrupa'daki anılarının bir çevirisinde bir yazıcı, bu çeviriyi Şipango veya Zipango'ya benzetti. Zamanla bu isimlendirmeler "Japonya" olarak Latinceye girdi. Çinlilerden başlayarak, hem Japonlar hem de Batılılar bu ülke için kendi ilgili terminolojilerini benimsediler.
Sayfa 11
Neyse bizimkini konuşup moralleri bozmayalım
Japonya,, dünyada en zengin ikinci ülke oldu. Servetin bir göstergesi, kişi başına gelirde ortaya çıktı. Bu sayı, ilk işgal sonrası yıllarda 500 dolar civarında iken, 1990'ların sonlarında 33.000 doların üzerine çıktı.
Sayfa 263
Tarım zenginliğin temel kaynağı idi. Meiji'nin ilk on beş yılında hükümet gelirlerinin %80'i topraktan geliyordu. 1873'te toprak vergisi, hasada göre değil de, o toprağın kıymet biçilmiş değerinin %3'ü olarak tespit edildi. Böylece çiftçi iyi veya kötü hasat için aynı vergi yüzdesinden sorumluydu. Daha önceki dönemler gibi, Meiji japonyası'nda vergi yükünü çeken köylüydü. İster vergi ödeyen toprak sahibi olsun, ister kira ödeyen çiftçi olsun - bu kira genellikle hasadın %45 ile 60'ını buluyordu - genelde bir köylünün kaderi maddi açıdan zordu.
Sayfa 159 - İnkilap kitabeviKitabı okudu
Reklam
58 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.