Muhammed Hüseyin (R.A.)

Gönül Sohbetleri yazarı
Yazar
8.5/10
7 Kişi
12
Okunma
7
Beğeni
1.755
Görüntülenme

Muhammed Hüseyin (R.A.) Sözleri ve Alıntıları

Muhammed Hüseyin (R.A.) sözleri ve alıntılarını, Muhammed Hüseyin (R.A.) kitap alıntılarını, Muhammed Hüseyin (R.A.) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Herkesin kesinlikle bilmesi lazım ki bir kul, rabbini dinleyip ciddiye alana kadar rabbine iman etmemiştir. Bu nedenle hiç kimse “ben Allah’a iman ediyorum” demekle Allah’a iman etmiş olmaz. İnsanın, Allah’ın her söylediğine iman etmesi, her söylediğini ciddiye alması lazım ki imanı iman olmuş olsun. Yoksa “falancalar böyle söyledi, filancalar şöyle söyledi, biz kabuğa bakmayız, işin özüne, hakikatine bakarız” diyenler ya da Allah’ın vahyi dururken başka türlü konuşanlar kaybeder. Hatta öyle bir kaybedişle kaybederler ki bir daha kendilerini toparlayamazlar, uçurumdan aşağı düşerler ve hiç kimse onları tutamaz. Hepimiz böyle yapanların kaybettiğine şahit olacağız.
Nas Sûresi
Kul eûzu bi rabbin nâs: “De ki: Sığınırım insanların rabbine.” Melikin nâs: “İnsanların melikine.” İlâhin nâs: “İnsanların ilahına.” Min şerril vesvâsil hannâs: “O sinsi vesvesecinin (şeytanın verdiği vesvesenin) şerrinden.” Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâsi, minel cinneti ven nâs: “O ki insanların göğsüne vesvese veren cinlerden ve insanlardan (olan şeytanlardan Allah’a sığınırım).”
Reklam
Bir de insanın gönül arşı vardır, gönül arşı… İnsan bir kâinat… Allah bütün kâinata nasıl bir muamelede bulunuyorsa bir insana da öyle muamelede bulunur. Onun için ayeti kerimede buyurdu ki; “Kim bir insanı öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir.”36 İnsanın gönlünde (kalbinde) zahiri olarak yedi bölüm, yedi tane oda vardır. İnsanın kalbini de bir hayvanın kalbini de ikiye böldüğünde yedi tane ayrı ayrı oda vardır. İnsanın zahiri kalbinde nasıl böyle yedi tane odası varsa bir de onun manevi kalbi vardır. Ona maneviyat diyoruz ya da ona ruhun bir hali diyoruz. Tabi ki ruhu bilmeyenler, tanımayanlar, anlamayanlar kendilerine göre bir şeyler mutlaka hayal eder ona göre anlatırlar. Allah buyurdu ki ayeti kerimede; “sana ruhtan soruyorlar. Bu konuda Allah size pek az bir bilgi vermiştir.”37 Bu konudaki; yani ruh hakkındaki bilginiz pek azdır, dedi. O zaman ruhu Allah’ın bildirdiği kadarıyla anlamaya çalışacağız.
Aynı şekilde Allah’ın Rahim ismi tecelli edince kul nasıl olur? -Cennete giderken, Allah’ın rızasını kazanırken, Allah’ın dostluğunu kazanırken insanlara yardım eder. Bunu Allah’ın Rahim isminde açacağız inşallah. Kul eğer kendisine sıkıntı verenlere bile rahmet diliyorsa Allah’ın Rahman ve Rahim ismi o kulun dileyebildiği kadarıyla onun üzerinde tecelli etmiştir. Değilse nasibini almamıştır. Onun için de her işe başlarken ne diyoruz; “Bismillahirrahmanirrahim.” Resulullah (s.a.v.) Efendimiz buyuruyordu; “bir iş ki bismillahirrahmanirrahim ile başlamıyorsa o iş ebterdir, güdüktür, sonu kesiktir.” O anda o işte biraz rahmet varmış gibi, fayda varmış gibi görünür ama “onun sonu kesiktir” dedi, kesilir o. Bütün işler böyledir. Bu yüzden herhangi bir işe başlarken Allah’ın Rahman ve Rahim ismini zikretmemiz gerekir. Bunu zikreden kul aslında ne demiş olur? “Ben Allah’ın Rahman ve Rahim isminin tecellisiyle bunu yapıyorum, ben bunu rahmetle yapıyorum, ben bunu Allah’ın rahmetine sarılarak yapıyorum, ben bu işi insanlar merhamet görsün diye, Allah’ın rahmetine ersin diye yapıyorum” deyip o işi yapar. Eğer “Bismillahirrahmanirrahim” dediyse biri böyle niyet etmiş demektir. İşte böyle olunca o, ebter olmaz, akmaya devam eder. Sen o işi orda yaparsın, o iş doğurmaya devam eder; yani sen o işten Allah’ın Rahman isminin tecellisini almaya devam edersin. O güzel işten dolayı, “Bismillahirrahmanirrahim” deyip başladığından dolayı.
Er rahmânir rahîm
Er rahmânir rahîm:5 “(Allah) Rahman ve rahimdir.” Bütün insanlar, bütün hayvanlar, bütün irade sahibi varlıklar her neye rahmet ediyorsa rahman ve rahim olan Allah’tan aldığı rahmetle rahmet eder. Gerçek manada rahman ve rahim olan sensin ya rabbi! Rahmeti zatına yazan sensin ya rabbi! Kullarına, varlığa, mahlûkata rahmetiyle muamele eden
Allah buyurdu ayeti kerimede; “Kim Rahman’ın zikrinden yüz çevirirse şeytan onun karini (yakını) olur.”59 Kim Rahman’ın zikrinden yüz çevirirse o şeytanın uydusu olur. Dikkat edilmeli ki Allah’ın zikrinden denmedi, Rahman’ın zikrinden dendi; çünkü Rahman’ı zikrederse Rahman’ın rahmetini görür. Rahman olan Allah ona Rahman isminin tecellisiyle
Reklam
296 öğeden 181 ile 190 arasındakiler gösteriliyor.