Niketas Khoniates

Historia yazarı
Yazar
9.3/10
3 Kişi
11
Okunma
2
Beğeni
460
Görüntülenme

Niketas Khoniates Gönderileri

Niketas Khoniates kitaplarını, Niketas Khoniates sözleri ve alıntılarını, Niketas Khoniates yazarlarını, Niketas Khoniates yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türk Tarihinde kayda geçen ilk uçuş denemesi:
Genellikle Türk tarihindeki ilk uçuş denemesinin IV.Murad döneminde (1623-1640) Hezârfen Ahmed Çelebi tarafından gerçekleştirildiğinden bahs edilir. Ancak Niketas'ın kayıtlarından çıkan sonuç ilk uçuş denemesinin II.Kılıç Arslan döneminde (1155-1192) gerçekleştirildiğini ortaya koyar. II.Kılıç Arslan, 1162 tarihinde Bizans İmparatoru Manuel ile Dânişmendlilerle arasındaki husumette tarafsız kalması konusunda görüşmek üzere İstanbul'a 1000 kişilik maiyetiyle gelir. Manuel, Kılıç Arslan'ın şerefine şenlikler düzenler. Bu şenliklerin birinde ismi Niketas'ın kaynağında geçmeyen bir Türk, hipodrom meydanında bulunan sütuna çıkarak uçacağını söyler. Niketas'ın anlatımına göre, bu Türk paraşüt benzeri bir kıyafet giymektedir ancak bu kıyafetin paraşütten tek farkı kanatlarının olmasıdır. Nitekim bu Türk, Bizans halkının "Haydi uç", "Haydi yelken aç" tezahüratları arasında uçuşunu gerçekleştirir fakat başarısız olur ve düşerek ölür.
Türk Tarih Kurumu
Anadolu'da Türkleşen Rumlar
"...Gölün içinde[Beyşehir Gölü civarı], bir çok yerde sudan fışkıran küçük fakat çok müstahkem adaların ahalisi hristiyan olmakla beraber, o sıralarda kayıkları aracılığı ile Konya Türkleriyle çok canlı ilişkiler sürdürmekteydiler. Böylece bunlarla Türkler arasında sadece kuvvetli bir dostluk kurulmakla kalmamış, bunlar âdet ve gelenekleriyle hemen hemen Türkleşmişlerdi. Bu sebepten de sınır komşularının tarafını tutuyorlar ve Bizanslıları kendilerine düşman görüyorlardı. Uzun bir alışkanlık işte milliyet ve dinden daha güçlü oluyor. "
Reklam
Alman kralı, Sicilyalılar bir daha özgürlüğü düşünüp isyana kalkışmasınlar diye, para, at, araba, sağlam şehir surları, cesur adamlar, güçlü savunma gibi bütün ÜMİTLERİ yok ettiler.
Çünkü kulak insana göz kadar doğru öğretemez.
Soylu olmayan savaş esirleri de kurtuluş akçesi ödemeden serbest bırakıldılar. Alıkonulanlar sadece değerli kumaş dokumaktan anlayan Korinthos ve Thebai'li bazı halktan kişilerle yine aynı işten anlayan aynı zamanda GÜZEL kadınlardı. (Güzellik insanı tutsak ediyor)
Nehri geçmek için İSKİTLERİN büyük bir hazırlığa ihtiyaçları yoktur. Deriden torbaları samanla doldurup dikkatle, içine bir damla su sızmayacak şekilde dikerler. Bundan sonra eğer ve silahlarını sala yükleyerek bunu atlarının kuyruğuna bağlarlar. İşte o zaman da, İSKİTLER, gemilerinin yelkeni yerine atlarını kullanarak zahmetsizce TUNA'nın geniş sularını yüzerek geçmişlerdir.
Reklam
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.