Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Stephen Knight

Stephen KnightBiraderlik yazarı
Yazar
4.0/10
1 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
760
Görüntülenme

Stephen Knight Gönderileri

Stephen Knight kitaplarını, Stephen Knight sözleri ve alıntılarını, Stephen Knight yazarlarını, Stephen Knight yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bunun birkaç sebebi vardır: "Birinicisi; Masonluk İngiltere'de Kraliyet Ailesi'nden başlayarak o denli hürmet edilen ve saygı gören kurumlara nüfuz etmiştir ki, günümüz şartları içinde büyük boyutlarda bir Mason skandalı ortaya çıktığı takdirde, tüm kurulu düzene, hükümete ve iş dünyasına karşı kamuoyu tarafından büyük bir
Sayfa 276 - Boğaziçi Yayınları 2. baskı (1996)Kitabı okudu
Tecrübeli Masonların anlattıklarından ve sadece bazı Masonların anlayabileceği türdeki çok gizli metinlerden anladığımıza göre kendi aralarında bile bu şeytana tapınma olayından açık açık bahsetmezler. Aslında böyle bir şeye gerek de yoktur, çünkü Masonluk sistemi içinde geçen uzun süreli eğitim, zaten kişinin bu konuyu anlamasını sağlamaktadır. Masonluğa atılan ilk adımda da aslında bu amaca yönelik bir yemin vardır: "Maddiyattan ve diğer motivasyonlardan etkilenmeksizin, şerefim üzerine belirtirim ki, Masonluğun çıkarları ve sırları için kendimi isteyerek bu yola adıyorum." Tamamen veya kısmen kendi çıkarları için Masonluğa katılan birçok aday yaptıkları ya da yapacakları bu konuşmayı bir saçmalık olarak algılarlar. Fakat konuşmayı yaptıktan, yani söz verdikten sonra onlar da Masonluğun ikiyüzlülüğü içine girmiş olurlar.
Sayfa 220Kitabı okudu
Reklam
Biraderlik teşkilâtının iş ve çalışma hayatında oynadığı rolü, burada etraflıca vermeye sayfalarımız yeterli değil. Mevcut birtakım iddialarla ilgili araştırmalar göstermiştir ki, birçok sahadaki tayin, iş bağlantısı ve terfilerde Masonluğun önemli etkilerinden olup da bu bölümde yer almayanlar, kitabın diğer bölümlerinin sırası gelince konusunu teşkil edecektir.
Sayfa 129Kitabı okudu
Bağımsızlık beyannamesine imza koyan sekiz yetkili Benjamin Franklin, John Hancock, Joseph Hewes, William Hooper, Robert Treat Payne, Richard Stockton, George Walton ve William Whipple sadık Masonlardandı. Diğer 24 kişinin Mason oldukları ise yalnız Masonların iddialarına dayanıyordu.
Sayfa 37 - 2. baskı - Eylül 1996
George Washington'un 1752‟de Masonlaştırılması ile birlikte, Masonluk erken bir tarihte Atlas Okyanusu'nu da aşarak eski imparatorluğun kolonilerine sıçramış oldu.
Sayfa 36 - 2. baskı - Eylül 1996
Masonluğa zarar verecek herhangi bir işten bütün Masonların sakınmaları için en tesirli cezanın, her meslekte ve her branşta elleri ve kolları olan Masonların insanı mahvedecek en ağır cezayı vermeleridir.
Sayfa 34 - 2. baskı - Eylül 1996
Reklam
Londra bankerlerinden Andrew Arbuthnot da eski bir Mason olarak Masonluğun din olup olmaması konusunda düşüncelerini şöyle dile getirir: Dinleri objektif bir şekilde ele aldığınız takdirde Masonluğun da bir din olduğunu kabul etmek durumdasınız. Gizli bir cemiyet yoluyla, bir kardeşlik ve beraberlik ruhu tesis etmektedir. Bunu yaparken, insanları fizikötesine, bir yüce varlığa yöneltir. En azından Anglikan Kilisesi‟nin sabah ayinleri kadar bir dindir.
Sayfa 210 - 2. baskı - Eylül 1996
Bazı Masonlar, Masonluğu bir din olarak kabul eder, bazıları da maddî menfaat kaynağı olarak görür. Fakat çoğunluk, bu iki düşünceyi birleştirerek benimser.
Sayfa 23 - 2. baskı - Eylül 1996
Metamorfoz (İstihale)
Bugünkü Masonların duvar işçisi seleflerinden devraldıkları yedi temel prensip vardır: 1. Üç dereceli üyelerden kurulu bir teşkilat. 2. Loca adı verilen bir birlik. 3. Masonluğun doğuş tarihine ait 100 küsur efsanevî el yazması. Bunlar arasında en eski olanı, 1390 tarihini taşıyan Eski Ahitler (Old Charges) adı verilen manzum bir belgedir. 4. Üyeler arasında Biraderliği ve karşılıklı menfaat bağlarını pekiştirici âdetler. 5. Locaların faaliyetlerine dair tam bir gizlilik yasası. “Eski Ahitler”de loncalar için gizliliğe riayet hususunda belirtilmiş basit hükümler vardı ve üyeler, “Tanrı yardımcınız olsun” parolasıyla bir araya gelirlerdi. Hıristiyan cemaatlere yakışır bir şekilde, ürpertici yeminler yoktu. 6. Bir tanışma parolası: Özellikle 1550 tarihlerine inen bir İskoçya “Mason sözü” ki, yazılı olmamakla beraber Mahabyn Mababone ve hatta Matchipin şeklinde de telaffuz edilirdi. 7. Tam bir Hıristiyan kuruluşu. O kadar ki, aslında “Eski Ahitler” dahi, Orta Çağ Roma Katolik doktrinlerinden sızmış açıklamalardı. Aslında işçi sendikası niteliğinde olan bir teşkilat böylece kendi gayesinden kopuyor ve Katolik inançlar reform hareketlerinin gölgesinde kalıyordu. Nihayet bilimlerin gelişmesiyle Hıristiyanlık da geri planda kalmış ve bütün bu gelişmelerden sonra 17. asırdan geriye yalnız dışa kapalı, gizli bir cemiyet çatısı kalmıştır.
Sayfa 25 - 2. baskı - Eylül 1996
Masonluğun bilgileri
... Bir masonun bana söylediği gibi, "Hakikat herkese değil, bağlılıkları kabul edilmişlere söylenir, inciler domuzların önüne atılmalıdır.
Sayfa 22 - Boğaziçi