Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yakup Aslan

Yakup AslanBir Rüyanın Ardından Gerçekleşen Sessiz Devrim yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
0.0/10
0 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
502
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

5 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Necip Fazıl'ın MHP'lileşmesi
Yol gösterici olarak görebileceğimiz kimse yoktu. Kitaplarını okuyup, düşüncelerini benimsediğimiz bir Necip Fazıl Kısakürek vardı, o da darbeden önceki seçimlerde Erbakan ile anlaşamadı ve Büyük Doğu ideologyasını Ülkü Ocaklarına taşıdı. ... Necip Fazıl Kısakürek, başlangıçta MSP'li iken AP'li olmuş, sonra da MHP'li olduğunu açıklamıştı.
Sayfa 228 - 1. baskı - Ocak 2014
Amerikan Yeşil Kuşağının Türkiyeli Akıncıları; MTTB'liler
Afganistan'a koşarak, adeta uçarak gidiyoruz. Komünistlere karşı savaşmak, bilinçaltında yatan değerlerimizden ayrı değildi. MTTB, Akıncılar kökenli Müslümanlar olarak, yıllarca en büyük gayemiz bu çerçevede Komünistlerle mücadele etmek olmuştu. Toplumda İslami bir yapılanma olarak kendimizi tanıtsak bile, pratikte bunu başaramamıştık. Anti-komünist ve ırkı önceleyen kimlikten büyük ölçüde uzaklaşma çabalarına rağmen, Türklük’le İslam'ı birbirine kaynaştıran sentezci anlayıştan bir türlü uzaklaşma imkânı bulunamamıştı. Konferanslarda, gösterilerde, mitinglerde "Tek Yol İslam" diye bağıran MTTB'li gençler olarak, ırkçılığı reddettiğimiz halde, bin yıllık tarihi öncelemekten, Türkiye'yi Orta Doğu'nun lideri görme saplantısından, Osmanlı Devleti'ni "iman medeniyeti" olarak abartmaktan, Türk kültüründeki manevi unsurlarla övünmekten kurtulamamıştık. Dolayısıyla ırkçılığı telin etsek bile, onların mücadele alanındaki aktörleriyle aynı dili kullanmaktan, işbirliği yapmaktan ve Osmanlı’yı kutsalların başına yerleştirmekten kendimizi alamıyorduk.
Sayfa 65 - 1. baskı - Ocak 2014
İran'daki devrim sonrası hayal kırıklığımızdan sonra geldiğimiz Afganistan'a dair büyük ümitlerimiz, ideallerimiz ve bunun da ötesinde tükenmez bir kaynaktan beslenen hayallerimiz vardı. Daha başından beri yabancılık çektiğimiz çelişkiler, yalanlar, oyalamalar ve yaşadığımız gerçekler saf bir kalple beslediğimiz ideallerimizi yerle bir etmişti.
Sayfa 56 - 1. baskı - Ocak 2014
Devrimci çizgimizi Mevdudi ve benzerlerinden almış Müslümanlar olarak Cemaati İslami Hareketinin, Amerika'ya, Ziya'ul Hakk'a ve benzerlerine bakış açılarıyla teorik bilgilerimiz örtüşmüyordu.
Sayfa 23 - 1. baskı - Ocak 2014
İslam Devrimi Sonrası Oluşan Irkçılık Ve Asimilasyon Dalgası
Irkçılık zihniyetiyle, kendilerinin dışında kalan Kürtlere, Azerilere, Beluçlara, Türkmenlere ve Araplara en basiretsiz insanın bile reva görmeyeceği asimilasyon, yozlaştırma, yok etme ve kendi bünyesinde eritme politikaları uygulanıyor, ama marjinal düşüncesinde inat eden dostlarımız, bütün bu olanları görmezlikten geliyor ve kimi zaman da bütün bunların İslam hukukuna uygun olduğunu (!) savunabiliyorlar. Muhalefet etti diye, imamlar namaz üzerinde kurşuna diziliyor, idam ediliyorlar bunu görmezlikten geliyor, veya duymak istemiyorlar, duyduklarında da tevil ediyorlar. O bilmedikleri, İslami hükümlere göre yapıldığını savunuyorlar.
Sayfa 354 - 1. baskı - Ocak 2014
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
384 syf.
·
Puan vermedi
İran Devrimi Rüyasının Kanlı Anatomisi
Yakup Aslan'ın bu kitabı İran devrimi özelinde yazarın yaşadığı heyecanı, serüveni, hayal kırıklıklarını ve samimi özeleştirisini içeriyor. Yazarın bizzat girdiği savaşlar var. Cepheden anıları. Devrim sonrası izlenimleri ve yaşadıkları. Devrim kadrosunun saf dışı bırakılması yavaş yavaş. Tanıdık birçok isim. İslamcılığın da yakım geçmişinin bir
Bir Rüyanın Ardından Gerçekleşen Sessiz Devrim
Bir Rüyanın Ardından Gerçekleşen Sessiz DevrimYakup Aslan · Ozan Yayıncılık · 20145 okunma
384 syf.
7/10 puan verdi
·
64 günde okudu
Son dönemde okuduğum ilgi çekici hatıratlardan biri, kıymetini İran çalışanların bilebileceği önemli bir tanıklık Hakkarili bir Şafii Kürt'ün 1980 öncesi Akıncılar içinde başlayan, Hikmetyar grubuyla Afganistan'da Sovyet karşıtı mücadelesi İran Devrimi'ne sempati duyup, Humeyni hayattayken uzun yıllar Tahran'da yaşaması, Ayetullah Muntazırî-Mehdi Haşimî çevresinde enternasyonal devrimcilik deneyimi, Irak ile savaşta cephe tecrübesi [çoğu İrancı cepheye gitmedi], ardından Şiilik-Devrim ikileminde yaşanan hayal kırıklıkları ve sert eleştiriler... İlginç bir tanıklık bu, o dönem Türkiye'den İran'a gidip gelen pek çok sempatizan isimle ilgili de ilk elden epeyce gözlem ve değerlendirmeler içeriyor: Atasoy Müftüoğlu, Selahattin Eş Çakırgil, Ali Bulaç, Ahmet Cansız, Nurettin Şirin, Fehmi Koru, Abdurrahman Dilipak, Hüseyin Hatemi, Mustafa İslamoğlu, Hüseyin Velioğlu, İrfan Çağrıcı, Edip Yüksel... İran'a ilgi duyanların keşfetmesinde fayda var bu hatıratı, kendi tezimde de kullanacağım bazı bölümlerini
Bir Rüyanın Ardından Gerçekleşen Sessiz Devrim
Bir Rüyanın Ardından Gerçekleşen Sessiz DevrimYakup Aslan · Ozan Yayıncılık · 20145 okunma