Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

yildizistan

yildizistan
@yildizistan
instagram: yildizistanya
200 syf.
2/10 puan verdi
Hikaye filin hikayesinden çok terbiyecisi Subhro’nun hikayesiydi. Zamanında çok iyi pazarlanan bu kitap beklentimi karşılamadı maalesef. Portekiz Arşidükü kuzeni Avusturya Arşidüküne şatafatlı diye bir fil hediye ediyor ve kitap bu yolculuğu ele alıyor. Herkesin her yerde göremeyeceği bir türden olduğu İçin Fil geçtiği yerlerde yoğun ilgi görüyor o kadar. Bir kaç papazın kutsamasınlar başka mistik bir taradı da yok. Okusam mı okumasam mı diye düşünüyorsanız diğer alternatifleri değerlendirin. Okunacak çok kitap var çünkü.
Filin Yolculuğu
Filin YolculuğuJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20212,834 okunma
Reklam
200 syf.
2/10 puan verdi
Filin Yolculuğu
Filin YolculuğuJosé Saramago
7.3/10 · 2.834 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
139 syf.
1/10 puan verdi
Kitap İslam öğretilerine hiç uymayan bir yaratılış hikayesiyle başlıyor. Yaratıcılık kanuna karşı “yaratıcıya düşman”’bir dille yazılmış. Çok şaşırdım. Yazar “tanrı tanımaz” biri mi bilmem ama bunları yazan kesinlikle “tanrı düşmanı” biri. Kitapta yaratıcıdan “efendi” diye bahsediyor ve Kabil kardeşini öldürdükten sonra kitap boyunca efendinin kötü biri olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Kitapta Kabil sürekli zaman içinde yolculuk ediyor. Zaman içinde ettiğinyolculuklar ve hikayeler şöyle: Hz. İbrahim Kurban hikayesi, Hz. Nuh Tufan hikayesi, Sodom ve Gomore hikayesi, Lut Kavminin hikayesini, Lilit’in hikayesi, Hz. Musa vs.Hikayesi tabiki bu hikayelerin hiç biri İslam öğretisiyle örtüşmüyor bence diğer dinlerde anlatılanlarla da örtüşmüyor. Çünkü bu hikayelerin sonunda hep toplumsal olumlu bir mesaj vardır. Ona göre yaratıcı bu hikayelerde hep insanlara kötülük etti. İnsanlar üzerinde şeytanla bahis oynadı. Kitap boyunca yaratıcının yani “efendinin” kötü ve aciz olduğunu ispatlamaya çalıştı. Aslında “efendi”den daha üstün bir güç olduğunu ispatlamaya çalıştı, ispatladı da. Bu noktada ben şöyle düşünüyorum. Burda Kabil’in düşman olduğu kötü ve aciz olduğunu ispatladığı yaratıcı olduğu zannedilen ve “efendi” diye adlandırılan kişi aslında “ŞEYTAN”ın ta kendisi. Kitaptaki şeytan da şeytanın kendi çocuklarından biri. Ve Kabil’in kendini “yaratıcı zanneden” kötü ve aciz efendinin üstün güç ise “GERÇEK YARATICI” Umarım son kısmında kafanızı karıştırmamışımdır. Bence her kitap okunur ama bu kitap “Okumasanız da olur.” Kategorisinde.
Kabil
KabilJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201811,2bin okunma
64 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
89 günde okudu
“Sokratesin Savunması” diye dilimize yerleşmiş bir deyim var artık. Hatta son dönemlerde özellikle sosyal medya caps’lerinde de sık sık görüyoruz. Kitabı okuduktan sonra niçin dilimize böyle bir deyim girdiğini anlıyorsunuz. Çok güçlü, çok akıcı herkesi ters köşe yapan bir savunma gerçekten. Soru cevap yöntemiyle kişileri inkar ettikleri şeyi kabul ettiriyor bir şekilde. Yer yer beynim yandı vay canına dedim. Maalesef bu güçlü ve hayranlık bırakan savunma kurtaramamış Sokrates’i çünkü Zeki ve yetenekli insanları “gençleri yoldan çıkarıyor” diye karalayan her dönemin, her milletin, her dinin yobazları olmuş maalesef.
Sokrates'in Savunması
Sokrates'in SavunmasıPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202052,8bin okunma
Reklam
184 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlk 20 sayfa sıkıcıymış gibi başlasa da sonrası inanılmaz sürükleyici. Kitapta rüya ve rüya dışında da o kader çok enteresan bilgiler varki ara ara kitabı bırakıp bahsettiği şeyleri araştırmaya başladım ve inanılmaz bir dünya çıktı karşıma. Kitaptaki gibi rüya yorumcusu olmaya bilirim ama kendi rüyalarımı çözümlemeyi kafama koydum. Ayrıca Su’yun sırrını da daha öncek çok duymuştum onu da araştıracağım ve kesinlikle yazarın tüm kitaplarını alacağım. Hatta 5 kitabını sipariş ettim bile.
Rüya Avcısı
Rüya AvcısıMustafa Kaya · Fenomen Kitaplar · 2018778 okunma
yildizistan
@yildizistan·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Anahtar Bilgiler
Anahtar BilgilerEdgar Cayce
10/10 · 9 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
73 günde okudu
Schopenhauer’a göre hayat anlamsız. Varolmamak varolmaktan daha iyi. Çünkü insan tatminsiz bir varlık. Tatmin olmadığı zaman ızdırap çekecek, tatmin olduğunda ise hemen yeni bişey arzulayacak ve onun için çabalama derdine düşecek. Bişeylerin eksikliğini ama hep hissedecek varlığı hissetmeyecek. Ona göre hayat : maliyetine değmeyen uğraş
Hayatın Anlamı
Hayatın AnlamıArthur Schopenhauer · Say Yayınları · 20102,879 okunma
109 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.