Baştan Çıkarıcının Günlüğü

Soren Kierkegaard

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
172 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Kitabı tanımlamak biraz zor... Yüzeyde kadınları baştan çıkarma konusunda ince detayları bilen ve hedefini kendi narsist emelleri için ustaca kullanan bir adamın hikayesi gibi duruyor ama ilerleyen sayfalarda mektuplaşmanın ötesinde erotizmin, aşkın derinlikli soruların cevabına yönelik düşünceler görüyorsunuz. Yazımı yer yer sıkıcı geldi bana, özellikle mektup kısımları çok basit ve romantik cümlelerin ötesine geçmedi açıkçası. Son kısımlar daha derinlikli ve Kierkegaard'a yönelik beklentimi doyurdu. Tasvirler, düşünceleri yansıtma, hisleri aktarma konusunda ustaca yazılmış; acaba bu kişi Kierkegaard olabilir mi diye düşündüm açıkçası, ancak bu kadar yakından izlenebilir, Johannes'in beynindeymiş gibi hissettim. Bazı yerler karşı düşüncede olduğum, bana göre çok keskin ve yanlış olan yerler gibi geldi ama bunu iki şekilde değerlendirebilirim: Birincisi dönemin ruhu böyle bir yazım getirmiş olabilir(cinsiyetçi yerler için) İkinci açıklama
Montaigne
Montaigne
in de ifade ettiği gibi iyi yazarlar sadece inandıklarını değil, aynı zamanda kendi karşıt düşünceleri de yazar ki biz okurken yorumlayabilelim. Genel manada okunabilecek bir kitap, kesinlikle okuyun diyemem ama ilişkilere dair biraz daha derinleşmek, farklı bakış açıları kazanmak isterseniz tavsiye ederim.
Soren Kierkegaard
Soren Kierkegaard
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının GünlüğüSoren Kierkegaard · Zeplin Kitap · 20162,020 okunma
Reklam
168 syf.
8/10 puan verdi
Yazarı, Ya/Ya Da şiiriyle tanıdım. O şiirden sonra bu adamın her kitabını okumalıyım dedim. Soren Kierkegaard, Baştan Çıkarıcının Günlüğü ' nde kendisine özgürlükçü erotist diyen Johannes isimli bir baştan çıkarıcının, hoşlandığı Cordela isimli genç bir kızla yaşadığı ilişkiyi gayet akıcı ve edebi bir dille romanlaştırmış. Felsefeci, düşünür Soren' in her kitabı gibi bu da her ne kadar genel toplum tarafından marjinalize edilmeye çalışılsa bile aşkın doğasını, gerçekliğini en iyi anlatan eserlerden biri oldu benim için. Çoğu insan için bu kitap kadınlara ağır bir eleştiri ve ironilerden ibaret gelse de tam tersi olduğunu düşünüyorum. Aşkın özgürlük ve estetik olduğunu anlatıyor. Estetiğin özgürlük arayışını, en kadim ve olağanüstü olan hali aşkla kimlikleştiriyor. Aşkın en güzel ve samimi halinin özgürlük olduğunu, etik olan olgularınsa aşkı sığlaştırdığını düşünüyor. Mesela bir kız ve erkek sevgili olarak dışarı çıkınca eleştiren gözlerin, sözlerin hedefi oluyor. Ama nişanlı bir çift olarak çıktıklarında bu gayet etik görünüyor. Etik olanın estetiği, özgürlüğü öldürdüğünü, aşkı basitleştirdiğini anlatıyor. Soren Kierkegaard, tam da beklediğim gibi iyi bir yazar ve düşünür. Farklı bir kitap ve önyargısız okumanızı tavsiye ederim.
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının GünlüğüSoren Kierkegaard · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,020 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Yaklaşık 7 yıldır resmini avatar olarak kullandığım Soren, seni saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Kendisinin bir hayranıyım ve bu kitabı son satırına kadar inceleyerek okudum. Nazım Hikmet'in Piraye için yazdığı mektupları kendi açımdan değerlendirmiş ve en iyi mektup örnekleri olarak düşünmüştüm. Bu kitabı okuyunca fikrim değişti. Kıyaslama yapmıyorum ama sevgili Soren hakkını teslim ediyorum. Sen en iyisisin. Sevgili arkadaşlar, bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Okuyun ve gerçek aşkı, edebiyatı görün... Daha önce neden okumadığınız için pişman olacağınıza eminim.
Baştan Çıkarıcının Günlüğü
Baştan Çıkarıcının GünlüğüSoren Kierkegaard · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20192,020 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.