Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat

Şemseddin Sami

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat Gönderileri

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat kitaplarını, Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat sözleri ve alıntılarını, Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat yazarlarını, Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Beşikten mezara kadar muhabbetimiz baki olup, birbirimizi anlamadığımızda kendimizi öldürmezsek bu sevgiye layık olmayan soysuzlarız"
8/10 puan verdi
Taaşşuk-ı Talat ve Fıtnat, 1872’de Şemseddin Samî tarafından yazılan ilk Türkçe romandır. Romanın eksik yönleri vardır. Bunun nedeni Türk edebiyatındaki ilk yerli roman olmasıdır. Buna rağmen eserin Türk romancılığına katkıları oldukça fazladır. Romanda gerek eski Türk hikâyeciliğinden gerekse modern romandan orijinal kesitler bulunur. Taaşşuk-ı Talat ve Fıtnat, konusunu bir aşk hikâyesinden alır. Kendinden sonra gelen Tanzimat dönemi romanını etkisi altına alır. Romanda, Batılılaşma sorunu ve Osmanlı toplumunun bozulmaya başlaması gibi konular da ele alınır. Taaşşuk-ı Talat ve Fıtnat’ın dikkat çeken bir diğer unsuru ise kadın ve erkek için eğitim sorununun üzerinde durulmasıdır.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Karbon Kitaplar · 201628,9bin okunma
Reklam
Türk Edebiyatı roman - özet
Acımak
Acımak
Reşat Nuri Güntekin
Aganta Burina Burinata
Aganta Burina Burinata
Halikanas Balıkçısı
Anayurt Oteli
Anayurt Oteli
Yusuf Atılgan
Ankara
Ankara
Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Aşk-ı Memnu
Aşk-ı Memnu
Halit Ziya Uşaklıgil
Araba Sevdası
Araba Sevdası
Recaizade Mahmut Ekrem
Ateşten Gömlek
Ateşten Gömlek
Halide Edip Adıvar
Ayaşlı ve Kiracıları
Ayaşlı ve Kiracıları
Memduh Şevket Esendal
149 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Talat ve Fitnat'ın ölüm sahnesinde acaba bir tek ben mi ağladım?
Bir futbolsever olarak
Şemseddin Sami
Şemseddin Sami
aklımda şu bilgiyle yer edindi; *Şemsettin Sami Galatasaray spor kulübü kurucularından olan Ali Sami Yen'in babasıdır.* Türk edebiyatında roman türünün ilk örneklerinden biri olan Taaşşuk-ı Talât ve Fitnat, Tanzimat döneminde ele alınan, birbirine âşık iki gencin eski gelenek ve göreneklerin etkisiyle bunalıma ve ölüme sürüklenişinin gözler önüne serildiği bir romandır Benim yorumuma gelecek olursak; Uzun zamandır kitaplığımda duran ve okumadığım bir kitaptı.Okuduktan sonra 'keşke daha önce okusaydım'dedim. Çok akıcı,okuru sürükleyen bir kitaptı. Özellikle o dönemde kadınların ve aşıkların yaşadığı zorlukları çok başarılı bir şekilde işlemiş Şemsettin Sami. Arada okuyucuyla sohbet havasına girmiş ama hemen çıkmış. Duygular bence gayet güzel okuyucuya geçiyor. Kitabı bitirdiktan sonra şunu sordum kendime : *Talat ve Fitnat'ın ölüm sahnesinde acaba bir tek ben mi ağladım?*
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Karbon Kitaplar · 201628,9bin okunma
Çünkü insanın bir derdi olduğu vakit sanki dermanını, çaresini bulacak gibi her kime rastlarsa söylemek ister. Söyleyecek kimse bulamadığında da kendi kendisine ya da taştan duvarlara söylemek zorunda kalır.
Sayfa 130Kitabı okudu
İstemem,mal istemem, talih istemem... Gönlümün istediğini isterim. Gönlüm neşeli olsun da yiyecek yemeğim olmasın!
Sayfa 105 - Fitnat HanımKitabı okudu
Reklam
Gönül öyle bir müftüdür ki, istemediği şey için pek kolay fetva vermez.
Ne iyi, hem sevmek hem de sevdiği adam tarafından sevilmek...
Sayfa 24 - DadıKitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.