1001Kitap

Yaşama Sevinci
İnsan; yaşamanın, insan olarak yaşamanın, insan olarak var kılınmış olmanın sevincini öyle köklü bir yerden hissetmeli ki, o, facialar ve felaketler içinde bile evrene gülümseyen gözlerle bakmayı terk etmesin. Ölüm anında bile hayatını heba edilmiş bir hayat saymasın. Ayrılıktan duyduğu hüzünle, kavuşmayla eriştiği neşve, her ikisi de ona sevincin tecellileri olarak görünsün.
Sayfa 107 - İz
İnsan ve Hayat
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Bizzat kendimizden başlayarak; eşyaya, oradan davranış kalıplarımıza yüklediğimiz üst anlamlar, yüceltmeler, insan kafasının putlaştırmaya olan eğilimini göstermeye yeter.
Sayfa 101 - İz
Nesnelerin Anlamı
Eşya mı insanı anlamlandırır, yoksa insan mı eşyayı?
Sayfa 97 - İz
Felsefe-Düşünce
Üzülmek düşünmeni sağlar, Düşünmek delirmeni..!
Edebiyat & Roman
8/10
·104 syf.·
2023 128. kitabı
Dönüşüm Romanında kişinin sosyal çevresindeki ekonomik ve işlevsel konumuyla bunun kişinin kendisine ve çevresine olan etkileri özgürlük temasıyla sembolik bir dil ile okuyucuya aktarılmaya çalışılmış. Ancak bunu okurken anlamak zor olduğu için okumadan önce incelemesinin okunmasını tavsiye ederim. (Bendeki baskının sonunda incelemesi de vardı.) İçerdiği mesajların önemli olduğunu düşünüyorum.
Edebiyat
DönüşümFranz Kafka · Can Yayınları · 2022268,1bin okunma