"Size gerçek, gerçeğin ta kendisi olarak diyorum ki: Toprağa düşen bir buğday tanesi yok olmazsa, yalnızca bir buğday tanesi olarak kalır; ama yok olursa o zaman bereketli ürün doğurur."
“Bu yüzden, 20. Yüzyıl'da totaliter sistemlerde korkunç terör yaşandı. Alman nasyonal sosyalistleri “Alman ırkının şeytanı”olarak gördüğü Yahudileri “nihaî çözüm” ile tamamen tasfiye etmek istedi. Sonuç kimine göre 3 kimine göre 6 milyon Yahudinin toplama kamplarında yok edilmesiydi. Nasyonal sosyalist terör Romanlara ve hatta hasta ve engelli Almanlara da yöneldi. Terörün en ağır mâliyeti komünist ülkelerde ortaya çıktı. Bu ülkelerde 100 milyonu aşkın insan siyasi sebeplerle katledildi. Sâdece Sovyetler Birliği'nde 12,5 milyon fâili meçhul cinayet işlendi. Kamboçya'da Pol Pot adlı câni ülke nüfusun neredeyse yarısını -entelektüel olduğu, gözlük kullandığı, yabancı dil bildiğine göre ajan olduğu gibi komik gerekçekler dâhil- her sebeple öldürdü.”
12-25 yaş arası temel atma dönemidir. Hayatınızı esasen dönemde kurarsınız.
25-40 arasında hayata karışır, söz söylemeye başlarsınız.
40-55 arası olgunluktur, otorite olma dönemidir.
55 ve sonrası ise bir dinlenme, demlenme zamanıdır. Bu yaşlarda çok bir şey yapmazsın; yeni şeyler ortaya koymaz, genelde tekrar edersiniz.