Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
7 Temmuz 1974. Münih'in Olimpiyat Stadı'ndayız. Tribünlerde 77 bin seyirci var. Ama televizyon başında milyonlar seyrediyor bu büyük finali. Yerinde izlediğim beşinci Dünya Kupası finali. Mikrofon başında anlattığım üçüncü final oluyor. Televizyonda naklettiğim ilk Dünya Kupası finalim.
Sayfa 209Kitabı okudu
Türkiye, 1974 Dünya Kupası finallerinde de yoktu. Almanya'da oynanacak 10. Dünya Kupası'nın büyük özelliğini ya da bir büyük güzelliğini hemen söyleyeyim: " 1974 finalleri, Türklerin televizyondan izlediği ilk Dünya Kupası finalleri olacakt.
Sayfa 204Kitabı okudu
Reklam
Önsöz
2000 yılının Şubat ayıydı. Soğuk hava kararmış, sulusepken yağan kar, tipiye dönmüştü. İstanbul’un Cihangir’inde, ikinci romanım Cimri Kirpi üzerinde çalışıyordum. Telefon çaldı. Arayan Metin Kurt’tu. İtalya’da oynanacak Roma-Galatasaray, Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası maçını seyretmek için Şişli’de bir birahaneye davet ediyordu. Maç
1974 Dünya Kupası
Sovyetler Birliği şampiyonaya katılamamıştı. Çünkü eleme maçları safhasında Sovyetler, Şili'nin Nacional Stadı'nda oynamayı reddetmişlerdi; burası bir süre önce toplama kampı ve kurşuna dizilme yeri olarak kullanılmıştı. O zaman Şili karması bu statta futbol tarihinin en ilginç olayını yaşadı: Şilililer karşılarında herhangi bir rakip olmaksızın sahaya çıkarak halkın çılgınca alkışları arasında boş kaleye birkaç gol gönderdiler. Daha sonra Şili, Dünya Kupası'nda tek bir maç dahi kazanamadı.
Sayfa 218 - Can Sanat YayınlarıKitabı okudu
1974 Dünya Kupası
Sovyetler Birliği şampiyonaya katılamamıştı. Çünkü eleme maçları safhasında Sovyetler, Şili’nin Nacional Stadı'nda oynamayı reddetmişlerdi; burası bir süre önce toplama kampı ve kurşuna dizilme yeri olarak kullanılmıştı. O zaman Şili karması bu statta futbol tarihinin en ilginç olayını yaşadı: Şilililer karşılarında herhangi bir rakip olmaksızın sahaya çıkarak halkın çılgınca alkışları arasında boş kaleye birkaç gol gönderdiler. Daha sonra Şili, Dünya Kupası’nda tek bir maç dahi kazanamadı.
320 syf.
9/10 puan verdi
Türkiye’de yayımlanan futbol kitaplarının sıkı bir takipçisiyim. Pek çok kitabı okudum. Açıkçası içlerinde gerçekten çok iyi kitaplar da var. Harika Portakal da onlardan birisi. Peki, bir futbol kitabını ‘iyi kitap’ sınıfına koyabilecek şeyler neler olabilir? En başta sıradan olmaması gelir. Yani, medyada zaten okuduğumuz herhangi bir futbol
Harika Portakal
Harika PortakalDavid Winner · İthaki Yayınları · 201632 okunma