Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

1pyrex

1pyrex
@1pyrex
888 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Büyülü Dağ
Büyülü DağThomas Mann
8.1/10 · 1.199 okunma
Reklam
Zehirler bize şifa verdikleri için hayat kurtarıcı olarak bilinirlerdi ama belirli koşullarda, bir tek darbeyle insan yaşamına son da verirlerdi.
Sayfa 291Kitabı okudu
Zaman nedir? Bir gizdir -elle tutulamayan ve her şeye kadir olan. Dış dünyanın bir önkoşulu, mekânda olan ve hareket eden cisimlerle kaynaşmış ve bütünleşmiş bir hareket. Ama hareket olmasaydı, zaman olur muydu? Sor bakalım! Zaman mekânın işlevi mi? Ya da tam tersi mi? Yoksa ikisi özdeş mi? Bir soralım dedik! Zaman durağan değildir - doğası bir fiile benzer ve her şeyin zamanını belirler. Neyin zamanını mı? Değişikliğin! Ne 'şimdi' 'o zamandır' ne de 'burası' 'orası'dır. Her iki olguda da hareket aradadır. Oysa biz, zamanı kapalı bir devre gibi dairesel bir hareketle ölçtüğümüz ve 'o zaman' sürekli 'şimdi'de, 'orada' da 'burada'yla yinelendiği için, rahatça, hareketin ve değişikliğin durgunluk ve durağanlık demek olduğunu söyleyebiliriz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Seni her zaman sevdim çünkü sen benim yaşamımın ‘sen'isin, düşümsün, yazgımsın, tüm isteğim ve sonsuz özlemimsin…”
Sayfa 421Kitabı okudu
Deri mi dediniz? Sizi sarıp sarmalayan bu duyu katmanıyla ilgili ne anlatmamı istersiniz? Sizin dış beyninizdir. Ontolojik bağlamda, kafatasınızın içindeki daha gelişmiş oldukları varsayılan duyu organlarınızla aynı köktendir. Merkezi sinir sisteminizin, dıştaki deriden cok da farklı olmadığını bilmelisiniz. Daha az gelişmiş olan hayvanlarda merkezi ve periferal olan arasında hiç fark yoktur; derileriyle koku ve tat alırlar.
Sayfa 326Kitabı okudu
Reklam
Başka bir açıdan da aşkı, biçimlendirilemeyen tümüyle uçucu bir şey, bir düşünce ya da hayır, bir düş, genç bir adamın, bilinçaltının sorduğu sorular bile olsa sorulara içi boş bir suskunluktan öte bir yanıt veremeyeceği, zamanla sınırlı olmayan bir baştan çıkarıcılığı olan ürkütücü bir düşüydü.
Sayfa 286Kitabı okudu
Beni nasil da büyüler Tek bir sözün bile... Dudaklarından dökülen her sözcük, İşler yüreğime!
Sayfa 177Kitabı okudu
Hastalık belirtileri faal haldeki bir aşkın maskelenmiş biçimiymiş ve hastalık değişime uğramış aşktan başka bir şey değilmiş.
Sayfa 162Kitabı okudu
“Ozanlar aşkı ve şarabı övmeli Ama erdemi daha sık.”
Sayfa 149Kitabı okudu
Can sıkıntısı denen sey, aslında, zamanın tekdüzeliğinin neden olduğu saglıksız bir kısalmadır ve kesintisiz bir değişmezlik, geniş zaman alanların, kalbi korkudan öldürecek denli daraltır ve her gün öbürünün ayn ise, tüm günler bir güne indirgenir ve kusursuz bir tek türlülük en uzun ömrün bile, göz açıp kapayana dek geçmiş bir kısalıkta algılanmasına neden olur.
Sayfa 133Kitabı okudu
Reklam
Ölümde, hem dinsel, insanı saran ve hüzün verici güzel bir yön, yani ruhsal bir şey, hem de bunun tam karşıtı olan ve ne dinsel, ne insanı saran ne de güzel denebilecek, hatta hüzünlü bile olmayan maddi bir şey vardı.
210 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
Yaşamak
YaşamakYu Hua
8.7/10 · 33bin okunma
… apandisitte orta üst karın bölgesinden sağ alt karın bölgesine inen ağrı için kullanılan bir kocher işareti (bulgu) bulunmaktadır. Beyin sıvısına ulaşmak için kafatasında delik asılacak bölgeye kocher noktası denir. Kocher sendromu adıyla bilinen ve tiroit yetmezliğinden çocuklarda görülen bir kas hastalığı vardır. Ameliyatta hastanın bacaklarının üzerinden geçirilen bir kocher kemeri mevcuttur. Son olarak da kocher aletlerinin en başında bugünkü genel cerrahide şüphesiz en önemli penslerden biri olan kocher pensi gelir. Ayrıca ilk nobel tıp ödülünü alan cerrah da Kocher'dir ve hatta 2009 yılında aydaki bir kratere onun adı verilmiştir.
Sayfa 282Kitabı okudu
Prematürite retinopatisi
Prematüre bebeklerde sıklıkla gelişen sıkıntılı solunum sendromu, prematüritenin tedavisinde oksijen tedavisini zorunlu kılar. Ancak tedavi sırasında uygulanan yüksek konsantrasyondaki oksijenin, özellikle erken prematürelerde körlüge yol açtığı belirlenmiştir. Olayın nedeni, çok fazla oksijenin retinada yeni oluşan kan damarlanının büyümesini durdurmasıdır. Daha sonra, oksijen tedavisi durdurulduğunda, kan damarları yitirdikleri süreyi yakalamak için hızla büyür ve büyük bir kütle halinde korpus vitreum içine uzanarak ışığın pupilladan retinaya girmesini engeller. Daha sonra damarlar fibröz dokuya dönüşerek seffaf vitröz humorun bulunması gereken bölgeyi kaplarlar. Retrolental fibroplazi adı verilen bu durum kalıcı körlüğe neden olur.
Sayfa 1079
299 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.