8/10
·397 syf.··
2026 102. kitabı
Daha önce Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hayatı ve padişah olduğu dönemdeki siyasi ve tarihi olaylar hakkında bilgisi olmayanlar için tam bir başlangıç kitabı olduğunu söyleyebilirim. Sultan 2 . Abdülhamid Han tahta çıkmak için 33 sene bekledi 34 yaşında tahtta çıktı ve 33 sene Osmanlı Devletini yönetti onun tahta olduğu dönem dünyanın en bela zamanıydı yani sömürgeciliğin zirve yaptığı dönemdi. Sultan diğer devletlerle denge siyaseti kurarak Osmanlı Devletinin yıkılmasını geciktirmiştir. Kitap dönemin tarihi olaylarını bölümlere ayırarak bilgiler veriyor. Sultan ve o dönem hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin okumasını tavsiye ederim.
Ulu Hakan Abdülhamit Han ve Liderlik SırlarıHüseyin Tekinoğlu · Kamer Yayınları · 201598 okunma
7/10
·160 syf.··
2026 27. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 07 Haziran 2026 00:00
2. Abdülhamit'in en ele avucu sığmaz oğlu Abdulkadir Efendi'nin eşi Macide hanımın hatırlarını içeren aslında ilk Macaristanta Macarca yayınlanan sonradan Türkçe'ye çevrilen kitaptır. Kitap Macide hanımın hayatını açıkça kendi bakış açısıyla yazmış sıklıkla Abdülkadir Efendiye bu kadar da olmaz yok artık daha neler minvalinde düşünceler sunmamızı sağlıyor. Ama bu kitapta saray entirikalarını inceliyoruz demek çok mantıksız bence Macide hanım hiç sarayda yaşamamış Sultan Abdülhamit'i bir kez görmüş kayınvalidesi Bidar Sultan'ı bile ilk oğlu doğduktan bir süre sonra görmüştür.( Sultan Abdülhamit de Bidar Sultan da Macide hanım evlenmezden çok önce oğulları Abdülkadir Efendi ile görüşmeyi kesmiştir) Kitap bence genelde Abdülkadir Efendi'nin kişilik sorunları, eş ve aile babası olmayı bilmemesi, narsist kişiliği ve kadınlara karşı bitmek bilmeyen iştahının anlatıldığı anılardır.
Hasret ve ElemlerimMacide Mustafa · Timaş Yayınları · 202611 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Puan vermedi·475 syf.··
2026 16. kitabı
·
15 günde okudu
·
Okunma: 02 Haziran 2026 00:05
Okul yillarindan beri ismini cokca duydugumuz bir roman. Okumak simdiye nasip oldu. 2. Abdulhamit doneminde gecen ve 1908 ihtilaliyle biten icinde dogu-bati medeniyetlerinin temsili karakterleri olan ve bu iki medeniyetin varolusundaki ilginc ve birbirinden farkli yanlari irdeleyen hos bir roman.
Sinekli BakkalHalide Edib Adıvar · Can Yayınları · 202222,8bin okunma
10/10
·256 syf.··
Beğendi
·
2026 18. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 01 Haziran 2026 18:45
Bitti. Kutü'l-Amare Kahramanı Hatıratını Enver Paşanın kendinden 2 yaş küçük amcası Halil Paşanın ve onun nezdinde Tüm Osmanlı Subay ve askerlerinin cesaret, fedakarlık vatan sevgisiyle acılara ölümlere gülerek koşarak giden destansı hayatları olarak yorumluyorum. Fakir ve yoksul Türk çocuklarının Osmanlının askeri yatılı mekteplerinde başlayan ve koskoca bir İmparatorluğun her köşesinde savaşarak sona eren gemgenç hayatları... Alıntıları çıkarırken biraz zorlandım. Çünkü Hatırat olduğu için anlam bütünlüğünü bozmamak için uzun alıntılar çıkarmak zorunda kaldım. Çünkü bu bir roman değildi, bu bir öyküde değildi bu gerçek kahramanların gerçek hatıratıydı. Bu yüzden sevgili okur kardeşlerim bu hatıratta yazan kahramanlıkları, acıları, çileleri, fedakarlıkları vatan sevgisini daha iyi anlatmak için gerçek resimler ve videolar paylaştım. Başlık yorumları yaptım. Duygulandığınız tahmin ediyorum.. Kutü'l-Amare Kahramanı veda ederken her zamanki gibi tüm hatıratı kapsayacak kendimce çıkardığım anafikir alıntıyı paylaşıyorum. "Şimdi artık hem hür bir vatanda serbest bir vatandaş hem de bütün bu hatıralarla yaşayan bir eski askerim. O hatıralar ki mektepten, Abdülhamit'in mahkemelerinden başlar. Makedonya'ya, Tunus'a, Trablusgarp'a İran'a, Kafkasya'ya, Irak'a, Dağıstan'a, Türkistan'a kadar uzanır. Bazen bakarım, bunlar bir hayata sığmayacak şeyler gibi görünür. Ama sığdı işte. ve ben bunların hepsini yaşadım. daima hareketli, daima mücadeleci olarak. Hiçbir zaman, hiçbir yenilgi kabul etmedik. Ümit, heyecan, karar gücü, ihtiras ve hayat ufkumuzun genişliği sınırsızındı. Hayatımın bu akışından memnunum". Kutü'l-Amare Kahramanı Halil Kut Paşa sayfa 243 Timaş Yayınları.........
Kutü'l-Amare KahramanıHalil Kut Paşa · Timaş Yayınları · 201586 okunma
EFSANEEE…
9/10
·312 syf.··
Beğendi
·
2026 14. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 26 Mayıs 2026 01:14
Harika bir kitaptı ve Tarık Tufan’a olan hayranlığım bir kez daha kanıtlanmış oldu… Kitap temel olarak iki kısından oluşuyor Halide ve Derviş Ali’nin hikayesi olarak. Biri ta 2. Abdulhamit döneminde yaşıyor diğeri bugünde. Çok güzel bir romandı okuyun okutturun iki farklı ruhun nasıl birbirine benzediğini okuyoruz. Halide sana o kadar çok üzüldüm ki anlatamam ve o tüm kırılmışlığına rağmen herkes mutlu olsun diye çabalaman ama hiç konuşamaman, seni duymamaları ve en acısı binbir parçaya kırılmış olsan bile ağlayamayışın… Kısaca okuyun okutturun Okuyacak herkese iyi okumalar Kitaplarla ve sağlıcakla kalın :)
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,2bin okunma
5/10
·200 syf.··
Beğendi
·
2026 21. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 19 Mayıs 2026 01:33
Beş Şehir, yazarla tanışma kitabım oluyor. Yazar, Ankara, Erzurum, Konya, Bursa ve İstanbul’u yaşadığı dönemlerde kendi gözünden anlatıyor. Kısacası Ankara’da Anadolu Selçuklu Devleti zamanını, Erzurum’da 93 Harbi dönemini, Konya’da da yine Anadolu Selçuklu Devleti’ni 1243 Kösedağ Savaşı’nın etkilerini, Bursa’da Osmanlı Devleti’ni ve İstanbul’da da Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülaziz ve 2. Abdülhamit dönemi ve sonrasını anlatıyor. Dönemin her açıdan etkilerini gözler önüne seriyor. Sadece okurken çok sıkıldığım yerler oldu.Bu anlatılan konular bende çok taze olduğu için tekrar bu kitapta o bölümleri okumak sıkıcı geldi. Ama alıntıları çok güzeldi. Belki de- keyifli okuyabilmem açısından-kitabın zamanı benim için şu an değildir. Kitapla ve sevgiyle kalınız :))
1000Kitap
Beş ŞehirAhmet Hamdi Tanpınar · Dergâh Yayınları · 202414,2bin okunma