Öldürdün mü sandınız beni Cellat 6 Mayıs'ta ? Say bakalım o günden bu güne doğan çocukların adını... Kaçı CELLAT, kaçı DENİZ.
Öldürdün mü sandın beni Cellat 6 Mayis'ta? Say bakalım o günden bu güne doğan çocukların adı...Kaçı Cellat, kaçı Deniz.
Reklam
"Baharın en güzel ayı benim içinde mayıs olabilirdi, eğer abim Deniz ve iki yiğit arkadaşı 72’nin 6 Mayıs’nda, kin ve intikam duygularıyla idam edilmeseydi..."
Sayfa 9 - Can Yayınları
Tababet
İlk hastahaneyi Emeviler'in 6. Halifesi Velid bin Abdülmelik (705-715) Şam'da 706 yılında inşa ettirmiştir. ... Osmanlı tarihinde ilk hastane ve tıp okulu Yıldırım Beyazıt tarafından 12 Mayıs 1400 tarihinde Bursa'da yaptırıldı. bu hastanede mısır'dan Şemseddin Sağir doktorluk etti. Bursa'da yapılan bu ilk hastanede Bursalı Osman Şevki ilk defa hace tabip diye tanınan Hüsnü Efendi'nin sertabib olduğunu kaydetmektedir. ... Bu hastaneler muntazam bir şekilde bulunurdu. Temizlik en başta gelen bir özellikti. Her mezhep ve her ırktan hasta tedavi edilirdi. Her çeşit hastalık için ayrı bir salon ayrılmıştı. Ayrı hastalıklardan şikayetçi olan hastalar aynı koğuşta yatırılmazdı. Doktor yanında hasta bakıcıları olduğu halde hastaları dolaşır her hasta için lazım olan ilacı yazardı. hastaların gıda sana çok dikkat edilir kendilerine en lezzetli yemekler çıkartılırdı. İyileşen hastalar taburcu edilirken yanlarına bir miktar da harçlık verilirdi. Bu hastanelerde ayrıca tıp dersi verilir ve tatbikatı yapılırdı.
.....El Kamil, Dımaşkı bırakmak istediği kardeşi El Eşref’inde onayını alarak 7 Mart 1229 tarihinde yaptığı anlaşma ile Kudüs kentini surları yıkılmış olarak Haçlılara bıraktı. Kent denize bağlantı sağlamak için de Yafa’ya kadar dar bir koridor verilecekti. Ancak Kubbetül Sahra, Mescidi El Aksa gibi kutsal yerler Müslümanların elinde kalacaktı. Anlaşma 10 yıl 6 ay 10 günlük süreyi kapsıyordu. .... Tarafların ve özellikle El Kamil’in bu anlaşmayı neden imzaladığı ve beklentilerinin neler olduğu sorusunu bulmak oldukça zordu. Yaptığı anlaşma ile Mısır’a yönelebilecek bir tehdidin önüne geçtiğini düşünmekteydi. II. Frederich açısından ise; afarozdan kurtulmak ve güç ve saygınlığını artırmak için bir vesile olacaktı. Ancak II. Frederich, Kudüs ziyaretinde diğer haçlı liderleri tarafından yalnız bırakılmış, papanın afarozu kaldırmaya yanaşmadığı gibi, imparatorun İtalya’daki topraklarına saldırı düzenletmiştir. İmparator Kudüs’te bulunduğu sürece, El Kamil Alman İmparatorunun rahatsız olmaması için ezan okutmamıştır. II. Frederich başarısının takdir edilmediğini görünce Akka’ya döndü ve Mayıs ayı içerisinde deniz yolu ile Avrupa’ya döndü. Her şeye rağmen Kudüs, 1244 tarihinde Müslümanlar tarafından tekrar ele geçirilene kadar Haçlıların elinde kalacaktır.
Sayfa 253
Ekim ihtilali Türk ordusuna yarıyor
Bitlis-Şirvan hattını tutmakta olan Vehip Paşa komutasındaki 3. Ordu 12 Şubat 1918’de ileri harekete başlar; soğuk ve yokluk içindeki birlikler adım adım ilerleyebilmektedir. Kâzım (Karabekir) Paşa komutasındaki 1. Kafkas Kolordusu 13 Şubat’ta Ermeni kuvvetlerini dağıtarak Erzincan’a girer ve Erzurum’a yönelir. Yakup Şevki Paşa komutasındaki 2. Kafkas Kolordusu bir koluyla Bayburt’a, diğer bir koluyla Rize’ye varır. 27 Şubat’ta Trabzon’a girilir. 1. Kafkas Kolordusu 12 Mart 1918’de Ermenilerce tahkim edilmiş olan Erzurum Kalesi’ni düşürerek şehre hâkim olur. Türk birlikleri sahilden Hopa’ya ve doğuda Kars’a doğru ilerlemelerini sürdürürler. 2 Nisan’da Van, 6 Nisan’da Batum kurtarılır. Mayıs başında Doğudaki birliklerimiz 1877’deki sınırlarımızı geçerler. Kars, Ardahan ve Artvin alınır.
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.