Bozkurtların Ölümü Albüm: 1, eserin sahibi olan Türkolog, şair, düşünür, öğretmen ve Türk yazar Hüseyin Nihal Atsız, çizeri ise ressam, çizgi roman yazarı ve çizeri, oyun, simülasyon, 3D modelleme gibi bir alanda çalışmaları bulunan Oğan Kandemiroğlu'dur.
Bozkurtların Ölümü Albüm 1, Atsız'ın Bozkurtlar adlı eserinin çizgi romana çevrilmiş halidir. Eser 52 sayfa parlak kuşe kağıda çizilmiştir. Eser dört bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler: 621 Yılında Bir Yaz Gecesi, Bağatur Şad, Kara Kağan ve Eskizlerdir.
Eser 621 yılında bir yaz gecesi ile başlar. Yüzbaşı İşbara Alp ve çerileri Çin'e akın yapmak için bozkırda gecelemektedir. Sessiz gece de huzursuz bir görüntü çizen İşbara Alp düşüncelidir. Bu durum çerilerinin ve onbaşılarının gözünden kaçmaz. Hal böyleyken sessiz geceyi gök gürültüsü ve şimşekler böler. Öyle bir sağanak yağmur başlar ki çeriler ne olduğunu anlayamadan bu durumdan kurtulmak için çabalarlar.
Bu çizgi roman serisini çok sevdim. Çizimler, kağıt kalitesi çok iyi. Diyaloglar kitapla eş değer. Daha önce kitabını da okuduğum için çizgi roman halini okumak zorlamadı. Bazı yerleri çok kez hatırladım. Çok kısa zamanda okunabiliyor ve okuması oldukça zevkli.
Eser, Türk töresini ve geçmişini çok iyi aktarıyor. Türklerin savaşçı özellikleri, Türk veraset anlayışı, ordu-millet anlayışı, Çin Seferleri, Çinliler ile olan siyasi ve toplumsal ilişkiler, Türk toplum yapısı, Türklerin günlük yaşamları, Türklerin ata sporları, kımız içme gelenekleri, at binip kılıç kullanma ve ok atmadaki başarıları gibi birçok şeyi bu çizgi romanda bulabilirsiniz.
Okurken çok zevk aldım. Bu serinin koleksiyon niyetine alınıp saklanması gerektiğini düşünüyorum. Hele içerisindeki çizimleri görüp de beğenmeyecek olmaz sanırım. Çizgi roman okumak isteyenlere ve çizgi roman okumayı