Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ali Burak Gövtaş

Herkes için aynı olan ve asla değişmeyen bir gerçek vardır: Hiç kimse kaderinin ne olduğunu, doğumundan itibaren kaderinde ne yazıldığını önceden bilemez; kimin nasıl bir kadere mahkûm olduğunu sadece hayatın kendisi gösterecektir, aksi hâlde biz ona zaten kader diyemeyiz...
Reklam
Dostluk yalnız kara günde değil iyi günlerde de belli olurmuş.
Gerçeği söylemekten daha büyük bir erdem var mı ?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her canlı varlığın bir baharı ve güzü oluyor.
Reklam
"İnsan yaşamına ait anlaşılır tek gerçeklik, onun anlaşılmazlığıdır.
Türk kültürünün ekip çalışması yapma konusundaki en büyük engeli, güven eksikliğidir.“Güvenme dostuna,saman doldurur postuna", "Babana bile güvenme", "İnsanoğlu çiğ süt emmiştir”,"Akan suya inanma, eloğluna güvenme” gibi bir çok atasözünün yer aldığı Türk kültüründe yetişen bireylerin güven duymakta güclük çektiğini ortaya koyan araştırmaların sonuçları, hiç de şaşırtıcı değildir. Güven Endeksi'nde Norveç'in puani 65 iken Türkiye'ninki 6'dır.
Sayfa 216Kitabı okudu
Glasgow Caledonian Üniversitesi'nde yapılan çalışmalarda, sosyopatların şu kişilik özellikleri saptanmıştır: .Bencillik ·Kendine aşırı önem vermek · İnsanları kullanmak ·Patolojik yalancılık ve yalanlarına kendisi de inanmak ·Yaptıklarından sorumluluk duymamak ·Gerçekdışı amaçlar Psikolog Liza Marshall suçlular ve mahkumlar üzerinde yaptığı araştırma sonucunda, yukarıdaki özelliklerin hepsinin polikitacıların ve karizmatik iş liderlerinin büyük çoğunluğunda da bulundugunu görmüştür.
Sayfa 106Kitabı okudu
Ahlaki açıdan geliştirmeden insanları eğitmek, toplumun başına bela sarmaktan başka bir işe yaramaz.
Reklam
iyi dinlemek, insanlarin sadece söylediklerini değil, söylemediklerini de duymaya imkân verir; hem karşı tarafı anlamayı sağlar hem de ne yapılması ve ne söylenmesi gerektiğini ortaya çıkarır.
Dinlemek, liderlerde en sık görülen eksikliktir. Genel olarak liderler anlamaktan çok anlatmaya, dinlemekten çok konuşmaya eğilimlidirler. Kendilerine anlatılmak istenilenleri bildiklerini düşünürler ve zamanları çok dar olduğu için hemen sözü alarak, çevrelerindeki kişileri tecrübelerinden nasiplendirme yolunu seçerler.
İşini bilmek, sadece çok okumak ve “veri toplamak”la gerçekleşmez. Okuyarak edinilmiş bilgi, ancak soru sorulunca cevap vermeye ve “akıl satmaya” yarar. Kitap okuyarak bisiklete binmeyi veya gitar çalmayı öğrenmek mümkün değildir. Atalarımız bu durumu,“Sokma akıl, kırk adım gider,” diyerek özlü bir şekilde ifade etmişlerdir.
Bunlar gibi yüzlerce kültürel fark yüzünden “vizyon,misyon,strateji, program, plan” gibi kavramların Türkçede kabul edilmiş ve yaygın kullanılan karşılıklarını bulamayız. Benzer şekilde, “Vefa borcum var” cümlesi, Batı dillerinde ifade edilemez
Çünkü üniversite diplomanız ne olursa olsun, hayatta insan ilişkileri çok önemli. Mesela ben Harvard'da finans, pazarlama dersi aldım, ama bir de insan ilişkileri dersi vardı. Ben o zaman insan ilişkileri dersini almamıştım. Daha sonraki yıllarda o dersi niye almadim diye hazırlandım. Onun önemini mühendis olduktan sonra anladım. Eğer o dersi almış ve bir organizasyonda çalişmiş olsaydım, önemini daha cok anlayabilecektim... .
Sayfa 35 - Hüsnü ÖzyeğinKitabı okudu
1.340 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.