Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nikbinhanım

Nikbinhanım
@Allahameftun1kalp
Düşün kadarsın,Düşün ne kadarsın Öğretmen
Sabitlenmiş gönderi
Bir sömürge eğitimi felsefeleri var. Sömürdükleri ülkelerde o insanlar belli seviyelerde kalsın istiyorlar. Hatta Avrupa'da çifte eğitim standardı var, Fransa'da kullanılan Fransızca bir söz söylemişlerdi: "Ortadoğu için kâfidir." mânasına gelen bir söz. "Eğer doktora yapan kişi Ortașarklı ise tamam, bu kadar doktora yaptıralım, çok iyi yetişmeden doktor olsun gitsin!" diyorlar. Ama bir Fransız'a o kadar az bilgiyle, az başarı ile o unvanı vermezler. Çünkü kendi elemanlarının iyi yetişmesini isterler. Onlar için atasözü olmuş: "Ortașark için yeterli!"
Reklam
246 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Yoldaki İşaretler
Yoldaki İşaretlerSeyyid Kutub
9/10 · 4.872 okunma
246 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Esselamün Aleyküm Ömrünü İslam'a adamış bir hayatın zindanda diğer Müslümanlara yol göstermek için yazmış olduğu bir eser ile sizlerleyim. Seyyid kutub günümüz toplumunun cahiliyetinden ve buna çözüm olarak yeni bir dünya düzeni sunan, İslam'la hiçbir alakası olmayan nesiller, düşünceler, tutum ve davranışların düzenlenmesi için yeniden bir Ümmet kavramının diriltilmesi gerektiğinden bahsetmektedir. Kitabın ilerleyen bölümlerinde Seyyid kutub biz Müslümanlar için iyi bir kur'an neslinin nasıl olması gerektiğinden nasıl yetiştirilmesi gerektiğinden de bahsetmektedir. Aslında her Müslümanın alıp okuması gereken hatta her anne babanın çocuk yetiştirme konusunda okuması gereken önemli bir eser olduğunu düşünüyorum. Gerçekten cihat ehli bir Müslüman olan Seyyid kutub biz Müslümanlar için bir derdi vardı. Ve bu uğurda çok mücadeleler verdi. Ben okurken aslında dikkat etmemiz gereken çok hususun olduğu fark ettim. Sizlere de tavsiyemdir. Keyifli okumalar dilerim.
Yoldaki İşaretler
Yoldaki İşaretlerSeyyid Kutub · Beka Yayınları · 20144,872 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yakından bakın. Zerrede kainatı, damlada deryayı görmek için bakın. Bir anın içinde sonsuzluğu yaşayın. Bakmanın, görmenin ve yaşamanın anlamını keşfedin. O zaman alemler size kendini açacaktır."
Milliyet, kavim, kabile, ırk, renk ve toprak asabiyeti, ilkelliğin ve geri kalmışlığın göstergesidir; insanlığın ruhi çöküntü dönemlerinde hortlayan bir cahiliye taassubudur. İşte bu iğrençliklerden ötürüdür ki bunlar, Resûlullah (sallallahu seyhi ve sellem) tarafından kokuşmuş murdarlar olarak nitelendirilmiştir.
Reklam
İşte İslâm, sadece budur; evet sadece bu! O, bir sözden ibaret olmadığı gibi, ne kendisine İslâm adını veren bir toprak parçasında doğmaktır ve ne de Müslüman bir anne babanın mirasçısı olmaktır.
Sayfa 171Kitabı okudu
456 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz
Sünnet Olmadan Ümmet OlmazMahmud Esad Coşan
9.4/10 · 719 okunma
456 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Yıllar önce Ufka Yolculuk bilgi yarışması için aldığımız bir kitaptı. Sanırım kardeşim almıştı. Okumak yeni nasip oldu bana. Sohbet tadında ve çok akıcıydı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in hadislerini öğrenip uygulamamızın önemini çok güzel anlatmış hocamız. Bunun yanında birçok dini konuya değinmiş ve hadislerden örnekler vermiş. İyi ki okudum sizlere de öneririm. Peygamber Efendimiz (s.a.v); "Kırk hadis belleyen yarın rûz-ı mahşerde alimler zümresinde haşrolacak!" buyuruyor. "Âhir zaman gelip de benim ümmetimin bozulduğu zamanda sünnetime sarılana şehid sevabı verilecek." Hz.Muhammed (s.a.v) "Biz şimdi ne yapalım?" denilecek olursa ben: "Bunlardan ibret alalım, utanalım, kendi halimize bakalım. Hiç olmazsa Kur'ân-ı Kerim'in günde bir sayfasını okuyalım. Bu bir sayfasını okurken de mânasını, mealini; meal, tefsir kitaplarından takip edelim. Böylece hiç olmazsa bir senede bir hatim tamamlayalım." diye tavsiye ediyorum. Allahu Teâlâ hazretleri içimize aşkın şevkini versin. Kur'ân-ı Kerim'e sımsıkı sarılarak güzelce okumayı, ahkâmını anlamayı ve ona uymayı nasip eylesin. (Amin)
Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz
Sünnet Olmadan Ümmet OlmazMahmud Esad Coşan · Server Yayınları · 2017719 okunma
“İmam-ı Azam Hazretleri, kâğıt Mısır'dan geliyor diye ayaklarını o yöne doğru uzatmazmış. "Kişisel kütüphane, kendine mahsus bir dünya demektir. Yuva kurmak gibi.” “Önemli olan okumak mı, korumak mı? Korumak diyenlerdenim. Kitabınızı iyi korursanız, on sene sonra da okuyabilirsiniz onu." “Olgunluk, yorgunlukla beraber geliyor.” “Ömrümüz sınırlı. Başkalarıyla uğraşmak yerine kendimize yoğunlaşmalıyız.” "Bir sahafa geçmiş kütüphaneden kitap seçerken, orada kendi kütüphanemin, akıbetini de görüyorum. İçim rahat. Kural belli: “Neyi seversen sev, ayrılacaksın!"
Nahl suresi
1.Allah'ın emri yerine gelecektir, artık onun bir an önce gelmesini İsteyip durmayın. Allah, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır ve yücedir. 4.İnsanı bir damla sudan yarattı; fakat görürsün ki o, yaratıcısına apaçık bir muhalif olup çıkmıştır!
Reklam
Nikbinhanım
@Allahameftun1kalp·Bir kitabı okumaya başladı
Riyazü’s Salihin
Riyazü’s SalihinKolektif
0/10 · 1 okunma
Tövbe
23- İbni Abbas ve Enes b. Malik (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ademoğlunun altından bir vadisi olsa iki vadisi olmasını ister. Onun ağzını ancak toprak doldurur. Ama Allah tevbe edenin tevbesini kabul eder." (Buhârî ve Müslim)
"Yapacak çok işimiz var. Okunacak çok kitap. dokunulacak ve ulaşılacak çok insan var. Allah'a sığınarak başarıya ve neticeyi takdiri sadece ondan bekleyerek hesap gününe hazırlanalım."
Biz iyi müslüman olarak nasıl yaşamalıyız? "Aklımı kullanırım efendim!" Aklını öyle gelişigüzel kullanamazsın. Hintli de aklını kullanıyor, öküze tapıyor. Neden tapıyorsun bu öküze? "Canım ne mübarek hayvan, bak tarlaları sürüyor bereket sembolü!" Zavallı hayvan işte! Bir şey söylesen, yanında bir şey yapsan iki saat sonra başını çevirir. Bunun öyle tapılacak bir tarafı var mı? Anlatamazsın!
Sayfa 210Kitabı okudu
Mesela Endonezya'da Jakarta'da gördüm: Üniversitelerin çoğu hıristiyan üniversitesiydi. Üniversiteden mezun olanları kazanmış oluyor. Sonra o ülkede hıristiyanları okutturmuş, kendi elemanı olarak ortaya çıkarmış oluyor. Yarın öbür gün onlar yönetime geçtikleri zaman istedikleri tarafa kıvırtırlar. Birçok İslâm ülkesinde durum böyle oluyor! Çalışıyorlar! Bizim daha çok çalışmamız lazım! İşte Peygamber Efendimiz'in arzusu, niyeti; işte uygulaması!
Sayfa 209 - ServerKitabı okudu
« إِنَّ لِكُلِّ عَمَلٍ شِدَّةٌ ، وَلِكُلِّ شِدَّةٍ فَتْرَةٌ. فَمَنْ كَانَتْ فَتْرَتُهُ إِلَى سُنَّتِي فَقَدِ اهْتَدَى، وَمَنْ كَانَتْ إِلَى غَيْرِ ذَلِكَ فَقَدْ هَلَكَ Her amelin bir şevkle, kuvvetle yapıldığı zaman vardır; bir de fetret, duraklama durumu vardır. Kimin ibadetteki duraklaması benim sünnetimin gösterdiği istikamette olursa o kimse hidayet bulur. İbadeti yaparken veya ibadetteki gevşemesinde bu esaslara riayet etmeyen helâk olur
Sayfa 187Kitabı okudu
486 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.