Dantes

Dantes
Okudukça insanlardan uzaklaşıyorum. Böylesi daha iyi... İçlerinde olduğum zaman hislerime yeniliyorum. "Herkes istediği kadar koşsun. Beni anlayacak insan, oturduğum yerde de beni bulur."
Her satırı alıntılanacak değerde bir kitap
10/10
·136 syf.··
Beğendi
·
2025 133. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 21 Aralık 2025 17:28
“Beyaz Zambaklar Ülkesinde”, bir ulusun kaderinin mucizelerle değil, ahlâk, eğitim ve sorumluluk ile değişebileceğini anlatır. Snelman, Finlandiya’yı idealize etmez; aksine cehaleti, yoksulluğu ve dağınıklığı açıkça gösterir. Değişim, bir kahramanın değil, herkesin kendi yerinde doğru işi yapmasının sonucudur. Kitabın asıl gücü, okuru rahat bırakmamasındadır. Okudukça şu soru büyür: Bir toplum geri kalmışsa, suç kime aittir? Cevap nettir: Bekleyenlere. Çünkü bu metinde ilerleme, talep edilen bir hak değil, üstlenilen bir ödevdir. “Beyaz zambaklar” saflığın değil, zor koşullarda filizlenen bilincin simgesidir. Kitap, umut verirken aynı anda rahatsız eder; çünkü bize ne yapabileceğimizi gösterirken, yapmadıklarımızı da yüzümüze vurur. Bu yönüyle eser, bir ülke anlatısından çok, bir vicdan metnidir.
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025124,8bin okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.

Dantes

, bir kitap okudu
10/10
·136 syf.··
Beğendi
·
3 günde okudu
·
Okunma: 21 Aralık 2025 17:28
·
2025 133. kitabı
Grigory Petrov
8.4/10 · 124,8bin okunma
"Sen ne kadar hastaysan, ben de o kadar hastaydım,' diye gülümsedi hüzünle. 'Ben eğitimli biri değildim. Bilinmeyen büyük bir evde tamamen karanlıkta dolaştığını hayal et. İçi dopdolu ama tek bir ışık parıltısının olmadığı yüzlerce oda hayal et. El yordamıyla ilerlediğini... Böyle dolaşırken hiçbir şeye zarar vermemek mümkün mü? Hem başkasının değerli eşyalarını kıracak, hem kendine zarar vereceksin. O halde böyle birini nasıl tanımlardın? Canavar mı, deli mi, yoksa ışığı sönmüş zavallı bir adam mı?
Sayfa 51·Kitabı okudu
Tanrı'yı önce kendiniz bulun, ondan sonra insanlara Tanrı'ya giden yolu gösterin!
Sayfa 19·Kitabı okudu