Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fascinating Discovery

Fascinating Discovery
@Fascinatingdiscovery
Gezgin, “mini profesör”. instagram.com/fascinatingdisc...
Yüksek Lisans
31 Ocak
270 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
Zaman Çarkı -> Trakand Kraliçesi Elayne’e benzetebilirsiniz beni :D :D
BKM KİTAP

BKM KİTAP

@bkmkitap
·
08 Aralık 2023 09:27
Şövalye romanları okuya okuya kendini şövalye sanan Don Kişot'a benzetebilirsiniz beni.
Reklam
Asalarınızı Albus Dumbledore için kaldırın… R.I.P 🙏🏻
hosreftaar

hosreftaar

@hosreftaar
·
01 Şubat 2023 19:33
”… yeterince cesaretin varsa, gözüne her şey mümkünmüş gibi görünmeye başlıyor.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
2022 deyince aklıma ilk gelen Kvothe ve sanırım uzun bir süre zihnimde olacak kendisi :) 2022 öncesinde bitirdiğim ve Sessizliğin Müziği’nde(ara kitap) gözlerimin aradığı ama bir türlü kitapta yer almayan Kvothe’ciiim, umarım 2023’te serinin yeni kitabı çıkar ve seninle yeniden yollarımız kesişir. Genel olarak verimli bir yıl geçirdim ve keyifle okuyup içimden “Bitmesiiiin..” diyerek tamamladığım kitaplar oldu. Ve benim için 2022’de okuduğum ve siz değerli okur dostlarıma da “Okuyunuz, okutturunuz, sevdiklerinize hediye alınız..” şeklinde önereceğim ilk dört kitap şöyle: 1) Bilge Adamın Korkusu (Patrick Rothfuss) (Bu kitaptan önce 'Rüzgarın Adı' kitabını okumalısınız.) (Yatırım tavsiyesidir, pişman olmazsınız :)) 2) Hayatımızı Şekillendiren On Yıl (Dr. Meg Jay) 3) Yüreğinin Götürdüğü Yere Git (Susanna Tamaro) 4) Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar (Arthur Schopenhauer) Gerçek hayatta ve kitaplarda tanıştığımız tüm karakterlerin hayatımızı güzelleştirmesi temennisiyle keyifli bir okuma yılı olmasını diliyorum..
İyi ki doğdun Nietzsche!
Hasret

Hasret

@Hasretazizoglu
·
18 Eylül 2022 01:24
"Çünkü bence dürüstlük kadar değerli, dürüstlük kadar az bulunan şey yoktur."
Reklam
Yunan mitolojisi & Akhilleus : Buraya kalbimi bırakıyorum.
Gizem

Gizem

@dekuuu
·
16 Ekim 2021 10:35
"Mutlu olan bir kahraman söyle bana." Düşündüm. Herakles delirip ailesini öldürmüştü; Theseus karısını ve babasını yitirmişti; İason'un eski karısı, yeni karısıyla çocuklarını katletmişti; Bellerophontes Khimaira'yı öldürmüş ama Pegasos'un sırtından düşüp sakat kalmıştı. "Söyleyemezsin." Akhilleus doğrulup oturmuştu, öne eğiliyordu. "Söyleyemem." "Biliyorum. Hem ünlü hem de mutlu olmana asla izin vermezler." Tek kaşını kaldırdı. "Sana bir sır vereceğim." "Söyle." Böyle davranması çok hoşuma gidiyordu. "Hem ünlü hem de mutlu ilk kahraman ben olacağım.” Elimi tuttu, avuçlarımızı birbirine dayadı. "Yemin et." "Niye ben yemin ediyorum?" "Sebep sensin de ondan. Yemin et." "Yemin ediyorum," dedim. Yanaklarındaki rengin, gözlerindeki alevin içinde kaybolmuştum.
Sayfa 107Kitabı okudu
Freud okumayı özlediğimi fark ettim.
EsraA

EsraA

@esminaa
·
04 Mayıs 2022 23:36
.. insan ancak dünyayı bilmediğini ve tanımanın yollarını bulması gerektiğini idrak ettiğinde bilim ortaya çıkar.
İyi ki doğdun Psikanaliz Kuramı’nın Babası!
• e.

• e.

@edakrslnn_
·
24 Ekim 2021 04:28
ruhunun derinliklerine bak ve kendini bilmeyi öğren...'
Pazarlamanın 22 Kuralı ve Mor İnek(Seth Godin) kitaplarının pazarlama alanında mihenk taşı görevi üstlendiğini düşünüyorum. İki kitabı da lisans dönemimde okumuştum ve firmaların tüketici zihninde yer edinebilmek için kullandığı algısal teknikler beni ziyadesiyle şaşırtmıştı. Firmaların pazarlamada kullandığı teknikler, tüketim kararlarımız üzerinde düşündüğümüzden çok daha fazla etkili. Bir tüketim yaparken o kararı her ne kadar kendimiz alıyor gibi düşünsek dahi esasen firmaların bizi yönlendirdiği algısal tüketim gerçekleştiriyoruz. Bir ürün piyasaya sunulduğu andan itibaren, tutundurma karması başta olmak üzere (4P) bizler tüketici olarak yönlendiriliyoruz. Herhangi bir ürünü rafta ilk gördüğümüzde zihnimizde canlanan ilk kavram dahi firma tarafından çok önce oluşturuluyor zihnimizde. İki kitabın da tüketici bakış açısıyla firmaları algılayabilmek adına okunması gerektiğini düşünüyorum.
Oya Sözer

Oya Sözer

@oyaszr
·
11 Nisan 2021 19:10
Bir ürün yaşlandıkça, olumsuz çağrışımlarıda bünyesine toplamaya başlar. Özellikle de ilaç sektörü için geçerlidir bu. 1899’da üretilmiş bir ürünü, Aspirin’i ele alalım mesela. Yapılan binlerce bilimsel çalışmadan birinde bir kusur bulunacaktı elbet. Bulundu da zaten. Mide kanaması yan etkisi tespit edildi. Hemen 1955’tr de Tylenol sürüldü piyasaya.
Sayfa 59 - mediacat yayınlarıKitabı okudu