Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yusuf Korkmaz

Yusuf Korkmaz
@KutlukBilgeYsf
🄺🅄🅃🄻🅄🄺 🄱🄸🄻🄶🄴 🅈🅄🅂🅄🄵 🄺🄰🄶🄰🄽
Sakarya Muharebesi, Türklüğün Anadolu'da, yaşayışını sağlayan tarihimizin en kesin sonuçlu savaşlarından biridir. Bu savaş Selçuk Türklerinin Anadolu'nun kapılarını açtıkları Malazgirt Savaşı'ndan da büyüktür. Çünkü bu savaşta yeni bir yurt açmaya gelenler değil, bin yıllık yurdunu, ocağını, en kutsal varlıklarını savunan bir milletin hayatı ve geleceği kurtarılmıştı. Bu savaş, dünya tarihinde yaşamak azminde olan bir milletin, bütün dünyanın maddi kuvvetlerini yenecek bir kudret ve zafere erişeceğini ispat eden bir savaştı. Bütün Asya ve Afrika milletlerine ümit ve kurtuluş vadeden bir zaferdi. Bu yüzden bu savaş yalnız Türk tarihinde değil, bütün dünya tarihinde en önemli savaşlardan biriydi.
Sayfa 117 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sakarya Meydan Muharebesi
Karanlık günler yaşanıyordu. Bütün millet, saray da dâhil, bir tek nefes halinde savaşmayı bekliyor, bütün ümitler, bütün dualar Mustafa Kemal'in varlığında toplanıyordu. Türklüğün kaderi hiçbir zaman böylesine bir kahramanın ellerine verilmiş değildi. Mustafa Kemal'in iki yıl önce haykırdığı zaman gelmişti: "Ya istiklal! Ya ölüm." Bütün sorumluluk da onun üzerine bırakılmıştı.
Sayfa 115 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Türk'ün Son Başbuğu
En cesaret kırıcı olaylar karşısında irkilmeden, ümitsizliğe düşmeden bu olaylardan yeni saldırı planları için istifade etmesini bilen Mustafa Kemal o zaman büyük liderlik kabiliyetini kanıtladı.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İstanbul'un işgali Milli Mücadele tarihinde yeni bir aşamadır. O zamana kadar saltanattan ve İngiliz himayesinden yardım ümit eden birçok kimseler de artık Anadolu'da milli harekete katılmaktan başka çare olmadığını görmüşlerdi. Şimdi Türk milletinin asıl hükümeti Anadolu'da kurulacaktır.
Sayfa 78 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Türkçülüğün yükselişi
Hristiyan unsurları imparatorluğa bağlamak için Osmanlılık nasıl siyasi bir esas sayılıyorsa, İslâmcılık da Arnavut ve Arapları tutmak için zorunlu sayılıyordu. I. Dünya Savaşı sonunda da bu unsurlar devlete karşı düşmanlarla bir oldukları zaman Türkçülük siyasi faaliyete esas teşkil edecektir.
Sayfa 17 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kurdun Gücü
"Kurdun gücünü gören düşman geri çekilse de ölümden kurtulamaz! Çünkü kan her yerine bulaşmıştır. Onun kokusunu aldığında, durdurulamaz bir canavara dönüşür!"
Sayfa 52 - Panama yayıncılıkKitabı okudu
Kurt Kanunu
"Kurt saldırıyı beklemez! Önce saldırır ki düşmanları etrafını çeviremesin!" "Kurt gözüne kestirdiği en zayıf düşmanı yaralar ki, gücünün tükenmeye başladığı anda en zayıf olanıyla tekrar savaşmak için kendinde güç bulabilsin!"
Sayfa 51 - Panama YayıncılıkKitabı okudu
Güzellik sadece fiziki bir mesele değildir. Huzurla çalışırsanız, insanlarla ve kendinizle huzurlu, dingin bir ilişki kurarsanız bu zaten bir güzellik getirir, görünümünüze siner, kendinizden memnuniyet duymaya başlarsınız.Ruhunuz bir esenlik kazanır. İşte hayatta önemli olan da bu esenlik, bu ferahlıktır.
Sayfa 91 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
"Yurdu için savaşıp ölen her savaşçı, Tanrı'nın en güzel bahçelerinde yaşar! Her şey Oz için!"
Sayfa 301 - Panama YayıncılıkKitabı okudu
" Diplomayı alana iş verilmesi bir bizde oluyor. Ya bir partiye ya da siyasi/dinî bir gruba giriyor, iş sahibi oluyorsunuz. Bu durum tehlikelidir, güvenmeyin. Bindiğiniz tahterevalli sizi yukarı mı kaldırır, küt diye aşağı mı indirir, bile- mezsiniz. Örnekler önünüzde. Lütfen dikkatli olunuz."
Sayfa 41 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Bugün elinizdeki akıllı telefonlarla gerçekten yalnız kalmanız, bir noktada yoğunlaşıp düşünmeniz zordur. Ama içinizden bunu becerecek olanlar önemli işler üretmeye adaydır..."
Sayfa 31 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Az uyu, bol kitap oku, çok düşün...
Mustafa Kemal de uykusuz insanlardandır. Az uyuyor, düzensiz uyuyor; bu bilinir. Bunun için Riyaseticumhur nöbet defterine bakmak bile kâfidir. O yüzden de sağlık bakımından çabuk çöktü. Mustafa Kemal'in huyu gençliğinden beri aynıdır, az uyur. Kurmaylığında da öyleydi. Bol kitap okuyor, yalnız kalıyor, düşünüyor ve ister istemez az uyuyor. Düşünebilmek için yalnız kalmaya ihtiyaç duyuyor. Ne zaman yalnız kalınabilir peki? Bellidir bu. İnsan geceleri yalnız kalır. Demek ki Mustafa Kemal de yalnızlığını sürdürebilmek için uykusundan feragat etmiştir.
Sayfa 27 - Kronik yayınlarıKitabı okudu
Oğuz yalavaç tanrıya şöyle alkış etti:
"Tanrım! Beni ve kardaşımı, haklı davamızda koru ve gözet! Cihana hakim olup, sapkın dinlerin gölgesinde kalmış topraklara senin inancını taşımamız için bize güç ver!"
Sayfa 24 - Panama YayıncılıkKitabı okudu
"Kişi Oğlu tasarlarmış, Tanrının hepsinin üzerinde bir tasarladığı olduğunu unutarak..."
Sayfa 158 - Panama YayıncılıkKitabı okudu
Bozkırın kanunları bir kez daha devreye girmişti o gün. Bozkurdun dişine kan değmişti bir kere. Ya sürüyü telef edecek, ya da bu uğurda can verecekti. Öyle de oldu ... Apar sürüsü, geriye kalan birkaçı haricinde telef oldu. Bozkurtlar bu uğurda can verdi. Acun üstünde telef edilecek sürü bitmezdi elbet. Bitmeyecekti. Ama onları telef edecek Bozkurt da bitmezdi. Bitmeyecekti... Tanrı Dağlarının eteklerini yurt tutmuş Bozkurt anaları kuzu doğuracak değildi ya! Bozkurdun yavrusu elbette Bozkurt olacaktı ... Ve Acun üstünde Türk'e yağılık eden sürüler var oldukça Onlar da var olacaktı ...
Sayfa 148 - Panama YayıncılıkKitabı okudu
97 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.