Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Necati konat

Necati konat
@Lethemethe
Gerçeklik artık insandır.» (Martin Heidegger)
felsefe
üniversite
15 Ekim
19 okur puanı
Ocak 2020 tarihinde katıldı
Reklam
Theseus'un gemisi, felsefede bir paradoks. Plutark'ın aktardığı Yunan efsanesine göre, Girit'ten muzaffer dönen Theseus'un gemisi Atina'da hatıra olarak uzun süre muhafaza edilir. Zamanla geminin tahtaları çürüdükçe yenileriyle değiştirilir. Öyle ki, bir gün geminin değiştirilmedik hiçbir parçası kalmaz. Bu durumda gemi hala Theseus'un gemisi
...bu duruş ötebiyografimizdir! yaşamak ile canlı olmanın aynı anlama gelmediği bir anın içindeyiz...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Evrensel bir yalan ; ben ne isem oyum.
Necati konat tekrar paylaştı.
. Dünyaya onu görmeye gelmişim gibi hissediyorum. İlk bakışta nakavt etti beni. .
Sayfa 23
Reklam
Bir insan için gerçek dünyevi mutluluk ve gerçek sonsuz mutluluk, bilgelik ve gerçek bilgiden oluşur; yoksa başkalarından daha bilge olmasından ya da bir başkasının gerçek bilgiye sahip olmamasından değil...
Sayfa 83
372 syf.
·
Puan vermedi
Devlet
DevletPlaton (Eflatun)
8.3/10 · 26,6bin okunma
Herkes, şaşırtıcı bir acelecilikle, peygamberlerin insanın anlama yeteneğiyle yakalayabileceği her şeyi bildiğine inanmıştır. Oysa Kutsal Kitap'ın birçok bölümü, onların bazı şeyleri bilemediğini bize apaçık gösterir. Buna rağmen, peygamberlerin bir şeyi bilmediğini itiraf etmektense, bu bölümlerde Kutsal Kitap'ın anlamının kavranamadığı söylenir. Ya da Kutsal Kitap'a açıkça söylemek istemediği bir şeyi söyletmek için, onun sözleri saptırılmaya çalışılır. Bu iki yoldan herhangi birine imkan tanınırsa, Kutsal Kitap tümüyle anlamını kaybeder. Çünkü gün gibi açık olan bölümlerin karanlık ve anlaşılmaz bölümlerin arasına yerleştirilmesi ya da onların keyfi olarak yorumlanması mümkün olursa, Kutsal Kitap'tan yola çıkarak bir şey göstermenin anlamı kalmaz.
Sayfa 73
Tanrı hakkında hiçbir ideye sahip olmadıklarını ve onu yalnızca (nedenlerinden habersiz oldukları) yaratılmış şeylerden ötürü tanıdıklarını açık açık itiraf edenler, felsefecileri tanrıtanımazlıkla suçlamaya utanmıyorlar.
Sayfa 68
Reklam
Bütün, başlangıcı, ortası ve sonu olandır. Başlangıç, kendisi zorunlu olarak başka bir şeyin arkasından gelmeyen ama arkadasından bir şeyin var olması ya da ortaya çıkması doğal olandır. Son ise, tersine ya zorunlu olarak ya da çoğunlukla başka birşey den sonra gelmesi doğal olan şeydir. Orta ise hem birşeyşn ardından gelen hem de kendisi ardından bir şey gelendir.
Sayfa 19
217 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.