Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hülya

Hülya
@Metkif
11 okur puanı
Ekim 2019 tarihinde katıldı
200 syf.
·
Puan vermedi
Zafer Yahut Hiç
Zafer Yahut HiçMustafa Kutlu
8.2/10 · 1.620 okunma
Reklam
Kendi gözünde yok olan bir insan, diğer insanlarla ilişkisinde de etkili bir şekilde var olmaya devam edemez, zaman içinde yok olur.
Sayfa 173

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanın niyeti, onun neyi algılayacağını belirler.
Sayfa 41
Eğitimin kalitesi hiçbir zaman öğretmenin kalitesini aşamaz. Okul, öğretmenleri kadar iyi olabilir; ne fazla ne eksik
Sayfa 7
Reklam
Ah bu içinde okuma yazma arzusu kalmış, okuyamamanın yaraları kabuk bağlamış insanlarımızın okuma ve okutma arzusu. Neye benzer? Sanki aşka benzer. Sevdiğinin elini bir kez olsun tutamadan geçen gençliğe benzer.
Sayfa 156
192 syf.
·
Puan vermedi
Kitabı, oğlumun öğretmeniyle gerçekleştirdiğimiz ‘Veli Okuma Grubu’ münasebetiyle ikinci defa okudum. İyi ki tekrar okumama bir sebep olmuş. Unuttuğum bazı noktaları hatırlamak ve uygulamak bana iyi geldi. Kitapta en çok aklımda kalan hususlardan biri, “tanıklık” kavramı. Çocuğun en önemli tanığı ebeveynidir. Bunu bilmek, çocuğumuzun bizi tanık tutmak istediği davranışlarına “hı hııı” deyip geçmemek adına bir farkındalık oluşturacaktır. Diğer husus ise, bireysellik ve ait olma dengesi. Bu denge gözetilmez ve bazı toplumlarda olduğu gibi bireysellik çok fazla ön plana çıkarılırsa, ötekine karşı kendini sorumlu hissetmeyen bir insan tipi ortaya çıkabiliyor. Aksi durumda, aidiyetin çok fazla ön plana çıkarıldığı toplumlarda, “elalem ne der” düşüncesi merkeze alındığı için kendini gerçekleştirememiş, niyetinin saflığını keşfedememiş bir insanla karşılaşabiliyoruz. Burada dengeye vurgu yapılması önemli ve güzeldi. Ne demişti şair; “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…”
Geliştiren Anne-Baba
Geliştiren Anne-BabaDoğan Cüceloğlu · Remzi Yayınevi · 20217,1bin okunma
59 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.