Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Yasin

Ahmet Yasin
@Minyatur_Muallimi_42
مینیاتور معلمی احمد یاسین ٤۲ _____Allahümme Salli Alâ Seyyidina Muhammed_____ Hazmı zor bir nasihat ; Birinin insanlardaki iyiye inanma nedeni ol. _______________________________________________
Resim-İş Öğretmeni
N.E.Ü / Lisans
Konya
Meram, 13 Ocak 1997
139 okur puanı
Ağustos 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Kalp ile inkâr ettiğimi akıl ile tasdik eder, akıl ile reddettiğimi kalp ile kabul ederdim.
Reklam
Büyüğün küçüğü yendiği bir dünyadan, hızlının yavaşı yuttuğu bir dünyaya doğru gidiyoruz. Artık hepimiz hız tarikatının muritleriyiz.
Ben, imân haykıran, sessizliğinde imân çınlayan şehirlerin mimarı olmalıyım. Müslüman olmak, bana bu görevi yüklüyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
' Ney sesi gönlü yakan bir aşk ateşi kimde yoksa bu ateş, yoktur onun neşesi. ' | Mevlana Celaleddin-i Rumi Demem o ki, ney sesi önce gönülleri yakar, sonra da neşeye dönüşür. Yani neşe ve huzur, acının içinden doğar. Bazen bize acı veren insanlar, bizi huzura kavuşturan kişiler olurlar aynı zamanda. Ben de sanırım seni istemeden de olsa acıtıyorum. Ama niyetim bu değil kesinlikle. "
Reklam
Kızıllık nardadır, sacda değil. Dervişlik baştadır, taçta değil. Her ne ararsan kendinde ara Kudüs'te, Mekke'de hacda değil.
Kimi bin defa gider Kâbe'ye de kendini bulamaz, kimi köyünden bile çıkmamıştır ama gönül kâbesinde yaşar.
Her yolculukta zorluklar vardır. Aksi düşünülemez. Ancak, karşına çıkacak zorluklar ve engeller, seni zayıf düşürmek için değil, eğitmek ve olgunlaştırmak içindir.
Hangi tesadüfün altında bizi hangi sınav bekler bilemeyiz.
Bunu bilecek olgunluğa ulaşabilmek için dua edebiliriz, hassasiyet gösterebiliriz, duyarlı olabiliriz, iyi bir hayat okuru olmaya çalışabiliriz sadece.
Reklam
Acelecilik, ustalıktan çalar. Acele etme. Demlen, ustalaş ve öyle yaz
Bir öğrenci ustasına sorar : ‘ Ustam ben sizin gibi olabilmek için kaç yıl çalışmalıyım ? ' Usta düşünür ve ' On yıl yeter ' der. Ama öğrenci işini çabuk halletmek ister. ' Ustam ' der. ' Ben daha çok çalışsam daha kısa zamanda halledebilir miyim işimi ? Çok çalışırsam kaç yıl sürer sizin gibi olmam ? ' Usta yine düşünür ve sakince ' O zaman on beş yıl ' der. Öğrenci şaşırır. ' Peki deliler gibi çalışsam birkaç yılda sizin gibi olamaz mıyım ? ' diye sorar. Usta başını sallar ve ' O zaman en erken yirmi beş yılda benim gibi olursun ' der. Bu işler böyledir evlat. Acelecilik, ustalıktan çalar. Acele etme. Demlen, ustalaş ve öyle yaz. '
Oysa her dersimde önce " zaman " kavramından söz ederdim.
" Ne kadar acele edersen, o kadar geç kalırsın " derdim " Acele işe şeytan da bu yüzden karışır zaten " derdim. Acelecilik bir aldatmacadır. Bir tuzaktır. Her şeyin bir zamanı vardır. İyi işler demlenmek ister. Kâmil insan olmanın temelinde de bu olgunluk vardır. " Dem " demek, bilgelik demektir. Demini almış her iş ve her insan hem verimlidir hem de faydalıdır. Şuursuzca koşturup durmak, hep bir yerden bir yere yetişmek telaşı içinde olmak, hep onu da bunu da yapabilme çabasına girmek pusulayı şaşırtmaktan başka ne işe yarardı ki ? Her şeyi yapmak isteyen hiçbir şeyi yapamazdı. Ustalık, emekle ilgilidir. Bir şeyi en iyi yapabilen olmak için ona yeterince emek ve zaman vermek gerekir. Acele etmek de neymiş ?
Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar ne de güneş vaktinden önce doğar. - Mevlana
" Başkalarına kızıp bağırırken kendini yumrukladığının farkında değildir insan. "
"Zihin tuzaklarla doludur. Kendi kendine çelme takar durur. İstemez yürümeyi, gelişmeyi, öğrenmeyi, zorlanmayı. Alışkın olduğu yerde hep aynı şekilde sayıp durmayı tercih eder. Mevcut durumunu korumak ister. Bu yüzden kaybolup gider pek çok fırsat, pek çok sınav ve pek çok mucize. "
472 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.