Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

n u

n u
@Nurusl
a-perici
Sabitlenmiş gönderi
Hedef bir kitap okumak değil, okuyan birine dönüşmek.
Reklam
Hata yapmaktan çekinme. Yanlış cümle kur, alakasız şeyleri araya sok, korkma! Ne üstüne olursa olsun; çalışman bir taslak halindeyken, hatta bittiği zaman bile senin elinden mükemmel olarak çıkmak zorunda değil. Bunu anlamak önemli ve bir o kadar da rahatlatıcıymış.
Kişi bir erkek olarak eşi için, "Sadece benimle insan insana konuşabilir," derse bir hapishane yaratır ve bunun bedelini kendisi, karısı ve çocukları ilişkilerindeki sığlık ve fakirlikle öder. İlişkideki esas zenginliğin kaynağı kadın ya da erkek olmada değil, kişinin insanlığındadır. İnsanlığını elinden aldığın andan itibaren kişiyi kör bir kuyuya savurursun. Bu kısır döngü içinde anlamlı bir hayat nasıl devam edebilir?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
üniversite gençleriyle konuşurken ısrarla, bastıra bastıra söylüyorum: Evliliğinizde insan insana konuşmayı önemseyin. Çünkü kadın-erkek ilişkisi uzun sürmeyecek. Esas olan sizin o can cana duruşunuz olacak. Bir "insan"la evlendiğinizin farkında olmak ve insan insana konuşmayı başarmak evliliğin temelidir. Bir evlilikte salt kadın-erkek ilişkisi baskınsa evliliğinizi siz değil, sosyal kurallar ve beklentiler yönetir
Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir.
Reklam
Mükemmel değil, olabileceğinin en iyisi ol. Evet, defalarca tecrübe ettim bunu. Çalışmalarım sırasında pek çok kez tıkanıp kaldım. Kaygılanmamın, korkmamın, umutsuzluğa düşmemin hep sonuç vurgulu mükemmele yönelmekten geldiğini gözlemledim. Artık sonuç odaklı mükemmelin peşinde gitmenin bana göre olmadığını anlamış durumdayım. Çok sevdiğim bir iş üzerinde çalışırken bile eğer mükemmeli hedef haline getirirsem ve sadece sonuca odaklanırsam süreç zulüm haline, cehennem azabına dönüşüyor. Neyi niye yaptığımı, hedefimi, her şeyi unutabiliyorum. Bu nedenle, "Yapabileceğimin en iyisini yapıyor muyum?" sorusunu aklımda tutarak sürece odaklanmak daha keyifli ve verimli çalışmamı sağlıyor.
şimdi ve buradayı da yaratmak istediğimiz geleceğin farkında olarak dolu dolu yaşamak önem kazanıyor. Tam bu noktada da ikinci unsur olan "zaman" kavramı mühim hale geliyor. Hem "son günümüzmüş" hem de "ilk günümüzmüş" gibi yaşamak anlam kazanıyor. Son günümüz, çünkü ölüm denilen bir gerçek var. Ama aynı zamanda "ilk günümüz"; çünkü önümüzde yatırım yapmamız, oluşturmamız gereken bir gelecek duruyor. Yaşam boyu bunun dengesini bulmak ve bu dengeyi korumak gerekir.
Şimdiki rahatından fedakarlık yapamayanlar anlamlı, coşkulu ve güçlü bir gelecek için uğraş veremez
Ülkemde acı çeken milyonlarca çocuk var. O çocukların anneleri babaları nasıl bir yolculuk içinde olduklarını, çocuklarıyla nasıl ilişki kurduklarını, daha doğrusu kuramadıklarını bilmiyorlar. Anlatılsa, inanıyorum ki iyi birer anne baba olma gayreti içine girerler.
Hayatın Her Aşamasında Muhakkak Aklımızda Tutmamız Gereken 5 Şey : 1 İçinde bulunduğun koşullarda doğru olanın ne olduğunu unutma ve doğru olanı yapmaya çalış. 2 Kendi içinde iyi ve kötü taraflar olduğunu unutma ve seçimlerini yaparken nasıl bir gelecek inşa etmek istediğini aklında tut. 3 Elinden geldiğince kendinle tutarlı ol. Kendi gözünde ve diğerlerinin gözünde güvenilir bir insan olmayı ihmal etme. 4 Ekipteki insanların iyi taraflarını gör, ifade et ve onların hayatına anlamlı bir katkıda bulunmaya özen göster. 5 Kendi özünün derinliğini ve zenginliğini önemse, anlamak için kendinle sevecen bir tavır içinde sohbet etmeyi ihmal etme.
Reklam
Otantik kişi, "Senin algılaman şöyle, öbürününki böyle; onun beklentisi şudur, bunun beklentisi budur," diye kendini saklamaz. Hiç kimseyi yargılamadan, utandırmadan kendisi olarak düşünür, duyar ve konuşur. Başkalarının beklenti lerini umursar ama ona göre konuşup hareket etmez
Hemen Bir Kenara Kaldırmamız Gereken Alışkanlıklıklarımız: 1 Başkalarını kırmamak için kolayca söz vermek 2 Kişinin sadece davranışına bakıp, davranışının arkasındaki niyeti hesaba katmamak 3 Öfkenin tutsağı olarak hemen karar verip tepkide bulunmak 4 Keyif alınan bir alanda gelişim için hiç değilse haftada bir zaman ayırmamak 5 Duyguların söylediklerini dinlememek
İyi niyetle kötü davranan ama bunun farkında olmayan insanlardan oluşan bir toplumuz.
Yaşlandıkça mendeburlaşan insanlar vardır hani. Mutsuzluklarının altında yatan sebep budur. Bir de bakar ki, yaşamın da kendisi yok; içi bunu hisseder. Ona kızar, buna kızar ama aslında neye öfkelendiğini kendisi de bilmez. Avuçlarının arasından yaşanmadan akıp gitmiş, anlamsız, bomboş bir ömür ... İşte öfkesinin kaynağı budur. Bazıları da vardır ki yaşlandıkça nur yüzlü olurlar. Öyle keyiflidirler ki ... Onların da içi bilir; doya doya yaşanmış, anlamlı bir ömür sürmüşlerdir. Özellikle çocuklara ve gençlere karşı dikkat çekici bir hoşgörü ve sevgi beslerler; "Gençtir canım o, çocuktur o. Bırak çocukluğunu yaşasın, bırak gençliğini yaşasın." Bunları diyen insanlar ... Nasıl sevilirler değil mi?
n u
@Nurusl·Bir kitabı okumaya başladı
Var mısın?
Var mısın?Doğan Cüceloğlu
8.7/10 · 27,1bin okunma
412 syf.
·
Puan vermedi
·
825 günde okudu
Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari
8.7/10 · 36,5bin okunma
161 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.