Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Özge Torun Tatar

Özge Torun Tatar
@OzgeT
'Bırakın kitaplar sizi esir alsın.'
Hastalıklar, genellikle bedenin, hayati işlevlerinin sürekli görmezden gelinmesine gösterdiği tepkilerdir.
Reklam
Duygularımızla yaşamayı ve onlarla savaşmamayı bir kez öğrendikten sonra bedenlerimizde bir tehlikenin tezahürlerini değil, kişisel tarihimizin faydalı izlerimi görürüz.
Sayfa 120Kitabı okudu
Gerçek bir ilişki, her iki taraf da duygularını itiraf edebilirse, bu duyguları korkmadan yaşayıp birbirlerine ifade edebilirse mümkün olur.
Sayfa 147Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Madem ki, ayrılış saati çaldı ve buna elde çare yok, öyleyse bütün iş onu unutmamakta. Giderken, bizden, dünyamızdan hangi haberi ve ne götürüyor; geldi ve bize ne bıraktı, bunu düşünmeli, bunun hesabını yapmalı. Ve bir yıl sonra tekrar dönünce bizi nasıl bulacak, bunun şimdiden hazırlığına girişmeli.
Reklam
Bin dört yüz yıldır ki, o, bizim hayat ışığımızdır, gören gözümüz, çalışan kalbimizdir.
Kur'an'ın inişiyle, dünyaya, öteki dünya da inmiş oldu. Kur'an'ın aşınmaz lehimi ve kaynağıyla Müslümanın ruhunda iki dünya kaynaşmış ve birleşmiş oldu.
Melekler ki, yemezler ve içmeler. Sanki hep oruçludurlar. Demek ki, oruçta meleklerden bir muhteva, bir varoluş taşıyan bir yan var. Onunla melekler arasında bir ilgi, onda insanı meleğe yaklaştıran bir güç var.
Cihanı hiçe satmaktır adı aşk. Döküp varlığı gitmektir adı aşk. Eşrefoğlu Rumi
Önümüzdeki milenyumda ve gelecek yıllarda değişen koşullara uyum sağlayabilmek ve bu koşullar altında hayatta kalabilmek istiyorsak en öncelikli görevlerimizden birisi de monokültüre(tek türleşmeye) yönelik eğilimi tersine çevirmek olmalıdır.
Sayfa 113Kitabı okudu
Reklam
Kimyasal gübre veya genetiğiyle oynanmış ekinler gibi teknolojiler, dünyanın her yerinde karşımıza çıkan açlık veya hastalık gibi sorunlarla baş edebilmenin tek yolu gibi gösterilerek geliştirilmiş ve pazarlanmıştır. Gerçekteyse ekonomik ve siyasi kontrolün bir aracı olarak kullanılmaktadır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Tohumlar doğanın, geçmiş nesillerin ve farklı kültürlerin bizlere armağanıdır. Tohumları korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin doğal görevi ve sorumluluğudur.
Sayfa 100Kitabı okudu
Ucuz gıdanın toprağı, bedenlerimizi ve gelecekteki gıdamızı harap etmenin yani sıra toplulukları zayıflatmak gibi bir de gizli maliyeti var. Ucuz gıdanın uzun vadede hiçbir geleceği yoktur; bu yalnızca bazılarına yüksek kar sağlayan anlık bir çözümdür.
Birçok mal ve hizmet seçeneğini bir arada sunan, uygun fiyatlara, kolay ve rahat alışveriş imkanıyla istediğiniz şeye istediğiniz anda sahip olabilmek, "market" kelimesinin önüne "süper" kelimesini ilave eden şeyin ta kendisidir.
Yoğunlaştırılmış tarımdan elde edilmiş ve yüksek oranda işlenmiş fast food gıdalarla büyümüş olan yeni nesil için gelecek, ne toplumsal açıdan ne de sağlık bakımından parlak görünmektedir.
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.