Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Oğuzcan Ertürk

Oğuzcan Ertürk
@Postokur
Kitap okumak iptiladır müptelalara.
Öğrenci
Ege Üniversitesi/Sosyoloji
İzmir
Kocaeli
39 okur puanı
Mayıs 2019 tarihinde katıldı
Foucault'yu okuyup, peşinden gidenler de farkına bile varmadan bu mitik anlatımı ıskalamakta ve kendilerine yalnızca ve yalnızca hakikatin anlatıldığını düşünmektedirler.
Sayfa 15 - Doğu Batı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
80 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Foucault'yu Unutmak
Foucault'yu UnutmakJean Baudrillard
8.2/10 · 99 okunma
Oğuzcan Ertürk

Oğuzcan Ertürk

, bir kitabı okumayı düşünüyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
David Harvey-Zaman Mekan Sıkışması
Zaman mekan sıkışmasının gündelik hayatta görünürlüğü olan 5 sonucu: 1. Gelip geçiciliktir. 2. Anındalık 3. Kısa vadelilik ve geçicilik 4. Gösterge ve imajların üretimi 5. Gösterge ve imajların gerçeklik düzeyinde algılanması. Yani simülasyonların orijinalinden daha gerçek olduğunun kabullenilmesidir.
Sayfa 128 - Ketebe YayıneviKitabı okudu
Reklam
Yani mekan ideolojiktir. İnsan yaptırımına açıktır.Bu bağlamda mekanı tabiattan ayırt eden temel husus, mekanın insanın bilinç dünyasının konusu olmasıdır.
Sayfa 126 - Ketebe YayıneviKitabı okudu
... Bu sebeple modern bir kent mekanı olan metropollerde zamanın akışı ile bir Anadolu köyünde zamanın akışı aynı değildir. Modern hayatın parçalı ve hız merkezli bir zaman tasavvuru vardır.
Sayfa 115 - Ketebe YayıneviKitabı okudu
Modern dönemde zaman çok daha net çizgilerle belirlenmiştir. Bu anlamda modern toplumun temel kaygısı, zamana uymaktır. Modern öncesi toplumlarda olduğu gibi tabiata uymak değildir. İnsan, modern dönemlerde tabiatın hareketlerine değil, rasyonel insanın kurguladığı zaman dilimine uymakla yükümlüdür. Tam da bu algı düzeyi, tabiat ile zaman arasındaki ontolojik bağı koparmaktadır.
Sayfa 113 - Ketebe YayıneviKitabı okudu
250 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Modern insanın, sırtını yaslayıp, çiçeklerinin ve üstünde karıncaların mesken tuttuğu yosunların kokusunu içine çekebileceği ve parçalanmış varlığını biraz olsun gölgesinde dinlendirip, sakinleşerek huzuru bulacağı bir ağacı kalmamıştır. Buna karşı olan ihtiyacını ve inancını çoktan unutarak yitirmiştir.
Toplumsal Hafıza
Toplumsal HafızaFaruk Karaarslan · Ketebe · 201929 okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Toplumsal Hafıza
Toplumsal HafızaFaruk Karaarslan
7/10 · 29 okunma
Reklam
Oğuzcan Ertürk

Oğuzcan Ertürk

, bir kitabı yarım bıraktı
%40 (80/199)
Tek Boyutlu İnsan
Tek Boyutlu İnsanHerbert Marcuse
8.2/10 · 50 okunma
Öykücünün Günlüğü-Necip Tosun
Çünkü yolculuk bir anlamda insana kendi kendisiyle zorunlu yüzleşme imkanı yaratır. Pek çok öyküm, öykü parçalarım ve onların ipuçları kendi kendimle baş başa kaldığım bu yolculuk anlarında oluşmuştur. Bu yüzden yanımdakiyle konuşmam ve iç seyahati severim.
Sayfa 116 - Post Öykü DergisiKitabı okudu
Kırkıncı Oda (Schopenhauer ve Kirpi İkilemi)-Güven Adıgüzel
Schopenhauer'un anlattığı ikilem şöyle; Soğuk bir kış sabahı çok sayıda oklu kirpi, donmamak için birbirine bir hayli yaklaştı. Az sonra, oklarının farkına vardılar ve ayrıldırlar. Üşüyünce, birbirlerine tekrar yaklaştılar. Oklar rahatsız edince yine uzaklaştılar. Soğuktan donmakla, batan okların acısı arasında gidip gelerek yaşadıkları ikilemi, aralarındaki uzaklık, her iki acıya da tahammül edebilecekleri bir noktaya ulaşıncaya kadar sürdü. İnsanları bir araya getiren, iç dünyalarının boşluk ve tekdüzeliğidir. Ters gelen özellikler ve tahammül edemedikleri hatalar onları birbirinden uzaklaştırır. Sonunda, bir arada var olabilecekleri, nezaket ve görgünün belirlediği ortak noktada buluşurlar. Bu uzaklıkta duramayanlara, İngiltere'de ''keep your distance!/mesafeni koru!'' denir. Bu noktada, çevrenin sıcaklığını hissetme arzusu kısmen karşılanır ama, buna karşılık okların acısı hissedilmez. Kendi iç sıcaklığı çok yüksek olanlar ise, ne sıkıntı vermek, ne de sıkıntı çekmek için, topluluklardan uzak durmayı tercih ederler. Schopenhauer, kirpilerin yaşadıkları ikilemin, aralarındaki uzaklık, her iki acıya da tahammü edebilecekleri bir noktaya ulaşıncaya kadar sürdüğünü söyler. Gerekli mesafe bulunur ve ikilem biter. Hayat başlar yani. Ne okların acısının ne de havanın soğukluğunun hissedilmediği bir yer. İnsani mesafe, hepimize lazım olan.
Sayfa 84 - Post Öykü DergisiKitabı okudu
Kırkıncı Oda (Gutenberg Parantezi Kapanırken)-Güven Adıgüzel
''On-line insan'' ın doğuşu, sözgelimi Fransız İhtilali'nden daha önemsiz değildir.
Sayfa 82 - Post Öykü DergisiKitabı okudu
541 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.