Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet şah güneş

Mehmet şah güneş tekrar paylaştı.
184 syf.
10/10 puan verdi
"Nasıl ki bir gülün varolabilmesi için bütün bir Evren'in varolması elzem ise bir insanın varolabilmesi içinde Evren'in yanında bütün bir hayatın varolması gerekir" cumlesi ile başlayarak "Bilgi,kendine kayıtsız kalan kişileri ve toplumları affetmez!" Diye biten bir kitap.. Yazarın Anlayış dergisinde yayımlanan yazıların bir araya getirilmesiyle oluşmuş. Insana, tabiata, hayata, bilgiye, inanca, anlama,maneviyata, kendilik arayışına dair bir çok konuya dair yazılar var.. Kendisi çok severek takip ettigim bir prof. Anlam-değer ilişkisi üzerinde fazlasıyla duruyor..ne olursa olsun sorgulamadan inanılmaması gerektiğini savunur..makalelerinde,söyleşilerinde, kitaplarında sizi kendinize getirecek şeyler inanıyorum ki olacaktır.. okumanızı tavsiye ederim..
Kendini Aramak
Kendini Aramakİhsan Fazlıoğlu · Papersense Yayınları · 20141,693 okunma
Reklam
Mehmet şah güneş
@Sah212334·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Akıllı Türk Makul Tarih
Akıllı Türk Makul Tarihİhsan Fazlıoğlu
9.1/10 · 379 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mehmet şah güneş tekrar paylaştı.
Özetle, insanların çaresizlikleri sonucunda Tanrı'ya yönelmelerinden hareketle dinlerin ve Tanrı'nın insan icadı olduğuna yönelik bir argüman geliştirilemez.
Sayfa 95 - Dinlerin kökeni üzerineKitabı okudu
Mehmet şah güneş tekrar paylaştı.
224 syf.
10/10 puan verdi
Alper Bilgili'nin: "Şengör Popper'dan bir Auguste Comte veya Sigmund Freud yaratmayı "başarmıştır"." tespitiyle beni benden alan, anadilimde okuduğum için kendimi şanslı hissettiğim, nitelikli, zengin bir kaynakçaya sahip, takdir edilesi nadir kitaplardan biri. Bilimsellik adı altında kendi görüşlerini insanlara empoze etmeye çalışan sözde aydınları tanımanız için birebir. Özellikle Richard Dawkins ve Yuah Noah Harari 'ye getirilen eleştiriler( Şengör'den sonra tabi) çok başarılıydı. Okuyun, okutturun:))
Bilim Ne Değildir?
Bilim Ne Değildir?Alper Bilgili · Doğu Kitabevi · 2017369 okunma
Reklam
%25 (58/224)
·
Beğendi
Bilim Ne Değildir?
Bilim Ne Değildir?Alper Bilgili
8.5/10 · 369 okunma
Arı akıl Çelinme eylemine maruz kalmamış akıl kafirlerin Cennet olarak sevdikleri dünya için tehlike arz eder.
Sayfa 15
Burada bahsi geçen cehalet insan oluşun şartlarına dair cehalettir cahiliye devrindeki cehalet.
Sayfa 14
Müslüman şahsiyet yerini Çağlar boyu her sözün ehemmiyetini idrak ile kazandı arşılaşılan her şeyin değerini fark etmek şahsiyetimiz in İslami basını pekiştirdi Müslüman olarak da insan olarak da sözlerle bütün sözlerle alakamız var münasebetsizlik ten dinimiz sebebiyle kaçınıyor sözlerle sözlerin hakkını verecek münasebeti ancak ağzımızdan çıkan kulağımız işittiği zaman kurabiliyoruz ne dediğimizi bilmekle mükellef olduğumuza kanaat getir işimizde Müslüman şahsiyeti kazanmaktan duyduğumuz memnuniyetin tezahürü sayılıyor.
Sayfa 13
cahiliye devrinde insanlar Francis bacon'ın yücelttiği anlamda birçok şey biliyordu ne var ki bilginin cahiliye devrinde aldığı şekil malumatfuruşluk dan öteye geçmezdi ur'an nazil oldu ve neyi bilmenin insana ne yüklediği ortaya İslam'la çıktı Müslümanlar arasına katılmak Hayatım bir hediye olduğunu görmenin yolunu açtı.
Sayfa 13
Reklam
bir girişim adına kendi canına kıymaya kalkışan insanın hazin gayesi iç burkucu bu kişi nerede hangi çağda yaşamış ve kimin nesi olursa olsun onun gayesine ulaşamama ulaşamadığı Yani herhangi birinin intihara teşebbüsü bizi az ve çok tesir altında bırakacaktır içimizde bir şeylerin yerlerini değiştirdiklerini hissedeceğiz içimizde bir şeylerin yerleri değiştirilen hissedeceğiz öyle sanıyorum öyle sanmak istiyorum insanlığına müracaat edebileceğimiz bir biz olduğuna inanmak istiyorum
Sayfa 11
Mehmet şah güneş tekrar paylaştı.
Ülkelerin türkülerini yaratanlar kanunlarını yaratanlardan daha güçlüdür...
Beşin ön söz
Geçen zaman boyunca teknolojinin hayatımızda nasıl bir yer tuttuğu meselesi meseleyi kendi açılarından önem atfeden Avrupa ve Amerika'daki düşünce çevrelerinin yaklaşımlarından daha gerçekçi bir çevreye oturtulabilir. İslami hareketin bir medeniyet kurma ideal ile ilişkisi konunun hakkını veren incelemelere yol açacak çalışmalar için itici güç haline dönüşebilir. yabancılaşma kuramına dayanılarak ortaya çıkan yakıştırmaca söyle yerini Müslümanlara Has itikadi bütünlüğün besleyiciliği ne bırakabilirdi.
Sayfa 21 - Tiyc
217 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.