Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sibel Alak

Sibel Alak
@Sibelllala
21 okur puanı
Mayıs 2021 tarihinde katıldı
232 syf.
·
Puan vermedi
·
25 günde okudu
Yaşama Sanatı
Yaşama SanatıAlfred Adler
8.2/10 · 2.575 okunma
Reklam
Nasıl ki çocuk, güçsüzlüğü ve çaresizliği nedeniyle bir aile içinde yaşarsa, erişkin insanların güçsüzlüğü de onu başkalarıyla bir araya gelip bir topluluk oluşturmaya iter.... Dolayısıyla insanın en güçlü çabalarından biri bir grup oluşturarak, bir topluluğun ya da bir toplumun üyesi olarak yaşamaya, başkalarından soyutlanmış durumdan kurtulmaya yöneliktir. Bu toplumsal yaşamın, içindeki yetersizlik ve aşağılık duygularıyla başa çıkabilmesinde, insana kuşkusuz büyük yardımı dokunur.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Bu sıkıntıya katlanmakla kalmayacak, onu seveceksin; içinde doğan kuşkulara, sorulara saygı göstereceksin."
Sayfa 581Kitabı okudu
- Niçin uyuyorsun? - Vaktin nasıl geçtiğini bilmemek için.
Sayfa 434Kitabı okudu
Reklam
Bir insanı yeniden hayata kavuşturmak! Bunun yanında bir doktorun umutsuz bir hastayı kurtarması kaç para ederdi?
Sayfa 252Kitabı okudu
72 syf.
·
Puan vermedi
Kitaba öncelikle travmanın ne olduğu, kişilerin maruz kaldıkları durumlardan nelerin travmaya neden olabileceği gibi konularla başlanmış. Kişilerin bazı durumlarda verdikleri aşırı veya tuhaf tepkilerinin altında yatan durumlar olabileceği belirtilmiş. Böylece, özellikle anlamlandıramadığımız davranışlarımızı anlamlandırmaya ve yine bazı ortamlarda tuhaf, gergin, sıkıntı gibi duyguları hissetmemizin de yaşadığımız belirli olaylardan kaynaklanabileceğini düşündürtüyor. Kitap en genel haliyle insanların, travmatik deneyimlere maruz kalmışlarsa, hayatlarında kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmemeleri gerektiğini çok fazla vurguluyor. Özellikle de insanların verdikleri tepkilerin ve bu tepkilerin üstesinden gelmeye çalışırlarken yaşadıkları başarısızlığın, ümitsizliğin çok normal olduğunu belirtmiş ve ciddi anlamda olumlu, umut verici bilgilendirmeler yapmıştır. Kitap içerisinde vaka örnekleri de mevcuttur. Bu örneklerle travmaya maruz kalmış kişiler kendilerini anlaşılmış hissedebilir ve yine yalnız olmadıklarını bilebilirler. Kitap son derece ince ve kolayca okunabilir. Gerek yaşadığımız coğrafyadan gerekse de kültürümüzden kaynaklı birçok travmatik duruma maruz kalıyoruz, sadece internette haberleri takip etmek bile travma etkisi yaratabiliyor, hal böyleyken bu konuda bilinçli olmanın ve çevredeki insanlara da yardımcı olmanın gerektiği düşüncesindeyim. Travma ile ilgili yüzeysel düzeyde bilgi sahibi olmak isteyenler için bu kitabı öneririm.
Travma Sonrası Psikolojik Tepkileri Anlamak
Travma Sonrası Psikolojik Tepkileri AnlamakClaudia Herbert · Psikonet Yayınları · 2016394 okunma
Hiçbir şey bir yasak kadar kışkırtıcı değildir. İtaatsizliği kışkırtmanın en iyi yolu yasak koymaktır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Ruhumuz yeterince geniş değilse, nesnemizin büyüklüğüyle asla baş edemeyiz. Bu nedenle, insanın görevinin büyüklüğüne göre büyüdüğü sözü çok doğrudur.
107 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.