Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tayyip Zembilci

Tayyip Zembilci
@Tayyip42zembilci
Ankara Haymana
Konya Seydişehir, 1 Ocak
86 okur puanı
Haziran 2019 tarihinde katıldı
"Bekle çocuğum Uzanıyor namluya öpülesi eller Geliyor başı dik, kan pahası, can pahası İnsanca yaşatmak isteyenler."
Reklam
Sen Eritre'desin çocuk sen Moro'da Sen yıllarca zulmedilensin Türkistan'da, Azerbaycan'da, Kırım'da Kan denizinde boğulansın Ortadoğu'da, terkedilensin Trakya'da Mahzunsun Kosova'da."
Geliyorduk, memleket yanlış yönetiliyordu. Üzerimizdeki baskıları daraldığımız her yerde apaçık bir şekilde görüyor, bütün bu sızıları iliklerimize kadar hissediyorduk. Kötü giden bir dünya vardı, Erbakan Hoca eğer ken-disine bu halk gerekli vizeyi verirse memleketin çehresini değiştirecekti. Ahlak yerini bulacak, hayat yaşanılabilir bir tada kavuşacak, biz de artık sürekli huzursuz, sürekli bezgin şuruh hâlinden kurtulacak, her ne istiyor isek onlara kolayca kavuşacaktık.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Müthiş konuşuyordu, "önce ahlak ve maneviyat" diyordu, bize "Alparslanların Fatihlerin torunları" diye hitap ediyordu. Keyfimize diyecek yoktu. İmam Hatip'te öğrenciydik, bizim gibilerin rüyalarını tabir edebilecek tek bir adam vardı, o da herhålde şimdi karşımızda sağ elinde mikrofon sol eliyle belinden destek alan Erbakan'dan başka biri değildi.
Suyun kaldırma kuvvetine inanıyorsan istediğin tarzda istediğin hızda yürüyebilirsin.
Reklam
- Mehmedim, evladım, bilirim, farkındayım, fakat ben, bir insanın yetişmesi için bin münafığın kahrını çekerim! İnsan bahçıvanıyız biz, bu kahrı seve seve çekeriz! Yâr için ağyâra minnet ettiğim ayb eyleme! Bağibān bir gül için bin hare hizmetkâr olur! Yar için başkalarına minnet etmemi ayıplama! Bahçıvan bir gül için bin dikene hizmet eder! HACI VEYİSZADE MUSTAFA KURUCU (1887 1960)
Bir söz vardır; püf noktalarını bilmeyen ûf demeye mahkûmdur diye. Herkesin püf noktaları vardır.
Farklılıklar üzere kurulmuş bir düzen vardır, binlerce hikmet üzere olan bu düzende, birbirini tanımanın bu hikmetlerden biri olduğu vurgulanmıştır. Tanımak, tanışmak, anlamak ve anlaşmak şeklinde devam eder bu düzen. İnsan tanımadığını anlamaya çalışmaz ama anlaşmak istediğini tanımalıdır. Neyi sever, neye dayanamaz, nedir korkuları, neden sinirlenir ne ile avunur ne ile gücenir... Bir söz vardır; püf noktalarını bilmeyen ûf demeye mahkûmdur diye. Herkesin püf noktaları vardır.
Hayatın bir değişmeler silsilesi ve her değişmenin bir tekamül olduğunu anlamayanlar yobaz kafalı insanlardır.
"Değil... değil... fakat şu muhakkak ki bugün olduğum gibi olmak da istemiyorum. Büsbütün başka bir hayat, daha az gülünç ve daha çok manalı bir hayat istiyorum. Belki bunu arayıp bulmak da mümkün... Fakat içimde öyle bir şeytan var ki... bana her zaman istediğimden büsbütün başka şeyler yaptırıyor. Onun elinden kurtulmaya çalışmak boş... Yalnız ben değil, hepimiz onun elinde bir oyuncağız... Senin dünyaya hâkimiyet planların bile eminim ki onun mahsulü..."
Reklam
"Yarabbi... İnsanı bu iç sıkıntısından kurtaracak bir şey yok mu?" diye söylendi.
Demek hayat böyle iki adım ilerisi bile görülmeyen sisli ve yalpalı bir denizdi. Tesadüflerin oyuncağı olacak olduktan sonra ne diye bir irademiz vardı? Kullanamadıktan sonra göğsümüzü dolduran hisler ve kafamızda kımıldayan düşünceler neye yarardı?
Tarihine sahip çık! Senin tarihin insanlık tarihi. Senin tarihin İslam tarihi. Senin tarihin sayısız yigidi ve kahramanı barındıran bir tarih. Kökleri olmayanın geleceği olmaz.
Bir hayal kur! Tevhid, adalet ve özgürlüğün hâkim olduğu bir hayal kur. Çocukların ölmediği bir dünyanın hayalini kur. Sınırsız ve sınıfsız bir dünyanın hayalini kur. Esenlik yurdunun hayalini kur. Emperyalizmin, kapitalizmin, siyonizmin ve diğer izmlerin olmadığı bir dünyanın hayalini kur. Sakın hayallerini kirletme.
Şehitleri an! Şehitleri unutma ve her vesile ile şehitlerimizi an. Şehitler, yolumuzun işaret taşlarıdır. Şehitler, davamızın kan çiçekleridir. Umudumuzu ayakta tutan yiğit erlerimizdir. Cennet güllerimiz olan şehitlerimizi çocuklarına ve arkadaşlarına anlat. Şehitleri an!
165 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.