Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İbrahim Bağcı

İbrahim Bağcı
@Yagizyerinatlisi
Yalova üniversitesi
herkesten uzak
19 Ekim 1998
19 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Reklam
Bayadır yoktum tekrardan merhaba 1000 kitap ailesi 🤗
320 syf.
·
Puan vermedi
·
331 günde okudu
Türklerin Tarihi
Türklerin Tarihiİlber Ortaylı
8.2/10 · 7,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İbrahim Bağcı tekrar paylaştı.
Mucizeler zaten hep olurdu, yoksa tırtıllar fillerin yaşadığı bu dünyada nasıl yaşardı?
Ne kadar okursan oku bilgine yakışır şekilde yaşamıyorsan cahilsin demektir.
Reklam
Bu gönül şehrini seyrân ederken Dedi sırrım bana seyrân içinde Derde düşdün niçin dermân ararsın Âşıklar derd arar dermân içinde - Nasûhîzâde -
Arab dünyasında toprağın nasıl bölüneceği belli; burada öyle değil .Arazinin bölüşümünde bir hassa ordusu,bir de eyaletlerde bulunan halk orduları var. Halk orduları da gençlerin kendilerini gösterip askerî sınıfa girdileri yer... Bahsettiğimiz toprak sistemi Türkler'in askerliğiyle ilgili ,başka bir açıklaması yok. Selçuklularda da Osmanlılarda da devam eden bu sistem, asker bir millete özgüdür, çünkü burada han soyluluğu ve ruhanilik yoktur. Askerlikte kendini gösterene bir dirilik olarak toprak verilir.
Sayfa 118Kitabı okudu
"Türk boyları İslam'ı doğrudan doğruya Medeni ilişkiler dediğimiz kültürel ve ticari ilişkilerle kabul etmişlerdir."
Sayfa 116Kitabı okudu
"Ortaçağ, Yeniçağ gibi ayrımlar Türk tarihi için bir şey ifade etmiyor."
Sayfa 100Kitabı okudu
"Türkiye'de nesillerin tarih şuurunu ve edebiyat ustalığını kazandıracak tipte bir dil eğitiminden uzak kalındığı açıktır."
Reklam
Zamanımız politikacıları kolayı bulmuş; Osmanlıca için önce bütün liseler dediler, kıyamet kopup işi biraz incelemeye başlayınca imam-hatiblerle sınırlıyız diyorlar. Hiç fark etmez ;İmam-hatiblerin çoğunluğu Arapça nasıl öğretemiyorsa Osmanlıca dediğinizi de öğretemez.Çünkü bu işler yöntem bilen hoca ister , öğrencinin de meraklısı gerekir. Sanat okuluna , tarım enstitüsüne girecek öğrenciyi o kurumları açmadığınız için imam hatibe yöneltirseniz, gerekli sabır ve meraka sahip gençleri bulamazsınız.
"Türkçenin eski metinlerinin okunması ve bilinmesi dar bir zümreye mahsus kalmamalıdır."
Gençlerimiz zengin bir kültür mirası alıp bunun bilincinde olmadıkları için ön planda kimlik bunalımından dolayı bundan kaçmaktadırlar. Çünkü bariz vasıf budur; kimliğin oturmadığı, iyi tarif edilmediği, benimsenmediği yerde; ulus ve vatan coğrafyası da benimsenemez. Tarihi benimsemezse coğrafyayı da benimsemez Z dolaysıyla kimlik eksik teşekkül eder ve ortada sadece karnını doyurmaya kalkan ve mütemadiyen bunu tekrarlayan garip bir toplum oluşur.
Türkçeyi doğru kullanma çabamız yok sanki...
Kesinlikle! Dil Bayramı'nda Türkçeyi kullanmaktan söz ediyoruz. Kullanıyoruz ama kötü kullanıyoruz. Yapısını araştıramıyoruz , dünyada ki diğer dillerin zenginliği ile karşılaştırıp düzenlemeye kalkışmıyoruz.20. yüzyılda Türkçeyi kullanmak demek; "divanda ve dergâhta; çarşıda ve pazarda" kullanıp konuşmanın ötesinde bir keyfiyettir. Türkçeyi önce bilgisayarda doğru kullanmalıyız.
93 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.