“ Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul edebilmek için huzur, değiştirebileceğim şeyler için cesaret ve aralarındaki farkı anlayabilmek için de gereken bilgeliği bağışla.”
Konuşma özgürlüğünün sınırları,  ifade edilen görüşün diğer insanları yalnızca rahatsız ettiği yerde değil, daha ziyade onlara zarar vermeye sebep olduğu yerde çizilmelidir. Eğer konuşma özgürlüğünü kötüye kullanıyor ve şiddeti teşvik ediyorsanız, bu durumda yasaklanmalısınız. 
Pascal, tıpkı kumarbazların bu seçeneklerde karşı karşıya kaldığında yaptığı gibi, bizlerin de Tanrı’nın var olduğuna inanmayı seçmemizin yapılacak en akıllıca hareket olduğunu söyler. Bu durumda, Tanrı’nın var olduğu inancımız doğruluk arz ettiği taktirde, ebedi yaşama hak kazanmaya yaklaşırız. Tanrı’nın var olması üzerine kumar oynayıp yanılmamız halinde kaybedeceğimiz şey, Tanrı’ya inanmayı seçmemiz ve yanılmamız halinde kaybedeceğimize  kıyasla çok küçüktür. Bundan dolayı eğer olası kazanımlarımızın en üst düzeyde ve olası kayıplarımızın en asgari seviyede olmasını istiyorsak Tanrı’nın varoluşuna inanmamız gerekir.