Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
·
Puan vermedi
Okuma öncesi ön hazırlıklara dair....
Homeros'un iki dev eserinden biri. Elbette pek çoğumuzun okuma listelerinde ve kitaplıklarımızdaki yerleri doldurulmayı bekliyor, belki mevcut ve hacimli sayfalara dalmak için biz uygun bir zaman bekliyoruz. Böyle büyük eserler hakkında inceleme yazabilmek dahi büyük maharet ister ve benim kesinlikle böyle bir niyetim/iddiam yok. Sadece okuma
Odysseia
OdysseiaHomeros · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20185,4bin okunma
210 syf.
10/10 puan verdi
Adı Yaşamak ama içinde çok fazla ölüm var
**"Yaşamak" Kitabı: İçsel Dönüşümün Yolculuğu** Yu Hua’nın "Yaşamak" adlı eseri, savaş sonrası Çin toplumunun acılarla dolu gerçekliğini gözler önüne sererken, baş karakter Fugui'nin içsel dönüşümünü de derinlemesine inceliyor. Fugui'nin başlangıçtaki bencil ve umursamaz tavırları, yaşadığı zorluklarla birlikte
Yaşamak
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 201633,6bin okunma
Reklam
224 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Yepyeni kitaplarla karsinizdayim kitaplar diyorum cunku bu eser iki farkli yazardan iki farkli hikayeyi anlatiyor. Toplamda 224 sayfadan olusan kitap, ihtirasli romantizmi konu aliyor. Akici ve insani bogmayan bir gidisati var. Hikayelerin baslangiclarinda karakterlerin tanitildigi sayfalar yer aliyor ve boylelikle kisa olan bu hikayelere adaptasyon kolaylasiyor. Bu kitabi 09.10.2012 senesinde Giresun-Istanbul otobus yolculugu sirasinda bir dinlenme tesisinden alip bir cirpida bitirmistim. Umarim siz de benim gibi seversiniz. Keyifli okumalar..
Anla Beni - Gerçek Bir Peri Masalı
Anla Beni - Gerçek Bir Peri MasalıJane Porter · Harlequin Yayıncılık · 20118 okunma
159 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Bana göre okuması en keyifli olan kitap türü. Çünkü deneylere dayanılarak, bilimsel fakat sıkıcı olmayan bir dil ile bilgi veriliyor. Biyolog Daniel Chamovitz, bitkilerin dünyasında, bitkilerin ve insanların davranışlarında/yeteneklerinde benzerlik arıyor. Aslında aramıyor, yapılan birçok deneye dayanarak bitkilerin yetenekleri ile insanların yeteneklerinin ortak bir atası olduğunu kanıtlıyor belki de. Bitkilerle ortak ataların farklı adaptasyon örnekleriyiz. Bitkiler görebiliyorlar, koklayabiliyorlar, hissedebiliyorlar, hatırlayabiliyorlar ve sağırlar... Peki bunu nasıl yapıyorlar? Biyolog Chamovitz anlaşılır bir dil kullanarak bunu kitapta bize sunuyor. "Bitkiler çevrelerindeki dünyanın son derece farkındadır. Görsel çevrelerinin farkındadırlar; kırmızı, mavi, uzak kırmızı ve UV ışınlarını ayırt edebilir ve her birine uygun tepkiler verirler. Çevrelerini saran aromaların farkındadırlar ve havada dolaşan uçucu madderin en küçük zerresine tepki verirler. Bitkiler kendilerine dokunulduğunu anlar ve farklı dokunuşları ayırt edebilirler. Yerçekiminin farkındadırlar: Filizlerin yukarı köklerin aşağı doğru büyümesini sağlamak için şekillerini değiştirebilirler. Geçmişlerinin de farkındadırlar: Geçmişte geçirdikleri enfeksiyonları ve yıpranmalarına neden olan koşulları hatırlar ve bu anılara göre mevcut fizyolojilerini değiştirirler."
Bitkilerin Bildikleri
Bitkilerin BildikleriDaniel Chamovitz · Metis Yayıncılık · 2021884 okunma
283 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
‘İnsanlar’ı en iyi anlatan kurgu.
Matt Haig
Matt Haig
Uzun zamandır okuduğum en akıcı, en eğlenceli ve en ‘DUYGU’ yüklü kitaptı. Başlardaki adaptasyon sürecinde karakterin yaşadığı şaşkınlıklar çok sevimliydi. Önyargıları yıkıp sevgiye kavuşunca, mahvolmuş bir ailenin bile muhteşem dönüşüne şahit olduk. İnsanları en güzel anlatan kitap olduğunu düşünüyorum. Alıntı yapmaktan yoruldum. Her sayfası ayrı merak uyandırıyordu. Kesinlikle ama kesinlikle daha çok okunup paylaşılmalı. M Ü K E M M E L D İ.
İnsanlar
İnsanlarMatt Haig · Domingo Yayınları · 20236,9bin okunma
440 syf.
·
Puan vermedi
·
17 günde okudu
Intellectual Intelligence Versus Emotional Intelligence
Kafamın karışık olduğu bir anda okumaya başladığım için satırları ziyan etmemek adına okumaya iki kez baştan başladım. Bence buna değdi çünkü sona geldiğimde güzel bir araştırma-inceleme kitabı okumuş oldum. Goleman, IQ ve EQ'nun üstünlüğünün insana; sosyal, akademik ve hayatın birçok etkileşimsel evresinde nasıl yansıdığını incelemiş. Anlatıma ilk olarak, beynin yapısını tanıtmakla başlıyor. Bunu da bir duygu hissetmemiz veya mantık kurmamız gibi eylemler esnasında, beyinin hangi bölgelerinin uyarıldığını açıklayarak yapıyor. Örnek vermek gerekirse: Mantıksal düşünmek ve plan yapmak için prefrontal kortekste birtakım tepkimeler gerçekleşirken; korkuyu yorumlamada limbik sistemdeki amigdalanın verdiği sinyallerin tam olarak nasıl meydana geldiği anlatılıyor. Böylece kitabın ilk çeyreğinde, IQ ve EQ olarak ayrımını yaptığımız şeyleri nörofizyolojik bir temele oturtmuş oluyoruz. Daha sonraysa bunlardan birinin üstün, diğerinin zayıf olduğu durumlarda ortaya ne tür problemler çıkardı? Nitekim IQ'su çok yüksek ama EQ'su çok zayıf bir bireyin yaşayacağı adaptasyon problemleri neler olurdu? Veya hangisinin baskınlığı yaşadığımız dünya açısından daha avantajlıdır? Örneklerle açıklanıyor. Yazarımız, geleneksel zeka (IQ) kavramının abartıldığı kadar duygusal zekanın da (EQ) önemli olduğunu düşünüyor. Fakat aşırı kaygılı bireylerde, meydana gelen stresin, çeşitli patojen faktörlere zemin hazırlaması bile EQ'nun fazla duyarlı olmasının bir eseri değil midir? Diye düşünmeden edemedim.
Duygusal Zekâ EQ
Duygusal Zekâ EQDaniel Goleman · Varlık Yayınları · 20192,812 okunma
Reklam
224 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
”Kapı” kitabıyla tanıştığım Macar asıllı yazardan okuduğum ikinci kitap oldu Iza’nın Şarkısı. Kitaba dair söylenebilecek tek şey aslında saf duygulardan oluşması. Öyle yoğun hikaye akışlarından ziyade, duygulara daha fazla hitap eden bir yazar olduğunu düşünüyorum, kendim de duygusal bir insan olduğum için yazarın kaleminin bana oldukça hitap ettiğini söyleyebilirim. Kitap babası Vince’nin ölümü üzerine Budapeşte’den aile evine dönen Iza’nın annesi Etelka’yı da yanında götürmesi üzerine başlıyor. Ne var ki daha önce hiç bulunduğu yerden ayrılmamışken yeni bir ev ve şehirde yaşaması oldukça zor bir adaptasyon sürecini de beraberinde getiriyor. Hali hazırda eşinin kaybının derin üzüntüsünü yaşayan Etelka, köklerinden koparılmış bir bitkinin, mevsimine aykırı bir yerde toprağa dikilmesi gibi yerini, ortamını yadırgayarak günden güne solmaya başlıyor. Bununla birlikte yalnız yaşamaya alışkın, mağrur, işinden başını kaldıramayan İza ise tüm bu süreçte annesinin hayatındaki prangası olduğunu hissetmeye başlıyor. İletişim problemleri, kuşak farklılığı, Iza’nın soğuk ve mesafeli duruşuyla da ilişkileri ne yazık ki çıkmaz bir sokağa giriyor. Yazarın diğer kitabı gibi bunu da severek okudum. Tavsiye ederim. “Kapı”da olduğu gibi bu kitabın da filmi var en kısa zamanda onu da izleyeceğim. ”Bir insan bir mobilyayla, bir bitki ya da bir inşaat şantiyesiyle nasıl bu kadar kusursuzca özdeşleşebiliyordu?”
Iza'nın Şarkısı
Iza'nın ŞarkısıMagda Szabo · Yapı Kredi Yayınları · 20203,451 okunma
398 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.