Yürek Çağrısı
Acılı yağmurlarla düşmüşüm yere Tatlı su göllerine akamıyorum Yüzüm yüreğim deprem dalgası Bu gül kıyımlarına bakamıyorum Her sevi bir türküdür bağrımda Her öfke bir ağıt Ağıtlar kuşatmış dört yanımı Kendi türkülerimi haykıramıyorum
Dündar Taşer'in Yazarlığı Hakkında Dündar ağabeyin vefatı Dündar Taşer'in yazı hayatı ile ilgili çok fazla bir bilgi elimizde bulunmamaktadır. Onu kamuoyu 27 Mayıs 1960 ihtilali ve 13 Kasım darbesinden sonra tanımaya başlamış, milliyetçi camia ise Devlet'teki yazıları ile tanımış ve benimsemiştir. Taşer'in ilk yazısına 27
Reklam
RABBİME SMS - İzahsız
sözcüklerin değil, ben'im ortaya attığım. sırat kadar keskin ve ince bir yoldayım. düşsem, yangın yeri; dursam ayaklarım kanar... varamam rabbim varılacak yer yoktur kovulduysan bir kere.
RABBİME SMS - ÖYKÜ
görüyorsun ya rabbim, bir çiçeğin başucuna mezarlıklar bırakıyorum
Sayfa 35 - OKB56 / Klaros YayınlarıKitabı okudu
Haydi, di­yelim ki "Ulaş" ve "Merhaba" şiirlerini Zülfü Livaneli bestesiy­le, Livaneli'nin sesinden duyduk... Şimdi onlara şiirin odağından eğilme zamanı geldi işte. öncelikle dikkatimizi çeken, her iki şi­irin de geleneksel halk şiirinden beslenmiş oldukları. Özellikle ses, ton halk şiiri kaynaklı. Gene de, kalıpların benzerliğine kar­şın, özgün ve klişelerden uzak şiirler bunlar. Form olarak da ko­lay sınıflandınlır gibi değiller. örneğin "Ulaş" şiiri Ulaş Bardakçı için yazılmış bir ağıt mı? Bence değil... Ne yakınma var ne acıma... Vahlanma yok, ağıtların temeli olan. İsyancı bir şiir aksine; diklenen bir şiir... Bir destan mı? Böyle olmasını engelleyen temel bir şey var: Anlabma degil, sayıp dökmüyor, öykülemiyor kah­ramanlıklarıru Ulaş'ın. Aynca, sadece Ulaş'a da odaklanmıyor: "Selam söyle" diye 1960'ların ve 1970'lerin öldürülen devrimcile­rini kuşabyor. Eluard'ın, Aragon'un savaş sırasında yazdığı şiir­ler gibi, kolay kolay kabına, kalıbına sığmayan bir şiir "Ulaş" ben­ce. "Merhaba", klasik halk şüri kalıplarını kullansa da, klişe tadı vermeyen bir şiir. Yaşar Kemal'in 1940'lardan 1970'lere uzanan bütün yazı hayatı içinde ilkgençlik yıllarının "Aşık"lığını, "Aşık Kemal"liğini, hiç bırakmadığını ortaya koyuyor.
Sayfa 8 - Yapı Kredi Yayınları
Elbette biliyordum, biyografilerinden, Yaşar Kemal'in ilkgenç­ liginde şiirler yazdıgıru... Hem, Toroslar'da aşıklık yapan, ağıt ve destan toplayan bu genç, tutabilir miydi içinde biriken şiiri? Haydi bütün bunlardan habersizdik, diyelim, okurken öyküleri­ni, romanlanru, bir yerde durup, kim "düpedüz şür bunlar'' de­ memiştir ki?
Sayfa 7 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
162 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.