Birilerini sevindirmenin ve bundan sevinç duymanın ne kadar kolay olduğunu hissediyordum: İnsanın kendini açması yeterliydi, insandan insana canlı bir akış başlıyordu hemen, yükseklerden derinlere iniyor, derinlerden tekrar sonsuzluğa yükseliyordu.
Sayfa 63 - Türkiye İş Bankası Yayınları·Kitabı okudu
Türkiye'nin yerüstü su potansiyelinin 186 milyar metreküp olduğu bilinmektedir. Bunun içinde Fırat ve Dicle'nin yıllık akış miktarı 47 milyar metreküptür. Bu rakam Türkiye su potansiyelinin %25'ine denk düşmektedir.
Herşey değişir; herşey sürekli bir akış içindedir; herşey akar; bir nehre iki kez giremezsiniz; çünkü ikinci seferinde ne o nehir aynı nehirdir, ne de siz aynı sizsiniz. Değişenin altın da değişmeyen hiçbir şey yoktur. Değişmeyen tek şey değişmedir ve değişmenin kendisine göre cereyan ettiği yasadır. Kısaca varlık yoktur; oluş vardır veya varlık, oluştur.
O an hepimizin iki muazzam kuvvet arasında seçim yapma şansı olduğunu hissettim-ya parçalanma, ya akış. Parçalanma sizi küçültüyor, yüzeyselleştiriyor, asabileştiriyor. Akış ise büyütüyor, derinleştiriyor, sakinleştiriyor.