Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Al-i İmran Suresi 104. Ayet
Ey mü’minler! İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü yasaklayan seçkin bir topluluk bulunsun. İşte onlar, doğru ve kalıcı yatırım yapıp kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Al-i İmran Suresi 104.Ayet
"İçinizden (herkesi) hayra çağıran, iyiliği (meşru şeyleri; tevhidi ve sâlih ameli) emreden ve kötü olandan men eden bir ümmet (bir topluluk)[29] olsun; işte onlar kurtuluşa erenlerdir." [29] Bu topluluk, ilmiyle Allah'ın rızasına uygun amel eden alimler ve yöneticiler ile ona maddi ve manevî destek veren cemaat veya cemiyetlerden oluşur.
Reklam
İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten meneden bir topluluk bulunsun. (Âl-i İmrân, 104)
Sayfa 110 - Karatay Akademi YayınlarıKitabı okudu
Âl-i İmrân/104
“Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir..."
Al-i İmran Suresi:
104. Ey müminler! Sizden öyle bir topluluk olsun/oluşsun ki bu topluluktaki fertler insanlanı hep iyi ve güzel değerlere davet etsin, insanlar arasında iyiliğin hâkim kötülüğün mahkûm olması için uğraş versin. İşte böyle kimselerdir nihai/uhrevi kurtuluşa erecek olanlar.
Sayfa 809 - Ankara Okulu YayınlarıKitabı okudu
"İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir." (Âl-i İmrân 3/104)
Reklam
"İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir." (Âl-i İmrân 3/104)
Al-i İmran Suresi 104. Ayet
104. İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. ["İyiliği emredip kötülüğü menetme" diye tercüme edilen emir bi'l-ma'ruf nehiy ani'l-münker ise dinî ve ahlâkî bütün buyruk ve yasakları içeren bir ödevdir. Allah Teâlâ Müslümanların içinde onlara önderlik edecek, birlik ve beraberliklerini sağlayacak, iyiliği emredip kötülükten sakındıracak, insanları İslâm'a çağıracak bir sosyal kontrol mekanizmasının bulunmasını istemektedir. Müfessirler böyle bir kurumu oluşturmanın farz-ı kifâye olduğunu belirtmişlerdir. Bu görev yerine getirilmediği takdirde, bütün Müslümanlar bundan sorumlu olurlar.]
İslâm hukukunun ana kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'de itikada, ibadete, güzel ahlaka dair ayetler olduğu gibi Aile hukukuna (Talak surest 1, Bakara 234 gibi yetmiş ayet) Medeni hukuka (Bakara 282, Nisa 29, Âl-i İmrân 130, gibi yetmiş dolayında ayet) Ceza hukukuna (Bakara 178, Sura 40, gibi otuz kadar ayet) Muhakeme usulüne (Bakara 182, Maide 49, gibi otuz ayet) Uluslararası hukuka (Bakara 190, Enfal 61, Tevbe 6, gibi yirmibeş kadar ayet) Devlet bütçesinin girdisi çıktısıyla ilgili (Tevbe 60, Zariyat 19, Enfal 1, gibi on kadar ayet) ayetlerde vardır (Mefhumu fikhil İslami, Nizamüddin Abdülhamid s. 104-108) Hulasa Kur'an insanlara gönderildiğinden hükümleri her çağda her sorunu çözecek şekilde indirilmiştir. Zamanın değişmesiyle kurallarında değişeceğini, Kur'an'ın bin dört yüz sene önce nazil olması nedeniyle şartların çok değiştiğini, ziraat toplumundan sanayi toplumuna geçildiğini, ziraat toplumunda kapalı aile hayatı olduğunu sınırlı mekan üzerinde sınırlı istekleri olduğunu, günümüzde ulaşım ve ileti şim vasıtalarının hızıyla dünyanın tek aileye dönüştüğünü onun için bin dört yüz sene öncesinin kurallarının bugün geçerli olmayacağını söyleyenler, 1- Kur'an'ı dikkatli okumayanlar 2- Yarının ne getireceğini bilemeyen insanın yaptığı kanunlarla yarını yaratan Allah'in kanunlarını yargılamaya kalkanlardır.
Âl-i İmrân, 104. Ayet
İçinizden hayra davet eden, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Reklam
Âl-i İmran 104 Tebliğin Önemi
İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.
197 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.