Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gazabı davet eden haram mal, haram para, haram makam, haram işlerden, rüşvetten, torpilden ve fasıklardan uzak duracağız. Rızayı ve sonunda rahmeti çağıranlara yakın olacağız, o yönde koşacağız. Bizim kurtuluşumuz sadece kendi kurtuluşumuz olmayacak, biz insanlığın kurtuluşunun, Allah'ın rızasının tecellisinin vesilesi olacağız inşallah. Çünkü Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak, mazlumlara yardım etmek istemektedir.
Aişe (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre: Rasulullah (s.a.v.): "Kim Allah'a kavuşmayı severse Allah da ona kavuşmayı sever. Kim de Allah'a kavuşmayı sevmezse Allah da ona kavuşmayı sevmez." buyurdu. Bunun üzerine ben: "Ya Rasulallah! Ölümün sevilmemesini mi kastediyorsunuz? Zira hiçbirimiz ölümü sevmez.” dedim. Şöyle buyurdu: “Hayır, o değil. Mümine Allah'ın rahmeti, rızası ve cenneti müjdelendiği zaman Allah'a kavuşmayı sever, Allah da ona kavuşmayı sever. Kafire de Allah'ın azabı ve gazabı müjdelendiği zaman Allah'a kavuşmayı sevmez, Allah da ona kavuşmayı sevmez.” (Müslim)
Sayfa 278 - Cilt 3 - Ravza YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Cemal olan çok Celal vardır...
Kelime anlamı tamamlanmak olan kemal, tasavvufta, hakikate ermekle, bu ise Allah'ın bütün isimlerinin meclası haline gelmekle mümkündür. Böyle bir insana insan-ı kamil denir. Bunun için insanın Allah'ın Celal'ine değil, Cemal'ine yönelmesi gerekir. Allah'ın isimleri, Celali ve Cemali olmak üzere ikiye ayrılır. Allah'ın kahrı, gazabı, intikamı, azabı Celal'iyle; rahmeti, affı, mağfireti, yardımı Cemal'iyle ilgilidir. İnsan diğer bütün canlılardan farklı olarak Celal ve Cemal arasinda bir tercihte bulunma imkanına sahiptir.
Sayfa 98 - Ayrıntılı bilgi Ahmed Avni Konuk, Fususu'l Hikem Tercüme ve Şerhi, c. 1, s. 188Kitabı okudu
Ey israil! Allah'ın gazabı yakındır..
Ey zulümle bir kuyu kazan! Sen kendin için tuzak hazırlıyorsun! Sen zayıfları yardımcısız, kimsesiz sanma... Sen filsen, düşmanın senden ürkmüşse, sana ceza olarak işte Ebâbil kuşu gelip çattı. Yerde bir zayıf aman dilerse, gökyüzü askerleri birbirine karışırlar.
Yakamoz
Lanet Etmek
Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur : " Allah'ın laneti, O'nun gazabı ve cehennemle, birbirinize lanet okumayın." Tirmizi Ebu Davud
Sayfa 83 - Semerkand YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Nihayet o gün (dünyada faydalandığınız) nimetlerden elbette ve elbette hesaba çekileceksiniz. "(Tekasur8) buyurarak büyük hesabı hatırlatmakta ve mes'üliyetimizi vurgulamaktadır. Yani Cenab-ı Hak, lutfettiği nimetleri elde etme yolla­rında olduğu gibi onlan kullanmada da uyulması gere­ken birtakım ölçüler tayin ve tesbit etmiştir. Bunlan da, "helaller ve haramlar" olmak üzere beyan buyurmuştur. İşte israf da, Allah'ın rahmet ve muhabbetini kaybetmeye, üstelik ilahı gazabı celbetmeye sebebiyet veren haramlar­ dan biridir. Ayet-i kerimede şöyle buyrulur: " . . . İsraf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez.( En'am141)
Allah'a Yemin
Allah'ın sıfatlarından yemin edilmeye uygun düşenleri (Zati), yemin olmayanları (Fi'li) sıfatlardandır. Mesela: Bi-İzzetillâh= Allah'ın izzeti hakkı için, diye yemin edilebilir. Zira Allah, izzettin zıddı ile tavsif edilemez. Eğer: Bi-Gadabillâh = Allah'ın gazabı için demiş olsa yemin olmaz. Çünkü hak teâlâ bunun zıddı olan (Rahmet) ile vasıflanır, denilmiştir.
Sayfa 22 - DİB Yayınları
276 öğeden 181 ile 190 arasındakiler gösteriliyor.