Aslı Özen

DINGIN BIR ÖFKEYLE
Utanç nice uzak bir duygudur ki Görülmez bir kez olsun yüzünüzde Onur eğreti bir giysidir Durur dökülürcesine üstünüzde Küçümsemek içinize oturmuş Bir yılan zehri her sözünüzde Gülmek yüzde kırışıklık korkusu Hain bir parıltıdır gözünüzde Yalan ki döne döne düştüğünüz Bir bataklıktır büyür özünüzde Güneş bile mevsimlik bir modadır O yaz yanığı uzak teninizde Dünya yaşlı bir çocuktur horladığınız Güler bir gün tüm acısıyla elimizde
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
Hayatımın anlarının, hatırlanan bir hayatın anları gibi birbirini izlemesini istemiştim. Zamanı kuyruğundan yakalamaya kalkışmanın böyle bir önemi olabilirdi.
Sayfa 69 - Can Yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat
İçkiye benzer bir şey var bu havalarda. Kötü ediyor insanı, kötü... Hele bir de hasretlik oldu mu serde; Sevdiğin başka yerde, Sen başka yerde; Dertli ediyor insanı, dertli.
Edebiyat
Ah! Oradan ayrılmamızın öncesindeki hüzün dolu veda toplaşmaları hatırlamak canımı yakıyor. Veda vakti geldiğinde , çok sevdiğim her şeyi geride bırakırken nasıl da ağlamıştım!
Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında.