Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kuvâ-yi Milliye ve Düzenli Ordu
Ömer Lütfi Yasan (Amasya) özetle Kuva-yı Milliye konusundaki ba­kış açısını dile getiren şu konuşmayı yaptı: “Efendim bilindiği üzere düşmanlarımız Müta­rekeden sonra bizi silahsız bir şekilde avlamak is­tediler. Biz sanıyorduk ki, Wilson prensipleri varlı­ğımızı ve bağımsızlığımızı koruyacak. Onun için Mütarekeyi kabul etmiştik. Fakat kabul
Sayfa 110 - toker yayınları /pdfKitabı okudu
İnsanları sevmeyen, sevemeyen, Balzac’ın deyimiyle, "başka bir hayatı" yaşayamayan kişilerdir diktatörler. İnsan olarak acınacak yaratıklardır. Yaşadıkları sürece yaldızlı bir boşluktadırlar. Ölümlerinden sonra ise, daha da acıdır. İşte Hitler’in, Mussolini’nin, Salazar’ın durumu. Bir de, uluslarının sevgisini, kendilerinin uluslarına karşı sevgisi ile bütünleştirerek kendini halkının sevgilisi yapan önderler var: Mustafa Kemal Atatürk gibi...
Sayfa 78 - Yazko YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Salih Bozok'un Atatürk Sevgisi
Atatürk sevgisi o kadar büyüktü ki , onsuz bir dünyayı anlamsız buluyordu.
"Bugün dahi Boşnaklar, ataları olarak Fatih Sultan Mehmet'i kabul ediyorlar ve gidenler iyi bilirler, orada sıcak bir Türkiye sevgisi vardır."
Sayfa 73
“Atatürk Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesini açtı...Ben Atatürk’ün mektebinde, Atatürk’ün askeri gibi gece gündüz çalıştım. Çünkü yüreğimde “Vatan sevgisi”, “Türklük sevgisi” vardı. Maalesef bugün Atatürk’ün bize verdiği Türklük şuurunu kaybettik...”
Yurt sevgisi, Mustafa Kemal’e iki kaynaktan geliyordu: bir yandan gençliğinden beri ülkesinin kaderi karşısında duyduğu övünç, bir yandan da yurdun, yabancılar ve beceriksiz yöneticiler elinde gitgide çökmesinden doğan bir utanç duygusu.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
Bendeki Mustafa Kemal Atatürk sevgisi o kadar büyüktür ki, gönlümde İnönü'ye karşı pek fazla yer kalmamıştır.
Sayfa 24 - Ihlamur KitapKitabı okudu
553 öğeden 361 ile 370 arasındakiler gösteriliyor.