Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bakara/110
"...Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah kâtında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir."
Bakara Suresi. 110.Ayet
"Hem namazı güzelce kılın ve zekâtı verin(Gerek bunları ve gerekse kendiniz için) hangi iyiliği yapıp gönderirseniz, (yani bugün bedelini peşin aramayarak ilerisi için hesabınıza kaydedilmek üzere iyilik türünden her ne yaparsanız), onu Allah yanında eksiksiz bulursunuz. Allah bütün yaptıklarınızı elbette ki görüyor. "
Reklam
Kuran’da Namaz
“Namazı dosdoğru kılın; zekatı verin; hayır (işler)den kendiniz için önden ne (yapıp) gönderirseniz Allah katında onu bulacaksınız. Allah yaptıklarınızı şüphesiz görendir.” Bakara 110.
Bakara Sûresi, 110.Ayet
Namazı dosdoğru kılın; zekâtı verin; hayır (işler)den kendiniz için önden ne (yapıp) gönderirseniz, Allah katında onu bulacaksınız. Allah yaptıklarınızı şüphesiz görendir.
PDF
Bilâkis, kim muhsin olarak yüzünü Allah'a döndürürse (Allah'a hakkıyla kulluk ederse) onun ecri Rabbi katındadır. Öyleleri için ne bir korku vardır, ne bir üzüntü çekerler. Bakara 110
Bakara Suresi 110. Ayet
“Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Çünkü kendiniz için, önceden yapıp gönderdiğiniz her iyiliği, Allah’ın huzurunda mutlaka göreceksiniz.” Unutmayın ki, “Allah yaptığınız her şeyi görmektedir.”
Reklam
Bakara Sûresi / 110.Ayet 110. Namazı dosdoğru kılın; zekâtı verin; hayır (işler)den kendiniz için önden ne (yapıp) gönderirseniz Allah katında onu bulacaksınız. Allah yaptıklarınızı şüphesiz görendir.
Bakara
110- Siz namazı hakkıyla kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.
Nüzul sırasına göre Kuran'daki emir ve yasaklar
1) Kur’an okuyun! (Alak, 1) 2) Kulluk görevlerinizi yerine getirmenizi engelleyenlere itaat etmeyin! (Alak, 19) 3) Secde edin! (Alak, 19) 4) İnkârcılara itaat etmeyin! (Kalem, 8-15) 5) Sabırlı olun! (Kalem, 48) 6) Geceleri değerlendirin! (Müzzemmil, 2-4) 7) Allah'ın adını anın ve tüm benliğinizle O'na yönelin! (Müzzemmil, Yalnız
Namazı kılın, zekâtı verin! Kendiniz için (önceden) ne tür bir iyilik sunarsanız, Allah katında onu bulacaksınız. Şüphesiz ki Allah yapmakta olduklarınızı görendir. ( Bakara-110)
Reklam
ZEKAT NEDİR?
Zekât, zengin Müslümanların yıldan yıla belli ölçüsüne göre mallarının bir kısmını zekât niyetiyle ayırıp lâyık olanlara vermelerinden ibaret mâlî bir ibâdettir. Zekât, İslâm dininin beş temel esasından biridir. Kur'an-ı Kerîm'le (Nur, 56; Müzzemmil, 20; Hacc, 78; Bakara, 110) emredilmiştir. Kur'an-ı Kerîm'de 32 yerde namazla birlikte zikredilmiştir. Peygamberimizin Hayatı Peygamberimizin Hayatı
Sayfa 430
1. Zekât nedir?
Belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen zekât alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir. Mali ibadetlerden biri olan zekât, İslam’ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin...” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103) buyrulmaktadır.
166 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.