Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kur’an-ı Kerim’de bir ayet-i kerime vardır. Sabredenlere müjde veren bir ayet… “Elbette sizi birtakım korkularla, biraz açlıkla, mal, can ve ürünlerden bir miktar kaybettirmek sûretiyle imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!” (Bakara Sûresi, 2/155)
HER SINAV ÖNEMLİDİR
"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!" (Bakara, 2/155)
Reklam
Bakara Suresi: 155. Âyet
"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!"
Sayfa 23 - Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları / 1244, Kaynak Eserler /131, Cüz:2, Sûre:2.
‪İnnâ lillâhi ve inna ileyhi râciûn.. ‬
Muhakkak ki dünyâ, çeşitli çilelerle dolu bir imtihan mekâ­nıdır. Ayet-i kerîmede bu hususla ilgili olarak şöyle buyrulur: “And olsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, can­lardan ve ürünlerden biraz noksanlaştırma (fakirlik ile) imti­han ederiz. (Ey Rasûlüm!) Sabredenleri müjdele! O sabreden­ler ki, kendilerine bir belâ geldiği zaman: «Biz Allâh’a âîdiz ve biz, elbette O’na döneceğiz!» derler. İşte Rablerinden mağfiret ve rahmet hep onlaradır. Ve hidâyete erenler de yalnız onlardır.” (el-Bakara, 155-157)
Bakara suresi -88. Ayet
Hz. Peygamber(sa), Yahudilere kendi tarihlerinden hatırlatmalarda bulunarak kollektif hafızalarını harekete geçirmek isterken, amacı onları zaten aşina oldukları Hak ve Hakikat'le yüz yüze getirmeye çalışmaktı. Ona verdikleri cevap ilginç: "Bizim bu işlere karnımız tok veya bi bunları biliyoruz, kalplerimiz bunlarla dolu. Bilgi, hikmet, kıssalar, öğütler bizim yabancımız değil, sen tereciye tere mi satmaya çalışıyorsun? Biz bunları biliyoruz ve buna rağmen çağrına olumlu cevap vermiyoruz" der gibi tepki gösteriyorlar. Söz konusu ret Nisa, 155'te tekrar edilmektedir.
Sayfa 224 - Çıra YayınlarıKitabı okuyor
Bakara sûresi, âyet:155-157
" Andolsun ki, sizi korku, açlık, mallardan , canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi musibetlerde deneriz. Sabredenleri müjdele. Ki onlar başlarına bir musibet geldiği zaman " Biz Allah'a aitiz ve O'na döneceğiz" derler." " İşte Rabb'lerinden bağışlamalar ve rahmet hep onlaradır ve doğru yolu bulanlar da onlardır"
Reklam
Allah (c.c) şöyle buyurmuştur: "(Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman, 'Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz' derler. " ( Bakara 155,156 ) Onların sabırları, sabırların en mükemmelidir. Öyle ki onların sabırları basiret ile birleşmiştir. Yani onlar musibet anında her şeyin Allah'ın mülkünde olduğunu, O'nun istediği gibi tasarruf etme iradesinin olduğunu, bu nedenle başlarına gelen musibetlerden dolayı feryat etmenin bir anlamı olmadığını, dönüşün yine Allah (c.c)'a olacağını ve orada mükâfata kavuşacaklarını bilirler.
Sayfa 112Kitabı okudu
Bakara Suresi 155. Ayet
Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! (2-Bakara) (2. Cüz-1. Hizb)
Sayfa 23 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
“Andolsun ki, sizi biraz korku, biraz açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden yana eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!” (2 Bakara/155)
Sayfa 66 - E-KitapKitabı okudu
Bakara Sûresi / 155-156.Ayet 155-156. (Ey mü’minler! İtaat edeni isyan edenden ayırt etmek için) andolsun ki sizi hem biraz korku ve açlıkla hem de mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. (Ey Resûlüm!) Sabredenlere (lütuf ve ihsanımı) müjdele! Öyle ki onlar, kendilerine bir bela geldiği zaman ancak: “Biz Allah için (teslim olmuş kullar)ız ve elbette biz, (yine) O’na döneceğiz.” derler. Çünkü gelen her türlü afet ve musibet, Allah’ın bilgi, irade ve takdiri dâhilindedir. Sabretmek ise, insanın Allah’ın takdirine boyun eğmesi ve günah teşkil eden arzularına engel olmasıdır.
130 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.