Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Bu kitabın hak olduğunda hiçbir şüphe yoktur. Fa­ kat o ancak takva sahiplerine kılavuzdur. "93 " Bu kitabın âyetleri iman eden bir kavim için gözleri açan birer ışık, hidâyet ve rahmettirler. "94 "Biz Kur’ân ’ı müminler için bir şifâ ve rahmet olmak üzere indiriyoruz. Zâlimlerin ise, o sadece zararlarını (günah ve azapları) arttırıyor. "95 " İndirilen Kur’ân âyetleri iman edenlerin imanlarını arttırır ve onları sevindirir. Kalplerinde küfür hastalığı olanların ise, pisliklerine (küfür, kin ve kahırlarına) pis­ lik ekler. "96 93 - Bakara, 1. 94 - A ’râf, 103 95 - İsrâ, 82 96 - Tevbe, 124, 125.
Bakara
‌ ذٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَۚۛ ف۪يهِۚۛ هُدًى لِلْمُتَّق۪ينَۙ Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir. Bakara 2 ‌ اَلَّذ۪ينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُق۪يمُونَ الصَّلٰوةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَۙ Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak
Reklam
İman edip sâlih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır. (Bakara suresi 82. ayet)
Sayfa 11
"Bir de namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve rükû' edenlerle birlikte siz de rükû' edin!" (Bakara 43) Câbir radıyallahu anh'den: "Rasûlüllâh sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Kişi ile şirk veya küfür arasında namazın terki vardır." Diğer rivayetlerde: 'Küfür ile iman arasında' ve: 'Kul ile küfür arasında' lafızlarıyla da gelmiştir.¹ Sahih. Ahmed, (3/370); Muslim, (82), Tirmizi, (2618-2619); Ebû Dâvud, (4678); Ibn Mace, (1078), Ibn Hibbân, (1451), Darimi, (1236)
2/Bakara Suresi
80. "Sayılı günlerin dışında ateş bize dokunmaz." dediler. De ki: "Allah'tan buna dair bir söz mü aldınız? Eğer böyle ise Allah, kesinlikle verdiği sözden dönmez. Yoksa Allah'a karşı bilmediğiniz şey mi söylüyorsunuz?". 81. Hayır! Kim bir kötülük kazanır da yanlışları kendisini kuşatırsa, onlar Cehennem ehlidir ve onlar, orada kalıcıdırlar. 82. İman edip, salihatı yapanlar Cennet ehlidirler. Ve onlar orada kalıcıdırlar.
Bakara Sûresi / 82. Ayet - Feyzü'l Furkan وَالَّذ۪ينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ اُو۬لٰٓئِكَ اَصْحَابُ الْجَنَّةِۚ هُمْ ف۪يهَا خَالِدُونَ۟ ۝٨٢ İman edip sâlih amel işleyen kimseler ise cennet ehlidirler; işte onlar orada ebedî kalacaklardır.
Reklam
1. Cüz Bakara Suresi 82. Ayet
Vellezîne âmenü ve'amilüssâlihâti ülá ike eshâbül cenneh hüm fihâ hâlidûn. İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada onlar ebedî kalıcıdırlar.
Sayfa 11 - Elmalılı Muhammed Hamdi YazırKitabı okudu
ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُمْ مِنْ بَعْدِ ذٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ اَوْ اَشَدُّ قَسْوَةًۜ وَاِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْاَنْهَارُۜ وَاِنَّ مِنْهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ الْمَٓاءُۜ وَاِنَّ مِنْهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشْيَةِ اللّٰهِۜ وَمَا اللّٰهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ Sonra bunun ardından kalpleriniz
Bakara Sûresi, 82’
“ İman edip salih ameller işleyenler ise, işte bunlar cennetliklerdir, orda hep kalıcıdırlar. ”
Bakara Suresi 82. Ayet
İman edip yararlı iş yapanlara gelince onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar. (2-Bakara) (1. Cüz-3. Hizb)
Sayfa 11 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
Reklam
Kur'an, çoğu kişi için kâbustur. Kur'an, şirk koşana ve O'nu reddedene kâbustur. (İsra 82, Hud 2) Riyakâra (Hakka 50) Hurafe ve gelenekleri din zannedip doğru diye ileri sürenlere ( Bakara 78) Kur'an yerine, başka sözlere kur'an gibi değer verip, bunları din kuralı zannedenlere (lokman 7) Orijinali değiştirilmiş vahiy
Mevlana “Batıl, Mesnevi’nin önünden ve arkasından yol bulamaz” der, Allah ise Fussilet suresinin 42. ayetinde “Batıl, Kur’an’ın önünden ve arkasından yol bulamaz” der. Mevlana “Mesnevi gönüllerin şifasıdır” der, oysa Allah İsra suresinin 82. ayetinde “Kur’an’ı, inananlar için bir şifa ve rahmet olarak indirdik.” der Mevlana “Mesnevi, alemlerin Rabbi’nin ilhamıyla hayır sahibi katiplerin elleriyle yazılmıştır.” der, Allah ise Abese suresinin 13-16. ayetlerde Kur’an’ın hayırlı katiplerin elleriyle yazıldığını söyler. Uzatmaya gerek yok sanırım, yukarıdaki cümlelerin neredeyse hepsi Kur’an ayetleridir. Mevlana, kendi yazdığı Mesnevi’ye Kur’an’ın sıfatlarını yükler. Tabi, adam açık seçik Allah tarafından gönderildiğini söyledi zaten Mesnevi’nin, ya ne olacaktı? Bir kişinin kendi yazdığı kitap için “bunu Allah gönderdi” ifadesini kullanması ne demektir biliyor musun? “Hoş geldiniz yeni dine” demektir. Bunun lamı cimi yoktur. Peki Kur’an bu durum için ne der? Doğal olarak şunu der: “Yazıklar olsun o kişilere ki, kitap’ı kendi elleriyle yazarlar da sonra onunla baskt bir karşılık satın alsınlar diye ‘İşte bu, Allah katındandır!’ derler. Vay haline onların, ellerinin yazdıkları yüzünden! Vay haline onların, kazanıp durdukları yüzünden!” (Bakara 79)
Amellerin salih olması ancak iki şartın bulunmasıyla mümkündür: Allah rızası için ihlasla yapılmış olması ve Allah Rasulünün sünnetine tabi olarak yapılması (Bakara-82)
82- İman edip yararlı iş yapanlara gelince onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar. (2-Bakara) (1. Cüz-3. Hizb) Mealli Kur'an - 11
158 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.