Aşk bir "iki kişilik sahnedir". Bir'in perspektifini kesintiye uğratır ve dünyanın Başka'nın ya da farkın bakış açısından yeniden ortaya çıkmasını sağlar.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Bilgelik dışarıdan alınmaz; onu, bizim adımıza kimsenin katedemeyeceği bir mesafeyi aştıktan sonra, kendimiz bulmak zorundayızdır;
çünkü bilgelik, olaylara, dünyaya bir bakış açısıdır. Hayran olduğunuz hayatlar, soylu bulduğunuz tavırlar, ailenin babası veya öğretmen tarafından tanzim edilmemiştir
"Haytham, düşüncelerini kendine saklamak her zaman en iyisidir. Göz önünde ama gizli."
Ben de öyle yaptım. Kendimi etrafımdaki insanlara bakarken buldum, dünyayı nasıl algıladıklarını, Yaşlı Bay Fayling'in bakış açısıyla mı ya da babamın bakış açısıyla mı algıladıklarını, bir şekilde çözebilecekmişim gibi içlerine bakmaya çalıştım.
Yalnızlığın, tek başınalığın, boşluğun, karanlığın, yarılmanın bir simgesiyim. Arzu ve yitiriş, ölüm, varlık ve bakış arasındaki derin, çözülemeyen ilişkileri, kendi yüzümde taşımaktan da öte utanmasızca sergiliyorum, zorla gösteriyorum.