Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
_Tinin Görüngübilimi, bilincin değişiminin yolculuğunun betimidir. _Her şey kozmik tinin görüngüleridir. Bu gerçekliklerin dışında aşkın bir varoluş bulunmaz. Her şey bu dünyada olup biter ancak bilen özne ile bilinen şey mesela bilinç ve dünya aynı şeydir. Hepimiz her şeyi kapsayan kozmik ruhun parçalarıyızdır. O tekil ve tüm olan tin'dir.
·
Puan vermedi
En Gerçekçi Distopya: Cesur Yeni Dünya
Kısaca Aldous Huxley’nin “Cesur Yeni Dünya” adlı distopya romanı, geleceğin toplumuna dair ürkütücü bir vizyon sunar. 1932 yılında yayımlanan roman, totaliterlik, teknolojik kontrol, bireyselliğin kaybı ve tamamen kalıplardan oluşan bir toplumun canavarlaştıran etkileri gibi temaları keşfeder. Huxley’nin sembolizmi bu temaların derinliğini ve
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,3bin okunma
Reklam
256 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Rus Edebatı
Babalar ve Oğullar
Babalar ve Oğullar
'da geçen yüzyıl Rusya'sının toplumsal-siyasal görünümü ele alınmaktadır. Roman, geleneksellik ile bireysellik arasındaki çatışma üzerine kurgulanmıştır. "Babalar", ataerkil toplumun sarsılmaz saymakla direndiği sağtöre inancını; " Oğullar"ise bütün töreleri yok sayma anlayışını simgelemektedir.
Babalar ve Oğullar
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Renkli Bahçe Yayınları · 201944,6bin okunma
64 syf.
9/10 puan verdi
Bireysellik ve Toplumsal Çatışması üzerine
Okurken kapitalizm ve komünizm olgularına kapılmadan da okunabilecek kısa ama pek çok anlamda başarılı bulduğum bir kitaptı. Kitabın vurguladığı noktalar nedir diyecek olursak bencillikten ziyade bireysellik, düşünmenin ve aşkın büyüsü. Bu elbette kitapta siyasal bir kaygının olmadığı anlamına gelmiyor ki böyle bir argüman şayet ki varsa güçlü ve inandırıcı biçimde anlatılmış. Sadece bu konuları düşünmeyerek okuduğumda kitabın psikolojik yanının da baskın olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kitapta olması gereken sonun gerçek sondan önce olduğunu düşünüyorum. Sebepleri arasında o noktanın başlı başına can alıcı olması ve bir noktadan sonra düşünce olarak mantıklı bulmamam var. Genel olarak keyifli, düşündüren zaman zaman betimlemeleriyle etkileyen bir eser olmuş.
Anthem
AnthemAyn Rand · SC Active Business Development Srl · 20171,398 okunma
150 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Güneş Ülkesi "Cıvıtas Solıs"
Solıs, güneş demek, astrolojik simgesi ise O harfinin içine bir nokta yerleştirilmiş hali, dairenin içindeki nokta ise yaratılışın başını ve özünü simgelermiş (Bknz: Notlar, 5. not). Güneş Ülkesi ise Thomas Campanella'nın 1602 yılında kaleme aldığı eseri, Ekvator altındaki Taprobana ülkesinde (Sri Lanka, bknz notlar, 1.not) kurulmuş bir ideal
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,510 okunma