Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
122 syf.
2/10 puan verdi
İnsanlar görüşlerine ilişkin kitapları okumuyorlar. Kur’an olsun, Nutuk olsun, Kavgam olsun, Manifesto olsun; okumuyorlar. Ancak harıl harıl da savunup kafa şişirebiliyorlar. Ne zaman biri kafamı şişirse gider, sırf sus diyebilmek adına olsun, kitabına bir göz atarım. En son kafamı şişiren kişi bir ülkücü oldu ve şimdi de buradayım. Kendi görüşümü
Dokuz Işık
Dokuz IşıkAlparslan Türkeş · Kutluğ Yayınları · 1975732 okunma
Bugün yeryüzünde ve milletler arasında adına sessiz savaş diyebileceğimiz, kültür savaşı bütün çeşitleriyle devam etmektedir. Bir Ülkenin kaleleri fethedilebilir, orduları savaşları kaybedebilir, fakat bir milletin gönlü ve zihni işgal edilmedikçe, o ülke asla yenilmiş sayılamaz.
Reklam
Ben Türkçü bir başbakanım. Türkçülük bizim için bir kültür meselesi olduğu kadar, bir kan meselesidir de.
Türk Birliği'nin, bir gün hakikat olacağına imanın vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi bu dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Alparslan Türkeş
Geçmişi, hesaba katmaksızın, geleceği düşünmek sizin yaşamak ancak tırtılların ve böceklerin hayatını benimsemek olur.
310 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mehmet Yönten / Alparslan Türkeş ve Ülkücü Hareket. Bozkurt Efsanesi Ülkücü hareketin kurucusu, lideri, başbuğu Alpaslan Türkeş 1917 yılında doğmuştur. Doğumunun yüzüncü yılı kutlamalarının yapıldığı 2017 yılı bu anlamıyla, Alparslan Türkeş ve Ülkücü Jareketini anlatıldığı pek çok yeni eserin yayımlandığı bir yıl olmuştur. Çakalların hükmü, Kurtlar gelinceye kadardır sözü ve kırmızı ay önünde uluyan bir bozkurtu kapak resmi olarak alan Mehmet Yönten, eserinde Alparslan Türkeş'in, Ülkücü Hareketin tarihi hakkında değerlendirmeler yapmakta; Alparslan Türkeş'in siyasi hayatıyla ilgili yaptığı açıklamalara yer vermektedir. Zeki Velidi Togan'ın Bozkurt efsanesi makalesi ile Faruk Kadri Timurtaş'ın milli şuur konulu makalesi dışındaki yazılar, Alparslan Türkeş'e değişik romanlarda yapmış olduğu açıklamalardan yola çıkarak hazırlanmıştır, eeser bir iki sayfalık kısa metinler halinde olduğu için okuyucuyu sıkmadan okunabilmektedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Alparslan Türkeş ve Ülkücü Hareket: Bozkurt Efsanesi
Alparslan Türkeş ve Ülkücü Hareket: Bozkurt EfsanesiMehmet Yönten · Erasmus Yayınları · 20184 okunma
Reklam
abdullah çatlı ve türkeş elele !! (BAHÇELİEVLER KATLİAMI)
Türkeş 1977 yılında MHP Genel Merkezi'nin bulunduğu Ankara' daki Bahçelievler semtinin güvenli hale getirilmesi, yani solculardan arındırılması için emir verir. Abdullah Çatlı semtte yer alan ve ülkücülerin kontrolünde bulunan Nenehatun Yurdu'nda kendine bir oda hazırlatır ve yanına iki yardımcı alarak operasyonu yönetmeye başlar. Solcu öğrenciler İbrahim Bozkurt ve Zafer Boz 1978 yılının Ocak ayında arka arkaya öldürülürler, Mart ayında solcuların gittiği Nokta Kıraathanesi taranır. 1 Nisan 1978' de ise Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne bombalı bir saldırı düzenlenecektir.
Sayfa 309 - Yordam Kitap 2. Baskı 2019Kitabı okudu
Mehmet Ali Aybar'ın amerika uzgörüsü ..
ABD zırhlısının Türkiye'ye gelişine dair tek çatlak ses ise sosyalistlerden çıkmış, örneğin Mehmet Ali Aybar "Her Şeyden Evvel ve Her Şeyin Üstünde İstiklal" adlı yazısında şöyle demiştir: Tarihimizin en kritik anlarını yaşıyoruz: İstiklalimiz tehlikededir. Ve işin korkunç tarafı şudur ki, istiklalimize kastedenler bu sefer ordularla değil, bir yardım teklifinin yaldızlı paravanası arkasına gizlenerek üzerimize yürüdükleri için Türk milleti kuşkulanmıyor. Ve mahirane, mahirane olduğu kadar hainane bir propaganda da bu kuşkusuzluğu arttırmağa, istiklalimize kastedenleri bir kurtarıcı gibi göstermeğe çalışıyor. Bu gibi hallerde hakikati gören namuslu her Türk'e mukaddes bir vazife düşer: Her ne pahasına olursa olsun hakikatleri haykırmak ... (Bozkurt, 2008: 51)
Sayfa 63 - Yordam Kitap 2. Baskı 2019Kitabı okudu
Bir ideolojinin her şeyi mi ÇAKMA olur arkadaş ?!?!
1930'ların ikinci yarısından itibaren Türkiye' de nasyonal sosyalizmin ve faşist ideolojinin tezlerini Türk milliyetçiliğiyle birleştirmeye yönelik girişimler ortaya çıkar. Nihal Atsız, Reha Oğuz Türkkan, Zeki Velidi Togan gibi isimlerin çıkardığı Ergenekon, Gökbörü, Bozkurt vb. dergilerde Nazi ırk kuramı Türklüğe uyarlanır, "Deutschland Über Alles" sloganı "Her şeyin üstünde Türk ırkı" şeklinde değiştirilerek, kan ve soy esasına dayalı ırkçı bir milliyetçilik kuramı geliştirilir.
Sayfa 21 - Yordam Kitap 2. Baskı 2019Kitabı okudu
Ülkücü Harekette Öncü Şehitlere yazılan şiirler:
Vur Bozkurt'um! Vur tilkiye... Vur... Kurtulsun Türkiye... Sizi büyük ülküye Götürecek iz, menem! Ülkü uğrunda şehit Men Süleyman Özmen'em!
Sayfa 66 - Yılmaz KitabeviKitabı okudu
Reklam
"Bozkurt Abdullah"
Ülkücü oldu. Adının başına"Bozkurt" ünvanını yazdırdı.
Sayfa 44 - Kripto YayınlarıKitabı okudu
✅Aynada hilal bıyıklar tarandı ✅Balkona çıkıp ulundu ✅Elle ülkücü işareti yapıldı ✅Bozkurt yalnızlığı odaya doldu ✅Boğazlı kazak giyildi ✅Bozkurt yatağı hazırlandı ✅1 bardak kımız içildi ✅9 ışık söndürüldü ✅Türkî cumhuriyetler baştan sayıldı İyi uykular Bozkurtlar🐺🇹🇷
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.