“Balık ya bir kere gördüm, ya iki. Resimlerini gördüm. Ama Buck Jones’in kendisini gördüm, her yerdeydi. Gâvurdağı’nın üstündeydi, Alaman Pınarı’na eğiliyordu. Eğilip suları topluyor, vahşiler sular saçıyordu. Sular yakıyor beni. Yanıyorum. Her damla koluma değdikçe cızz diye ses çıkıyor. Yoksa o ses Geronimo’nun çığlığı mı?”
"Bütün büyük hatalarda ortada bir yerde, hatayı geri almanın ve belki de gidermenin mümkün olduğu birkaç saliselik minicik bir an hep vardır."
- PEARL S. BUCK
"— Onu öldüreceğim!
— Ne diyorsun sen, oğlum? Babanı mı öldüreceksin?
— Evet, yapacağım bunu. Başladım bile. Öldürmek, Buck Jones’un tabancasını alıp güm diye ateş etmek değil. Hayır. Onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek... Ve bir gün büsbütün ölecek."
“Ne diyorsun sen küçük; babanı mı öldüreceksin?”
“Evet, yapacağım bunu. Başladım bile. Öldürmek, Buck Jones’ın tabancasını alıp güm diye patlatmak değil! Hayır. Onu yüreğimde öldüreceğim, artık sevmeyerek… ve bir gün büsbütün ölecek.”