Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Buse Baykan

Buse Baykan
@busebuse70
11 okur puanı
Haziran 2019 tarihinde katıldı
320 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1
Diyar-ı Şuarâ Gaziantep 1Şair’ül İslam Yunus Kokan
8.7/10 · 890 okunma
Reklam
Buse Baykan tekrar paylaştı.
Tevhid ve Adalet, dinin iki kanadıdır. * Tevhid, Allah'ın hakkını, Adalet, varlığın hakkını teslim etmektir...
Muhammed Emin Yıldırım
Muhammed Emin Yıldırım
Buse Baykan tekrar paylaştı.
Madem her şey manen Bismillah der. Allah namına Allah'ın nimetlerini getirip bizlere veriyorlar. Biz dahi Bismillah demeliyiz. Allah namına vermeliyiz. Allah namına almalıyız. Öyle ise, Allah namına vermeyen gafil insanlardan almamalıyız...
Sayfa 10 - Envar neşriyat

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Buse Baykan tekrar paylaştı.
“ Biz şucu, bucu değiliz. Ümmet tacını giymiş neferleriz. ”
Nureddin Yıldız
Nureddin Yıldız
320 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap hakkında diyebilecek o kadar çok söz var ki ve bana da ruhumu doldurma açısından o kadar iyi geldi ki anlatamam. Kitabı tam yerinde ve tam zamanında okumuşum gerçekten. Öncelikle Şairül İslam'ın yazım dilini çok beğendim o kadar akıcı yazmış ki resmen sayfalar elimden aktı ve kısa sürede bitirdim. Maneviyatı o ruh beslenmesini çok güzel anlatmış ayrıca peygamber efendimizden ve bir kısım evliyadan kıssalarla da sözlerini taçlandırmış. Bana sadece yorucu gelen şey bazı kelimeler Arapça olduğu için anlamlarını google dan araştırmak oldu. Ama kitabın sonlarına yaklaşırken bunu da boş yere yaptığımı anladım. Çünkü yazarın şöyle bir yöntemi var. Önce kelimenin Arapçasını veriyor daha sonra ne yapıp edip aynı cümle ya da aynı paragrafta o kelimenin Türkçe karşılığını da bildiriyor. Ben kitabı şiddetle tavsiye ediyorum çünkü kendimizi o kadar günlük ve dünyalık olarak yaşatıyoruz ki böyle güzel manevi hisleri geriye atıyoruz. Hayatımızda bir farkındalık adına böyle kitapları arada okuyalım ve okutalım ve ruhumuzu dinlendirelim. İyi okumalar...
Allah’ı Ne Kadar Tanıyoruz? 2
Allah’ı Ne Kadar Tanıyoruz? 2Şair’ül İslam Yunus Kokan · Kutlu Yayınevi · 20191,052 okunma
Reklam
Buse Baykan tekrar paylaştı.
el-ADL (celle celâlühû)
Hem iyiliklere güzel neticeler ve mükâfat; kötülüklere fena neticeler ve mücazat vermek dahi Adl isminin bir tecellisidir. O hâlde, iman edip salih amel işleyenlere rahmetiyle cenneti lütfetmek, kâfir ve müşrikleri adaletiyle cehenneme sevk etmek ism-i Adl’in muktezasıdır, gereğidir.
Kutlu YayıneviKitabı okudu
Buse Baykan tekrar paylaştı.
el-ADL (celle celâlühû)
Şimdi düşünün bir yerde beş kişi birlikteler. Birden gayet lütufkâr bir zât geldi, hiç hakları olmadıkları ve hiçbir emek vermedikleri hâlde onlardan birine beş bin, birine iki bin, bir diğerine üç bin, ötekine dört bin, derken birine de bin lira verdi. Hiç kendisine bin lira verilen adam itiraz edebilir mi, hiçbir emek vermediği hâlde bu lütfa ve ikrama karşı isyan edebilir mi? Gözünü daha yukarılara dikebilir mi? Buna zerre kadar hakkı var mı? Elbette hayır!
Sayfa 90 - Kutlu YayıneviKitabı okudu
el-ADL (celle celâlühû)
Evet, insanın payına düşen isyan değil her zaman sabırdır, nankörlük değil şükürdür. Zira insanın yok iken var edilmesi, taş olmayıp, bitki olmayıp, hayvan olmayıp, insan olarak halk edilmesi şükür için gerekli ve yeterli bir nedendir.
Kutlu YayıneviKitabı okudu
el-ADL (celle celâlühû)
Adl fiil ismidir; tam ve mükemmel âdil olan, asla zulmetmeyen, hak ve adalet ile hükmeden anlamına gelmektedir.
Kutlu YayıneviKitabı okudu
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.