Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çepnizâde

Çepnizâde
@cepnizade6129
Hesabımı kişisel sanal kütüphane olarak kullanıyorum, yeni şeyler keşfetmek isteyenler veya alıntıları beğenenler takip edebilir.
Sinanoğlu'nun Aztek (Meksikalılar) hakkındaki yorumu
(Meksikalıların) Türk kökleri çok açıktı. Etrafa baktığında İspanyol tipini andıran çok az insana rastlıyordun; onlar da üst tabakadaydı. İnsan genel olarak orada kendini Türkiye'de gibi hissediyor; Aztek kökenli çoğunluğun davranışları, huyları, yüzleri Türklere çok benziyor. 1966 yılındaki yaz okuluna çağırdığım Meksikalı üç dört bilimci de Türkiye'ye geldiklerinde bana aynı şeyi söylemişlerdi; " biz buraya gelince kendimizi Meksika'da zannettik", demişlerdi.
Reklam
Sözcüklerle anlatılamayacak bir şeye: sevgiye ihtiyacım var. Beynin sustuğu, yüreğin devreye girdiği zaman yaşanan şeye.
Sayfa 13
1980 sonrası Türkiye'nin bilim ve eğitim durumu
Kitapların (Uluslararası bilim adamları ile yapılan toplantıların konuları üzerine) kapağında "İstanbul Lectures" da dediği için, '60'larda, '70'lerde İstanbul ve Türkiye dünyada başlıca bir bilim merkezi olarak algılandı. Ne yazık ki şimdi, eğitimin ve araştırma ruhunun yok edildiği ülkemizde artık böyle bir hava sezilmiyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Burhan'ın 2500 yıl önce dediği gibi "Sokağın toprağını, kirini, süpüre süpüre bitiremezsin". İnsan kendi doğrultusunda gitmeli.
"Erdal İnönü (Bahattin Baysal ve Tarık Somer'in de dâhil) takımı da bana karşı bir havalar içindeydiler; Halbuki benim sağla solla, herhangi bir siyasi fırka ile hiçbir zaman bir işim olmadı, daima ülkenin temel sorunları üzerine durdum. Asıl dertleri benim Türkçe ile eğitimi ve kültür bağımsızlığımızı savunmam."
Reklam
Türk milletinin özgüven sorunu
Tahtada yeni bir şey geldi aklıma, türetiyorum [...] şimdi bir Doçent diyor ki "Bunu Batı'da yapmışlardır". -Tembellik. Hayır. Daha ciddisi. Ben de diyorum ki: "Öyle düşünerek bir şey yaratılamaz; iş oradan sakat. O batıdakiler kim? Bizim ite kaka doktora yaptırdığımız gibi birileri. [...] kendine güvensizlik. Hastalık burada.
Edward Teller aklıma geldi [...] Macar asıllı bu fizikçi derdi ki: "Bilim, yüzde 1 ilham, yüzde 99 terlemektir".
ABD'nin bilim ve sanayi girişim programları
Gayet uzun hedefli... Başlatıyor, iş olur hale geldiği zaman önce yarı devlet bir şirket kuruyor, ama arkasında devlet var. Onunla bir süre götürüyor, kâr etmeye başlayınca bunu normal şirket haline sokuyor ve devlet çekiliyor işten. Ama hep devlet başlatıyor.
ABD'nin bilime sağladığı devlet desteği
Bize, "serbest piyasa, herkes bildiğini okur" der ama, Amerika'nın kendisinde her şey çok güdümlüdür. Birçok yeni sanayii hep devlet başlatır.
%20 (51/254)
İnsan-ı Kamil
İnsan-ı KamilAzizüddin Nesefi
7/10 · 14 okunma
Reklam
%37 (176/468)
Türk Aynştaynı
Türk AynştaynıEmine Çaykara
8.9/10 · 508 okunma
Evet (İsrail'de) bütün vatandaşlar eşittir ama bazıları (Yahudiler) diğerlerinden daha eşittir.
Siyonizm'in ana gayeleri
Müslümanları Filistin'den kovmak ve dışarıda Müslüman ülkelerinin parçalanmasına çalışmak.... İşte Siyonist projenin iki kanadı...
Sayfa 134Kitabı okudu
İngiltere ve İsrail işbirliği sebebi
Chaim Weizmann'ın, İngiliz dostları ile konuşurken "Yahudi Filistin, özellikle Süveyş kanalının korunmasında İngiltere'ye büyük fayda sağlayacaktır" demesi durumu bütün çıplaklığı ile ortaya sermektedir.
Sayfa 137Kitabı okudu
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.